Napaka ERR NAME NOT RESOLVED na Android

Ena izmed najbolj neprijetnih situacij pri dostopanju do nekaterih internetnih virov je prikaz sporočila o napaki ERR_NAME_NOT_RESOLVED (koda napake 105). Kaj je narobe s tem, navadni ljudje ne predstavljajo nikogar. Vendar ga lahko odpravite sami in v samo nekaj minutah. Nato so predlagane metode, na katerih temelji, v večini primerov se uporabljajo za odpravo te napake.

net :: ERR_NAME_NOT_RESOLVED napaka: vzrok pojava

Glede narave te napake se običajno nanaša na situacije, ko strežnik DNS ne more pretvoriti uporabnikove poizvedbe v obliki črk in znakov, ki so vneseni za naslov spletnega mesta v digitalno tolmačenje. .


In pojav napake ERR_NAME_NOT_RESOLVED je enako nagnjen k tako stacionarnim sistemom Windows kot mobilnim (večina tega velja za Android, kot bomo razpravljali kasneje). Rešitev problema je torej preprosto preverjanje DNS storitve in nastavitev ustreznih parametrov odjemalca.

Začetni koraki za odpravljanje težav

Toda ne mudi, da uporabite naslednje metode. Lahko se zgodi, da vam bo v tem primeru pomagal preprost zagon in problem bo izginil. Enako velja za usmerjevalnike, če internetna povezava uporablja brezžično povezavo. Kot dodaten ukrep poskusite dostopati do zahtevane strani z različnih naprav. Če se napaka ERR_NAME_NOT_RESOLVED prikaže samo na eni od njih, se boste morali odločitiproblem je zanj. V primeru zrušitev na vseh napravah so najverjetneje težave povezane z oddaljenim strežnikom samega vira.


Onemogočanje protivirusnega in požarnega zidu

Pogosto je ta napaka posledica dejstva, da nekateri protivirusni programi in vgrajene varnostne funkcije, kot je Windows, blokirajo vzpostavljeno povezavo. Mnogi strokovnjaki opozarjajo, da to pogosto opazijo protivirusni programi Avast in nekatere druge mobilne aplikacije. V vsakem primeru poskusite onemogočiti zaščito za čas (najprej antivirus, nato popolnoma nov v primeru platform Windows) in si oglejte rezultat. Če je težava v protivirusnem programu, ga v celoti zamenjajte z vnaprej definirano odstranitvijo iz računalnika. Za sisteme Android je rešitev odstraniti program od začetka.

Ponastavitev predpomnilnika DNS

Na napravah s sistemom Android se ustavimo ločeno in razmislimo o načinu popravljanja zrušitve na sistemih oken, saj je tukaj težava veliko bolj resna. Prva rešitev je ponastavitev predpomnilnika DNS, ki uporablja ukazni poziv za zagon, ki je potreben s skrbniškimi pravicami.
Ukaz ipconfig /flushdns reset se samodejno inicializira. Po uspešni izvedbi je treba računalnik ponovno zagnati in ponovno preveriti za napako ERR_NAME_NOT_RESOLVED. Če je tako, sledite tem korakom. Spet pokličite ukazno vrstico in vnesite dva ukaza:
 • ipconfig /release;
 • ipconfig /renew.
 • Po tem, kot v prejšnjem primeru, ponovno zaženemo sistem in pogledamo rezultat.

  PreverjanjeStoritev odjemalcev DNS

  V nekaterih primerih se lahko po tem pojavi napaka ERR_NAME_NOT_RESOLVED. V tem primeru je potrebno preveriti stanje storitve, ki je odgovorna za pravilno delovanje odjemalca DNS. Možno je, da se bo morda treba znova zagnati, in če je zaustavljen, potem ročni zagon.
  Za hiter dostop do ustreznega razdelka z nastavitvami pokličite konzolo »Zaženi« in predpišite ukaz services.msc. V desnem oknu najdemo ustrezno storitev in pogledamo njeno stanje. Tudi če je trenutno aktiven (status "Running"), uporabite meni PCM in izberite ponovni zagon. Če je storitev ustavljena, vstopamo v urejanje parametrov (z dvojnim klikom ali preko PCM), storitev pa sprožimo ročno z istim gumbom in nastavimo vrsto zagona na samodejno, če so možnosti drugačne. Po zaključku vseh operacij preobremenimo sistem.

  Uporaba nadomestne konfiguracije DNS

  Toda kaj, če je odjemalec v redu, storitev deluje in se napaka ponavlja znova? Očitno je težava povezana z nastavitvami DNS strežnika. Za spremembo uporabimo lastnosti nameščene povezave in izberemo nastavitve za protokol IPv4. V večini primerov, zlasti za brezžične povezave, mora biti za vse možnosti označeno samodejno prejemanje naslovov.
  Če je temu tako, vendar težava še vedno obstaja, za prevladujoči in prednostni strežnik DNS uporabljamo nadomestno konfiguracijo, ki temelji na brezplačnih Googlovih možnostih, na primerprikazano na zgornji sliki. Ko shranite nastavitve, morate znova zagnati računalnik ali prenosni računalnik. V primeru brezžične povezave je treba na usmerjevalniku ali modemu ADSL izvesti ponovni zagon. Opomba: mesta primarnega in nadomestnega strežnika lahko spremenite. Včasih boste morda morali preveriti DNS parametre na usmerjevalniku.

  Napaka ERR_NAME_NOT_RESOLVED na Androidu

  Nazadnje, nekaj besed o odpravi podobne napake na napravah Android. Načeloma so dejanja enaka, razlika je le pri dostopu do potrebnih nastavitev in možnosti ter naslova razdelkov.
  Torej, da bi popravili zrušitev ERR_NAME_NOT_RESOLVED na vašem telefonu ali tabličnem računalniku s sistemom Android, najprej pojdite na nastavitve in pojdite na povezavo Wi-Fi. Za dolg pritisk pokličite glavne nastavitve in pojdite na spremembo konfiguracije omrežja.
  V tem razdelku morate določiti element za prikaz dodatnih parametrov, nato nastaviti "Statično" na nastavitve IP, nastaviti Googlove nastavitve na področjih strežnikov DNS, kot je prikazano za IPv4 v stacionarnih sistemih, shraniti spremembe in popolnoma ponovno zagnati napravo. . V večini primerov, ta pristop vam omogoča, da se znebite ponovnega neuspeha popolnoma in popolnoma. Opomba: Preden dokončate te korake, se prepričajte, da način letenja na napravi ni vklopljen, ker je katera koli povezava blokirana, ko se uporablja.

  Kratek povzetek

  Ko govorimo o odpravi zgoraj omenjenega problema, ni treba natančno upoštevati odločitvevrstni red, v katerem so bili predstavljeni. Takoj lahko nastavite nadomestno konfiguracijo Googla, vendar seveda le, če je storitev DNS aktivna (za Windows). Brez tega bodo absolutno vse manipulacije brezplodne, ne glede na to, kako boste poskusili. Preostalo je še dodati, da bi bilo dobro, da računalnik ali telefon preverimo, če ne bo nobena od navedenih rešitev prinesla rezultat. V skrajnem primeru lahko za rešitev težave v sistemu Windows prenesete KB299357 s spletnega mesta Microsoft in ponastavite nastavitve TCP /IP (čeprav lahko to storite brez ukazne vrstice). Toda za mobilne sisteme takšne rešitve žal niso predvidene.

  Sorodne publikacije