Mnenja lastnikov vagonov "Lada-Kalina": prednosti in slabosti avtomobila

"Lada-Kalina" je trenutno ena izmed najbolj priljubljenih in pogosto najdenih na naših cestah z ruskimi avtomobili. Proizvodnja tega modela je že 13. leto. Prvi avto je prišel iz transporterja leta 2004, čeprav se je razvoj "Kaline" začel v oddaljenem 1993-m. Prihodnja novost je že več kot deset let zasnovana in izboljšana - ni presenetljivo, da je postala ena najbolj pričakovanih AvtoVAZ modelov. Zdaj mnogi imajo tak avto. Še posebej priljubljena vsestranska oseba "Lada-Kalina". Povratne informacije lastnikov so neposredna potrditev, da je to trden in funkcionalen avtomobil. Model resnično predstavlja poseben interes, zato je vredno posvetiti malo več pozornosti tej temi.

Prva generacija

Pred odhodom lastniškim mnenjem o vagonu "Lada-Kalina" je treba na kratko povedati o samem vozilu. In začnite s prvo generacijo. Univerzalni, ki mu je bil dodeljen indeks 1117, je prišel kasneje v limuzini in hatchbacku. Njegova serijska proizvodnja se je začela šele leta 2007. Stroj je hitro pridobil popularnost zaradi svojih zmogljivosti na področju prevoza tovora in potnikov.

Navzven je vagon skoraj enak kot limuzina s hatchbackom. Ampak na račun monumentalne krme z velikim prtljažnim pokrovom in edinstvenimi svetilkami, izgleda skladno in sorazmerno. Ta model je bil na voljo z naslednjimi motorji:
 • 1,6-litrski, 81-močan. Pospešek do 100 km /h pri 13. \ Tsekund Največja - 165 km /h, mesto in pot poti - 9,8 in 6,2 litra.
 • 1,4-litrski, 89-močni. Kazalniki so podobni, vendar je poraba manjša za 1-2 litra.
 • 1,6-litrski 98 konjskih moči. Pospešek do 100 km /hv 7,2 sekunde. Največja - 183 km /h, stroški mesta in na poti - 11 in 8 litrov, v tem zaporedju.
 • Kar zadeva zmogljivost, lahko vagon sprejme 430 litrov tovora. Če odstranite zadnjo polico, jo lahko povečate na 500 litrov.

  Paket

  Dobra oprema - prva prednost, ki jo je mogoče razlikovati s pregledom lastnikov univerzalne "Lada-Kalina". Model smo ponudili v treh kompletih. Standard je vključeval jeklene plošče, halogenske žaromete, UV zaščitno steklo, odbijače barve karoserije, nastavljiv volanski drog in TP z daljinskim upravljalnikom.

  Ampak to še ni vse. V seznam osnovne opreme spadajo tudi sprednja električna okna, ojačevalec trdnosti v vratih, priprava zvoka, imobilizator, alarm, vozniški komplet (vtičnica, krogelni ventil, rezervno kolo), obvestilo o potrebi po diagnozi in celo žarnica z levo ključavnico za vžig, vroče dimenzije, neprevedeno zadaj prenos Naslednji komplet je bil imenovan "norma". Avtomobil v tej različici, poleg zgoraj navedenega, je imel v sončnem senčniku potnika ogledalo, okrasna kolesna ohišja, klimatsko napravo, avdio sistem (FM + CD + MP3) z dvema zvočniki in anteno. V apartmaju je avtomobil dodatno opremljen s senzorji za dež, zavesami za prtljagopredelek, sistem ABS, napenjalec jermena, zračne blazine za voznika in sovoznika, zadnja električna okna, ogrevani sedeži in ogledala (z električnim pogonom) in celo optika za meglo. Mimogrede, diski na različici v tem kompletu so bili lahke zlitine.
  Ob upoštevanju vsega zgoraj navedenega se lahko razume, zakaj je večina kupila "Kalino" v luksuzni različici. Razlika v ceni je takrat znašala okoli 70.000 rubljev za model z 81-litrskim 1,6-litrskim motorjem.

