Quantocopter Phantom 4: Lastnik pregledi, specifikacije in funkcije

DJI je pred kratkim posodobil linijo quad-squadron, tako da je sprostil četrto generacijo priljubljenih brezpilotnih letal Phantom. Kaj se je pravzaprav spremenilo v novih modelih, kako kritične so te spremembe in kakšne preglede na quadcopterju Phantom 4 - v tem pregledu.

Novo - dobro pozabljeno staro

Uspeh je na področju tehnologije precej pogost: takšna strategija se ne bojijo velikanov, kot sta Apple in Intel. Nova linija Quad-Covers je ostala praktično nespremenjena: celo izkušeni uporabniki, ki so stalno v stiku s podobnimi pripomočki, so v svojih povratnih informacijah opazili ohranjanje dizajna DJI Phantom 4 Professional. Enako ne moremo reči za notranjost dronov: skoraj vsak vidik se je spremenil.

Komplet Quadcopter

Boben je na voljo v priročnem kovčku z ročajem, v katerem je mogoče transportirati napravo. V notranjosti posebnih oddelkov je nameščena sama naprava in dodatni deli - tablica, polnilo, rezilo, nadzorna plošča. Ohišje je varno zaprto z zaskočnim mehanizmom.


Nova kamera in vzmetenje

Ključna značilnost naprav tega razreda je streljanje iz zraka. Kakovost fotografiranja je odvisna od dveh dejavnikov: modula kamere (optike in matrice) in njegove stabilizacije. Mehanizem pritrditve fotoaparata v prejšnjih modelih je bil v pomenu: okvir z motorji je pritrdil stabilizator s podkonstrukcijo z gumirano zaščito pred vibracijami, stabilizator pa je bil zelo majhen in velik. Lastniki DJI Phantom 4 v pregledihOpozarjamo, da novi model nima takšnih spornih vprašanj: proizvajalec je vgradil zaščito pred vibracijami in žirostabilizator v zasnovo quadrocopterja, s čimer je povečal natančnost motorjev in zmanjšal ne-gosto maso. Stabilizacijski sistem se ne zanaša na lastne senzorje, da bi odpravil učinke nepravilnih premikov, temveč zajame podatke, ki jih je dobil od samega drona, ki torej izračuna in kompenzira manever pred začetkom. DJI je posodobil modul kamere: glede na povratne informacije o DJI Phantom 4 Quad Counterperformerju v uporabniškem segmentu velja ta fotoaparat za enega najboljših. Matrika je veliko večja kot pri pametnih telefonih, vendar skoraj enaka kot pri standardnih fotoaparatih - 1 /2,3 ". Natančneje, za to matrico, upoštevajoč fotografiranje na nebu, je bila razvita optika s kotom 94 stopinj in fiksna goriščna razdalja, fiksna ostrina v neskončnosti, relativna odprtina diafragma f /2.8 Na razdalji 50-70 centimetrov od leče se začne območje ostrenja

Posodobljeni senzorji in ohišje

Okvir quadrocopterja je precej lahek, ima visoko torzijsko trdnost in praktično ne vpliva na pretočen zračni tok. Hkrati je racionaliziran. Lopate pritrdite na brezpilotna letala: napravo lahko sestavite in pripravite za let, potem ko jo odstranite iz ohišja v nekaj minutah. Možnost hitrega sestavljanja je navedena v pregledih na Quad Counter DJI 4 Phantom kot eni od glavnih prednosti. Spremenjena oblika omogoča dronu leteti višje, hitreje in dlje. Aerodinamika ima velik vpliv na razpon letovQuadcopter, zaradi katerega lahko prihranite življenjsko dobo baterije, kar bo omogočilo premagovanje večje razdalje. Bližje središču mase, točki pritrditve kamere in tečajev, sama drona lažje drži ravnotežje, porabi manj za to količino energije. Obešanje kamere porabi manj časa in energije za nastavljanje odstopanj in zvitkov.

Inteligentni nadzorni sistemi in načini letenja

Razvijalci DJI so uvedli ne le nov sistem kamer in senzorjev, ampak tudi edinstven sistem inteligentnega letenja Tap to Fly. Za razumevanje načela sistema preprosto, kot je navedeno v pregledih na quadcopter Phantom 4: uporabnik mora izbrati točko, v kateri je potrebno leteti brezpilotna letala, višino leta, in naprava opravi dane ukaze, upogibanje vseh ovir na poti. Dejavnost senzorjev se vzdržuje pri ročnem letenju: 15 metrov do ovire kvadrokopter pade hitrost, pri petih metrih - začne manevar utaje. Če je možno, bo dronov pridobil višino ali preplaviti oviro, če ne, potem pa se ustavi na enem mestu. Naprave za sonar in stereo kamere se uporabljajo v aktivnem načinu sledenja ActiveTrack. Podobne skladbe drugih blagovnih znamk za letenje s fiksnim objektom uporabljajo sledilce, GPS in slike ter sliko iz fotoaparata, medtem ko ima Phantom 4 eno stereo sliko. Nadaljnji procesi v obliki držanja cilja, sledenja in oviranja ovir so brez težav opravljali dron, kot je navedeno v pregledih na 4 Phantom.

Razvijalec je spremenil ne samo v kvadrokopterju sam, ampakin na nadzorni plošči. Naloga ni bila lahka, saj je bistveno izboljšanje krmilnika, ki je bilo shranjeno pri prejšnjih modelih, težavno, zato so spremembe vplivale le na videz in nekatere notranje vidike: uporabniki v pregledih Phantom 4 so opazili, da so glavne kontrole ostale na svojih mestih . Ime daljinskega upravljalnika je končno dobilo ime, ko je postal gumb za začasno ustavitev, klik na katerega se drone obesi v eni točki.

Hitreje, višje, močnejše

V praksi se je avtonomija kvadroopterja v primerjavi s prejšnjimi generacijami povečala za 25%. V pregledih 4 Phantoma so lastniki označili povečanje moči motorjev, kar je vplivalo na hitrost dviganja in skupno hitrost drona: do 6 metrov na sekundo in do 70 km /h v miru. Hkrati se baterija praktično ni spremenila v dimenzijah in zmogljivosti - slednja se je povečala za 20%. Neposredna razlika med tretjo in četrto generacijo je bila dosežena z izboljšanjem aerodinamike, kar je omogočilo zmanjšanje porabe energije in povečanje moči dronov.
Priložen je ATV, ki je priložen adapterju, ki ga je v skladu s 4 pregledi Phantoma mogoče uporabiti za polnjenje regulatorja in baterije. Baterija je hitra, ima priključek za polnjenje. Polno polnjenje baterije je dovolj za 25 minut letenja.

Posodobitev programske opreme

Družba DJI je posodobila ne le Quad-Counter, temveč tudi firmware DJI GO.Pomembne spremembe so se zgodile v načinu novinca, ki se je prvič pojavil v tretji generaciji brezpilotnih letal. Dodani so bili dobri bonusi - novi SDK, knjižnice, sposobnost za razvoj novih izboljšav strojne opreme in programov za 4 Phantom. Učinek takšnih sprememb se lahko čuti le skozi čas.

Sorodne publikacije