Avdio sistem v avtomobilu: namestitev, funkcije, pogledi in pregledi

Velika večina avtomobilistov zavrne redne avdio sisteme, pri čemer izbere bolj trdne sisteme po vaših željah. Edina izjema je začetni nakup glasbenega sistema iz neobveznega paketa - to velja za modele pod povprečno stopnjo. V drugih primerih gre za povsem obnovitveni multimedijski center ali vsaj eno od njegovih komponent. Če v avtu izberete avdio sistem s pričakovanjem glasbene kakovosti, se morate osredotočiti na ustrezno linijo avtomobilskih zvočnikov. Če potrebujete dober zvok, potem bodo večfunkcijske rešitve primerne - imajo še nekaj drugih nalog, kakovost igre pa je verjetno nizka.

Raznolikost sistemov

Običajno se razlikujejo koaksialni in komponentni sistemi. Prva različica je dobra s svojo kompaktno velikostjo, dostopno ceno in enostavnostjo namestitve. Najpogosteje je to monoblock design, ki vključuje dva zvočnika. Vgrajen je na sprednji strani kabine - včasih desno na nadzorni plošči, če je sedež. Za tiste, ki iščejo preprosto rešitev, bo to ustrezen avdio sistem v avtomobilu. Cene za take naprave v povprečju razponu od 10 do 15 tisoč rubljev, če govorimo o velikih blagovnih znamk. Za vse ljubitelje avtomobilov so ljubitelji glasbe raje sestavljeni sistemi, ki se razlikujejo po kompleksnosti, visoki ceni in posameznih finostih v instalaciji, vendar zagotavljajo veliko kakovostnejši zvokslike Takšni sistemi v standardni različici so niz več zvočnikov, ki izgubljajo različne ravni frekvenčnega območja. Še pomembneje pa je, da se lahko onesnaževalci nahajajo na različnih mestih v kabini in celo v prtljažniku - seveda to otežuje instalacijsko delo, vendar le tako lahko dobite resnično dober zvok.

Optimalna konfiguracija zvočnega sistema

Ko gre za odpravo priprave zvoka s polnim delovnim časom in načrtovanje resne nadgradnje, ni smiselno varčevati z novim sistemom. To ne pomeni, da se morate osredotočiti na drage sisteme Hi-End, vendar bo minimalni niz barv odveč. Torej, kaj naj vstopi v kompleks z minimalnimi standardi? Nujno je v njem vključiti crossover filter, ojačevalnik, subwoofer in niz zvočnikov. Število govorcev ni bistveno. Glavna stvar je, da pokrivajo vsaj dva frekvenčna kanala - za visoke in nizke ravni. Strokovnjaki ugotavljajo, da je avdio sistem v avtomobilu zaželen, da tvorijo par dvo-kanalnih kompletov, ki se nahajajo pred slonom. To bo tvorilo "fronto", kar je dovolj za večplastno in podrobno reprodukcijo zvoka. Vsaj tipični akustični polni delovni čas s to konfiguracijo ni enak. Ampak, če je dodatnih sredstev in želja, bo lepo namestiti in v hrbet par zvočnikov. To so lahko navadni enokomponentni zvočniki - dovolj so za prikaz nizkih frekvenc. In zdaj lahko greste neposrednoinštalacijska dela.

Zamenjava zvočnikov

Preden namestite, morate vstaviti približno postavitev zvočnikov in kablov. Nato se neposredno pripravi točka namestitve zvočnika. Zlasti je lahko potrebna ločena priprava vrat ali stropa - najtežja mesta pri montažnih delih. Težava je v tem, da je treba kaviteto ugasniti, pri čemer jim odvzeti prihodnje vibracije. Če je ožičenje že končano s točkami, lahko vključite zvočnik. Najbolj problematična namestitev avdio sistema v napravi se izvaja v primerih, ko je potrebna popolna posodobitev žic. To je lahko potrebno zaradi staranja kablov, obrabe izolacije ali zaradi neusklajenosti njihovih zmogljivosti z zahtevami novega sistema. Ista montaža radiatorjev se izvaja s pomočjo kompletne opreme - plošč, okvirjev, vložkov in kovinskih izdelkov. Najlažja možnost je, da se zasnova zasuče skozi obstoječe tehnološke luknje v primerih.

Povezava ojačevalca

V avtomobilskem glasbenem sistemu je ojačevalnik preprosto potreben. To je zunanja dodatna enota, ki ne le prispeva k povečanju prostornine, temveč tudi prilagodi in izboljša zvok v smislu njegove čistosti in podrobnosti. V nobenem primeru pa to ne bo ovira, v nasprotju z integriranimi polni časovni ojačevalniki. Edini problem je povezovanje, saj bo treba linijo ustvariti umetno. Najlažji način za povezavo je pasiven. V tem primeru na transformatorjihzbira vezje, zmanjšuje raven izhodnega signala iz avdio sprejemnika. Zmanjšati ga je treba do točke, dokler ni dovolj, da vstopite v vezje zunanjega ojačevalnika. Najboljše pa je, če je avdio sistem v avtomobilu integriran z aktivno povezovalno shemo ojačevalnika. Takšne naprave ne delujejo z osnovnim in stacionarnim signalom, temveč v dinamičnem načinu obdelave. To pomeni, da sam ojačevalnik prilagodi karakteristike izhoda sprejemnika signala na njihove zahteve, kar seveda vpliva na kakovost zvoka.

