Kako poudariti Vardo: dva načina

Malo je verjetno, da se je nekdo v njegovem življenju pogosto srečal s potrebo po poudarjanju besede. In kako poudariti "Vardo" in sploh vedeti enote. To ni presenetljivo, saj vsi vemo, kako pravilno izgovoriti eno ali drugo besedo. Potreba po naglasih pa je potrebna le v izjemno redkih primerih. Toda če potrebujete, potem morate vedeti, kako poudarjati Varda. Gre za to in o tem bomo razpravljali v članku. Izbirate lahko med dvema načinoma, ki sta med seboj dovolj različna. Toda eden izmed njih združuje - potrebne operacije se lahko izvedejo s standardnimi sredstvi programa. To pomeni, da vam ni treba prenesti in namestiti ničesar v računalnik.


Prvi način: uporabite kodo znakov

Če želite vedeti, kako poudariti Vardo, je prvi način, da poznate kodo za ta znak. Zdaj pa govorimo o tem, kako poudariti. Torej, prva stvar, ki jo morate storiti, je določiti črko, nad katero se bo pojavil naglas. V "Vordi" za to morate nastaviti kazalec za njo. Po tem boste morali vnesti kodo znakov: v znaku za naglas je "0301". Preprosto pokličite številke na tipkovnici. Zadnja stvar, ki jo morate storiti, je, da pritisnete bližnjico na tipkovnici in programu dodate ukaz za pretvorbo kode v znak. Ta kombinacija je ALT + X. S klikom nanj boste videli, kako številke izginejo, in nad njimi se bo pojavil naglas.
To je bil prvi način za poudarjanje Varda. On jevključuje uporabo kode, če pa je ne želite zapomniti ali se je bojite pozabiti, potem obstaja druga metoda za vas, ki je ne potrebuje.


Drugi način: uporaba tabele znakov

Uporabniki, ki pogosto uporabljajo program "Ward", zelo verjetno dobro vedo, kaj je tabela simbolov. S tem orodjem lahko vnesete znake, ki jih na tipkovnici ne boste nikoli naleteli. To je zelo uporabno orodje, še toliko bolj, če želite besedo poudariti v Wordu.

Odprite tabelo s simboli

Torej, prva stvar, ki jo morate odpreti z isto tabelo s simboli. V ta namen pojdite na zavihek Vstavi. V orodni vrstici poiščite skupino »Znaki«. Na tem področju je orodje z imenom "Simbol" - kliknite na njega. Videli boste spustni meni, ki ima možnost uporabe posebnih znakov, vendar ne vsebuje celotnega seznama, temveč le tiste, ki so bili nazadnje uporabljeni. Če tega načina niste poudarili, potem ne bo tam. Torej kliknite gumb "Drugi znaki". Po tem se bo v ospredju pojavilo okno »Simbol« - to je nekaj, kar potrebujemo. Naslednji korak je iskanje želenega znaka in lepljenje v dokument.

Iskanje in vstavljanje znaka za naglas v dokumentu

Torej je pred vami odprto okno z vsemi razpoložljivimi simboli. Obstaja jih veliko, zato je nesmiselno, da bi si sami poiskali kap, premikanje celotnega seznama naprej in nazaj. Najlažje je izbrati prikazželeno skupino. Če želite to narediti, na spustnem seznamu "Set" izberite "Combined diacritics".
Po akciji se bo število znakov znatno zmanjšalo, včasih pa bo iskanje pravilnejše. Lahko pa uporabite drug način iskanja. V polje "Oznaka znakov" vnesite "0301" - in želeni simbol za naglas bo najden takoj. Zato jo morate označiti in klikniti na gumb "Prilepi". Prosimo, upoštevajte: če želite, da se vstavi kjerkoli je potrebno, namestite kazalec za želeno črko, sicer se bo znak pojavil na popolnoma drugem mestu.

Odstranjevanje izbire

Prav tako lahko opazite, da po vstavljanju poudarka beseda, v kateri je, izstopa kot rdeča linija. To je zato, ker program meni, da je beseda napačno napisana. Če želite odstraniti izbor, morate pritisniti desno tipko miške in v meniju izberite "Dodaj v slovar" ali "Preskoči".

Sorodne publikacije