Mobilni grafični pospeševalnik GeForce GTX 870M. Značilnosti in specializacija naprave

GeForce GTX 870M grafični adapter je bil izdan leta 2014 in je bil zasnovan za visoko zmogljive prenosnike. V tistem času je imel napredne funkcije in na račun tega je dovolil reševanje vseh nalog. Tudi zdaj je tak pospeševalnik še vedno pomemben, kar vam omogoča, da rešite večino najbolj zahtevnih računalniških strojnih opravil.

Pospeševalnik pozicioniranja s strani proizvajalca

Kot je bilo že omenjeno, je NVidia grafično kartico GTX 870M postavila v nišo najbolj produktivnih adapterjev. Temeljil je na Keplerjevi arhitekturi mikroprocesorjev iz leta 2014. Ta čip je le malo zaostal za hitrostjo vodilne naprave te generacije GTX 880M in je zagotovil resnično brezkompromisno raven zmogljivosti.


Zato je takšen pospeševalnik odličen za izvajanje visoko zmogljivega prenosnega računalniškega načrta. Ta naprava omogoča tudi ustvarjanje mobilnih grafičnih postaj. Poleg tega se lahko, če je potrebno, prenosni računalnik pretvori v prenosni strežnik proračunskega razreda. V vseh drugih primerih je takšna mobilna uporaba računalnika neprimerna iz razloga, da računalniški viri digitalnega pospeševalnika ne bodo v celoti izkoriščeni, in preplačilo za tako drago komponento ni posebej pomembno.

Glavne značilnosti adapterja

Funkcije GTX 870M se osredotočajo naker ta pospeševalnik temelji na čipu N15P-GT. Nanaša se na arhitekturo s kodnim imenom Kepler. Čip je narejen za tehnologijo 28nm. S tem imajo vsi njeni tranzistorski elementi površinsko postavitev, ki je trenutno zastarela. Skupno število polprevodniških komponent v tem čipu je 3540 milijonov enot. Paket toplotnih adapterjev je 100 W. Zato ga je treba v procesu delovanja ohladiti z aktivnim hladilnim sistemom. Tudi ta pospeševalnik potrebuje dodatno moč, ki vstopi v grafični podsistem prek posebnega priključka na strani napajalnika na prenosnem računalniku.


Specifikacije strojne opreme GTX 870M kažejo, da obstaja 1344 pretočnih procesorjev. Vsaka od njih deluje s frekvenco do 941 MHz. Na ravni programske opreme ta model pospeševalnika podpira številne pomembne tehnologije. Slednje omogočajo, da včasih povečajo svojo produktivnost. Ena izmed njih je GPU Boost različica 2.0. Določa stopnjo ogrevanja mikroprocesorja GPU in stopnjo kompleksnosti problema, ki ga je treba rešiti, in že na podlagi teh parametrov dinamično spreminja frekvenco pospeševalnika. Prav tako ta vmesnik podpira tehnologijo GameStaem. Z njim se med igranjem poveča življenjska doba računalnika. SLI tehnologija omogoča združevanje NVidia grozdov in hkrati povečanje hitrosti grafičnega podsistema.

RAM

Za nazivne specifikacije mora biti diskretni pospeševalnik GTX 870M opremljen s 6 GB pomnilnika RAM. Ampak tudiv praksi se pogosto pojavljajo "obrezane" spremembe, ki so opremljene s 3 GB. Vrsta pomnilnika GDDR5, ki se uporablja v čipu, deluje na frekvenci do 5000 MHz. GeForce GTX 870M video povezljivost ima zmogljivost 192 bitov.

Raven realne produktivnosti

Za začetek upoštevajte, da mora biti trenutek, ko mora biti programski paket DirectX 11 ali 12 nameščen na vašem računalniku. V testnem paketu 3DMark'11 ima ločljivost 1280 x 800 6637 točk. S tem indikatorjem ta adapter prekaša Radeon HD6990 v načinu Crossfire za kar 3% in zaostaja za GTX 680MH za samo 1%. Z minimalnimi nastavitvami in enako ločljivostjo lahko grafična naprava v igri TitanFall 2, izdani leta 2016, izda 117fps. To je precej udobna količina osveževanja okvirjev na sekundo. Če se dovoljenje poveča na 1920 x 1080 in nastavite visoko kakovost slike, lahko dobite 39,4 fps. Tudi v tem načinu je zelo udobno igrati. Upoštevan grafični pospeševalnik je odličen za prikazovanje slike FullHD. V tem primeru je kakovost slike lahko povprečna ali največja. Toda v 4K ta pospeševalnik ne bo deloval zelo udobno. V tem primeru bodo njene specifikacije strojne opreme nezadostne, raven igranja pa ne bo udobna.

Pregledi lastnikov o pospeševalniku. Njegova pomembnost

Prva prednost pospeševalnika je visoka zmogljivost. Poleg tega je nameščanje DirectX 11 ali novejšega včasih povečalo hitrost vašega računalnika.Takšen pospeševalnik ima tudi sprejemljivo raven energetske učinkovitosti, ki temelji na njeni učinkovitosti. Poleg tega podpora številnim tehnologijam programske opreme omogoča adapterju, da dinamično prilagodi hitrost, s čimer se poveča čas avtonomnega delovanja prenosnega računalnika. To so prednosti pospeševalnika, ki s takšnim pospeševalnikom poudarjajo lastnike prenosnih računalnikov. Kljub temu pa ima samo enega - to je visok strošek računalnika. Čeprav jo je NVidia uvedla leta 2014, je še vedno pomembna. Njegove tehnične specifikacije še danes omogočajo reševanje večine sodobnih nalog.

Zaključek

Grafični pospeševalnik za prenosnike GTX 870M v času začetka prodaje je zagotovil odlično kombinacijo cen in zmogljivosti. To pomeni, da bi lahko rešil vse naloge. Zdaj je seveda zastarel. Toda njegova hitrost še vedno omogoča, da pospeševalnik reši katerokoli nalogo v ločljivosti 1920 x 1080. Ni več primerno obravnavati slik v večjem formatu.

Sorodne publikacije