Namestitev subwooferja

Za razliko od komponentnih zvočnikov in ojačevalnikov, subwoofer v avtomobilu ni vedno potreben. Kakovosten sklop radiatorjev in brez njega zagotavlja visoko kakovostno refleksijo celotnega frekvenčnega območja. Subwoofer je potreben za ljubitelje ekspresivnega globokega basa in na splošno sodobne elektronske glasbe. Takoj moram reči, da je treba od gotovih kompletov z vgrajenim ojačevalnikom zavrniti. Sistem se mora strogo prilagoditi posamezni bazi. Kako sestaviti avdio sistem v avto, da lahko pravilno predvaja bas? Za to je subwoofer pravkar kupljen zadnji, ko so vsi zvočniki pravilno nameščeni na svojih mestih in lahko določite najbolj ugoden prostor za saba. Pogosto so v prtljažniku nameščeni bloki v obliki sodov, kock in pravokotnikov. Fizično vgradnjo izvedemo tudi s pritrditvijo na nosilne kovinske profile. Če je mogoče, lahko subwoofer vgradite v nišo telesa, potem ko ste ga prej odvzelimožne vibracije.

Uvedba magnetofona

Avdio sprejemnik ni nič manj odgovorna komponenta sistema, ki določa funkcionalnost in kakovost nadzora. Pri izbiri te naprave morate določiti možnosti, ki bodo potrebne med delovanjem avdio sistema, in z možnostjo interakcije z vmesnikom. Glede izbirnega predvajanja avdio /video posnetkov, upravitelja datotek in radia sta le del zmogljivosti, ki jih ima sodoben avdio sistem. Avto ima lahko vgrajeno beležnico in navigacijo, ki jo nadzira tudi sprejemnik. Interakcijo med komponentami lahko uredite prek povezave Bluetooth in Wi-Fi. Toda te module je treba najprej predvideti v kasetnem snemalniku. Namestitev se izvaja v nišo za enoto osebja, zato je treba pred nakupom upoštevati velikost naprave.

Sistemske ocene za Bose

Pred več kot 20 leti je podjetje vzpostavilo celotno linijo v svoji ponudbi "Car Acoustics" - kompleti za vgradnjo v avtomobile. Vendar pa so do danes takšne naprave opremljene z večinoma luksuznimi avtomobili. Kar zadeva preglede, večina od njih opozarja na kakovostno reprodukcijo fonograma s čisto, uravnoteženo in prijetno obdelavo različnih frekvenc. Po drugi strani pa lahko avdio sistem Bose vgradite v avtomobil le, če je izolacija visoke kakovosti. V običajnem proračunskem pasu je takšna oprema brez pomena, saj bodo tujci utopili vse prednosti uglašene akustike. Navedite lastnike in drugeznačilnosti sistemov z blagovnimi znamkami. Čeprav so izračunani na koncertni zvok, se občutno zmanjšajo glede funkcionalnosti. Še danes obstajajo snemalniki Bose, ki ne morejo predvajati skladb v mnogih priljubljenih oblikah.

Ocene izdelkov Harman Kardon

Če je blagovna znamka Bose bolj ali manj znana po gospodinjskih aparatih, potem Harman Kardon dobro sodeluje z avtomobilskimi velikani in zagotavlja vrhunske modele vrhunske akustike. Zelo pozitivno, motoristi govorijo o sklopih, ki se uporabljajo v BMW. Na primer, serija 3 je prejela 600 vatov moči z možnostjo krmiljenja izenačevalnika. Visoko kakovostni zvočni sistem Harman Kardon si zasluži tudi pozornost. V avto v vrednosti do 1 milijona, tako da nima nobenega smisla, ampak v modelu elitnih blagovnih znamk, bo vnesel popolnoma organsko. Uporabniki teh naprav jih pohvalijo za veliko število zvočnikov in za prisotnost 9-kanalnega ojačevalnika, ki uravnava zvok v vseh voznih razmerah.

Mnenja o sistemih Pioneer

Tudi v segmentu proračuna je veliko zanimivih avdio sistemov, ki lahko konkurirajo vrhunskim analogom in kakovosti izvedbe oblikovanja ter funkcionalnosti. Primer takega predloga je koaksialni model TS-1339 podjetja Pioneer. To je dvosmerni sistem z močjo 35 vatov, opremljen z majhnimi, a močnimi zvočniki. V smislu čistosti zvoka je to zelo dober in dober avdio sistem v avtomobilu istega proračunskega razreda. Lastniki upoštevajo minimalno popačenje in celo obdelavo mehkega basa.

Značilnosti izbireavtomobilski zvočniki

\ t
Za ključne parametre predvajanja so avtomobilski sistemi ocenjeni enako kot domači. Druga stvar je, da je izbira pogojev vtiskovanja za delovanje takšne opreme. Prvič, delo motorja ustvarja akustični hrup tretje osebe, ki iztisne večino nizko kakovostnih avdio sistemov. Drugič, obstaja faktor vibracij, ki vpliva na zasnovo in polnjenje naprave. Zato je treba avto sistem premium in proračuna v avtu izbrati in izračunati na podlagi fizične moči. Tudi glede posebnosti avtomobilskih sistemov je treba dodati slogovni dejavnik. Zaželeno je, da izberete sisteme, iste zvočnike, sprejemnik in druge komponente, ki bodo optimalno prilegali notranjosti kabine.

Sorodne publikacije