Oštevilčenje strani OpenOffice: kako vstaviti, slog oblikovanja

OpenOffice je brezplačna alternativa standardnemu upravljanju datotek Microsoft Word. Funkcionalnost tega programa vam omogoča urejanje dokumenta brez kršenja njegove strukture, ne glede na stopnjo, na kateri so spremembe izvedene. Ena od značilnosti tega pisarniškega paketa Openoffice je številčenje strani. Uporaba te funkcije je posledica potrebe po ločevanju strani pri delu z velikimi besedili, kot tudi potreba po popravljanju napak v že ustvarjenih dokumentih drugih formatov. V tem članku boste izvedeli, kako oštevilčite strani v OpenOffice.

Kako številčiti strani v Open Office

Številčenje strani v OpenOffice je ena od osnovnih funkcij tega pisarniškega paketa. Če želite številke strani dokumenta, morate narediti naslednje:


 • zaženite program z uporabo menija Start v operacijskem sistemu Windows ali s klikom na ikono OpenOffice na namizju;
 • po prenosu pisarniškega paketa izberite "Odpri" in v oknu poiščite želeni dokument ali ustvarite novega s klikom na "Besedilni dokument";
 • s pomočjo kontekstnega menija programa kliknite zavihek Vstavi in ​​na spustnem seznamu izberite "Dno" ali "Glava", odvisno od tega, v katerem delu dokumenta je načrtovano oštevilčenje;
 • Vrnite se v točko menija "Vstavi" v zgornjem meniju programa, premaknite se na polja in izberite "Številka strani" s seznama; prikazatištevilka 1, če je dokument nov ali odprt na prvi strani;
 • Če želite spremeniti položaj številke strani, lahko uporabite gumbe, da poravnate besedilo in postavite sredino ali desno glavo noge.
 • Tako se številčenje strani v OpenOffice izvaja.


  Kako spremeniti slog oblikovanja

  Funkcije pisarniškega paketa vam omogočajo, da spremenite slog oštevilčenja strani v programu OpenOffice. Na primer, lahko uporabite rimske številke ali črkovne vrednosti namesto standardne arabščine. To storite tako, da miško premaknete nad številko strani, ki se prikaže, in dvokliknite levi gumb miške. Odpre se okno z veliko možnostmi. Če želite spremeniti slog številk strani, morate izbrati eno od predlaganih v območju "Oblika". Po potrebi lahko spremenite pisavo in velikost besedila.

  Kako odstraniti številčenje s prve strani

  Glede na obliko boste morda morali spremeniti vrstni red številčenja. Nekateri standardi oblikovanja zahtevajo pomanjkanje vrednosti naročila na prvi strani. Na primer, če je v dokumentu naslovnica. Če želite začeti številčenje z druge strani, morate:
 • pojdite na postavko "Format" in na spustnem seznamu izberite "Styles";
 • v oknu kliknite na ikono "Slogi strani";
 • kazalec premaknite na podključ "Prva stran" in kliknite na desni gumb miške;
 • v pojavnem meniju izberite "Spremeni";
 • v oknupotrditveno polje »Omogoči. footer "in potrdite spremembo s klikom na" Ok ".
 • Tako je serijska številka sprejeta samo na prvi strani, medtem ko so druge ostale.

  Prikaz v drugih programih

  Za prikaz dokumenta z minimalno izgubo informacij je priporočljivo uporabiti isti program, v katerem je bil ustvarjen. Ko jo poskušate zagnati v drugih pisarniških paketih ali na istih, lahko izgubite samo zastarelo različico.

  Zaključek

  Openoffice je brezplačen pisarniški paket, katerega značilnosti vam omogočajo izvajanje številnih nalog za izvrševanje dokumentov, ne glede na zahteve, ki so jim naložene. Funkcionalnost programa ni omejena na delo z nižjimi in zgornjimi glavami. Paket je odličen za delo z grafičnimi, tabelaričnimi podatki, omogoča uporabo posebnih znakov, določite avtorja dokumenta. V tem članku je bilo obravnavano oštevilčenje strani v OpenOffice, pa tudi način oblikovanja.

  Sorodne publikacije