  Mala različica v delovanju

  Zdaj bomo govorili o vsestranski osebi "Lada-Kalina 1.4". Pregledi lastnikov, ki so ostali v tej različici, popolnoma razumejo, kaj naredi ta avto. Avtomobilisti opozarjajo na posebno pozornost 89-močnega motorja. Avto s takšno enoto gre veselo, toda motor ima veliko zavojev, tako da je na spodnji strani nekoliko "premišljen". Kaj lahko rečete o porabi? V poletnih mesecih, na vozilu računalnik prikazuje povprečno 6,5 litrov na 100 kilometrov vzdolž avtoceste (pri hitrostih 110-120 km /h), medtem ko je vožnja v mestu poraba povečala na 8,2 litra. Z vklopljeno klimatsko napravo se pretok poveča, vendar rahlo - približno 0,2-0,3 litra. Drug strošek je odvisen od načina vožnje. Če se premikate po progi pri hitrostih do 90 km /h, bo motor porabil celo manj kot šest litrov. Toda pozimi, seveda, stroški povečajo. Pri vožnji v mestu je približno 11 litrov, na cesti pa približno 7-8 litrov. Mimogrede, poplav lastniki priporočajo 95. bencin, saj 92. "digests" slabo.

  Lastniki namenjajo posebno pozornost dinamiki tega avtomobila. V primerjavi s prejšnjimi modeli VAZ, je ta avtomobil preprosto svetovljan. V bistvu - vagon z dinamiko, ki zagotavlja udobno vožnjo v mestu. Toda zaloga 1,4-litrskega motorja včasih ni dovolj tudi za tiste motoriste, ki niso zagovorniki ostrega načina vožnje. Motor je kompromis, z ustrezno porabo goriva, vam omogoča, da ostanejo v potoku in celo pretiravajo, vendar brez zalog. Čeprav se na cesti avtomobil s tem motorjem dobro obnaša. Ampak samo, če v kabini ni potnikov, tovor pa je v prtljažniku. V nasprotnem primeru imajo mnogi ljudje vtis, da ne nadzorujejo avtomobila, ampak karavano.

  Različice z 1,6-litrsko enoto

  Lastniki takšnih sprememb so več kot ljudje, ki potujejo na vsestranskih osebah z zloglasnim motorjem prostornine 1,4 litra. Kaj pravijo o njih? Za 1,6-litrski motor so motoristi označeni kot živahna, neobremenjena in hitra enota, ki se po 3000 vrtljajih na minuto dobro zažene. Vlečenje tega motorja je dovolj, da se premaknete iz neporočenega. Toda v smislu dodajanja plina je treba biti zelo natančen. Če pedal pritiskate na tla, bodo kolesa pokazala preboj. To je še posebej opazno pri premikanju. Plin je treba dobro dozirati tudi po prehodu na drugi prenos.
  Na splošno pa 1,6-litrski motor zadovolji tudi najhitrejše ljubitelje. Stroj s takšno enoto seveda ni namenjen za dirkalne proge, vendar moč tega motorja ni dovoljza vsakodnevno vožnjo - na cesti se avto počuti samozavestno. Stroški, ki jih kažejo ostanki vagona "Lada-Kalina", odzivi lastnikov, ustrezajo tistim, ki so po kazalnikih navedeni v potnem listu. Poleg tega, če izberete način spontane vožnje in ga ohranite enakomerno, lahko dodatno zmanjšate porabo. Mnogi avtomobilisti zagotavljajo: stroški poti lahko do 4,8-5 litrov, če ne precenjujejo hitrosti. V mestu je indikator stabilen - 7-8 litrov na "sto".

  Delo elektronike

  O tem lahko izvedete tudi veliko, saj ste prebrali lastniške ocene o "Lady-Kaliny" (vsestranski osebi) s fotografije. Posebna pozornost zasluži delo klimatske naprave. Prvič, ko ga vklopite, se pojavi občutek, da je sidro vrglo na asfalt. Upravljanje se povečuje. Zaradi tega jih mnogi vključujejo le v takem vremenu, brez katerega je nemogoče. Drugič, klimatska naprava je zelo šibka. Tretjič, da bi se nekako spoprijel s svojo nalogo, je potrebno redno menjati salonski filter, ga ohladiti in očistiti. Prav tako lahko najdete številne pripombe o delovanju pečice. Tukaj je položaj nekoliko boljši. Notranjost se hitro in dobro segreva, vendar obstaja ena, vendar. Bočna okna so kronično zategnjena pri temperaturah pod -20 ° C. In če je zmrzal poslal zrak v drugo smer, so tudi stranska ogledala izgubljena. Da se stekla in noge ne segrejejo hkrati. Pečica deluje dobro le pri zunanjih temperaturah do -30 ° C.

  Obnašanje na cesti

  Njegove podrobnosti opisujejo številni lastniki posestvaLada-Kalina. Pregledi nam omogočajo, da se prepričamo, da je podvozje avtomobila povsem sprejemljivo po svojih značilnostih za ruske ceste. Na ovinkih avto ne lezenje, ampak ostre zavoje ne priporočam - to je strašljivo. Jame in žepi srednje velikih suspenzij pogoltnejo ", vendar z resnimi ovirami morate prikazati največjo natančnost in zmanjšati hitrost na minimum. Cestni lumen v vagonu - 16 centimetrov, na občutke pa se zdi, da je še nižji. Vendar pa je za vožnjo v mestu in lahka neprehodnost ta očistek dovolj. Zavore v avtu niso slabe, ampak nekoliko "valovite". Nekateri vozniki so v sistem zamenjali blazinice in tekočino, toda tudi to ni omogočilo doseči želenega učinka. Očitno je tako specifičnost zavor "Kalina". Pristanek se imenuje "blato", vendar je bolj udobno kot "ducat" in "devet" (to zagotavljajo ljudje, ki imajo kaj primerjati). Tudi mnogi vozniki, ki govorijo o tem avtomobilu, upoštevajo njegovo očitno prednost pred drugimi modeli, ki so kompaktnost. Dolžina vagona znaša 4040 mm, širina in višina - 17001 500 milimetrov. Takšne velikosti so Kalino naredile majhno in grobo mestno vozilo, ki se lahko brez težav stisne v dvorišča in na parkirišča.

  Druga generacija

  Leta 2013 se je začela proizvodnja najcenejšega karoserije "Kalina". Ta različica je že v osnovnem kompletu, opremljena z vozniško varnostno blazino, prednjimi električnimi dvigali za okna, pripravo zvoka,steklo, ki absorbira toploto, kot tudi električni servo volan. Pod pokrovom tega modela je nameščena nova enota - 8-ventilni 16-litrski motor, ki proizvaja 87 konjskih moči. Njegova značilnost je bila lahka skupina ročičnih batov. Zakaj se je ta model imenoval najbolj cenovno univerzalen? Ker je njegova cena znašala 330.500 rubljev. Leto kasneje je v svet prišel vagon "Lada-Kalina križ". Pregledi lastnikov, ki so ostali na tem modelu, omogočajo, da iz običajne različice vidimo videz, togo vzmetenje in "vzdolžno" prestavo. Ta sprememba se je povečala za 2,3 centimetra. Prav tako je treba omeniti, da je javnost modelov druge generacije pojavil različice z 1,6-litrski motor 106 konjskih moči. Največja dovoljena vrednost avtomobila s takim agregatom je 177 km /h. Hkrati pa "stotine" pospeši v 11,2 sekunde in porabi približno 6,7 litrov v mešanem ciklu.

  Pri izvedbah z motorjem s 106 konjskimi močmi

  V skladu z lastniškimi izjavami je vagon Lada-Kalina 2 generacije postal bolj funkcionalen in tehnično bolj privlačen kot njegovi predhodniki. Poleg tega so bile na voljo različice z močnim 106-konjskim motorjem! Logično je, da je večina voznikov začela kupovati to različico. Razlika med tem motorjem in prejšnjimi enotami je resnično vidna. Še posebej se počuti pri nizkih obratih. Motor s 106 konjskimi močmi vleče v redu, deluje tišje od drugih motorjev, tudi pri visokih hitrostih. Poraba hkrati ni zelo velika - v mestu okoli 10 litrov, in ob poti - okoli 8 litrov.Kontrolna točka s kabelskim pogonom - prenos je malo dolg in ostrina je slabša kot pri tujih avtomobilih. Vendar pa je škatla veliko lepša od svojih predhodnikov. Ampak predvsem v univerzalni "Lada-Kalina-2" lastniki, povratne liste, kot je vzmetenje. Ugotavljajo ravnovesje njenega ravnovesja. Neenakosti in jame "nevidno" pogoltnejo. Tisti, ki imajo kaj primerjati, pravijo, da tudi na nekaterih tujih avtomobilih, vzmetenje ni tako dobro.

  AKPP

  Omeniti je treba pozornost in različico z "avtomatskim strojem", pri čemer se proučujejo pregledi lastnikov, ki so ostali na obravnavanem avtomobilu. Lada-Kalina Universal z ACPP je odlična možnost za mesto. To zagotavljajo vsi ljudje, ki so ga kupili. Še posebej lepo, da je za volanom takšnega avtomobila po "mehaniki". Toda! Če skrbno preučite levo na vsestranski osebi "Lada-Kalina" s "avtomatskimi" pregledi lastnikov, potem lahko zaključimo: ljudje, ki so se iz njega preselili v tuje avtomobile z avtomatskim menjalnikom, niso navdušeni. Vendar pa drugi svetujejo samo, da potujete nekaj dni, da se navadite na posebnosti ruske proizvodnje AMT. In značilnost Vasil AKPP se občasno pojavlja nelogično preklapljanje. Včasih se prestavi v takih trenutkih, ko voznik tega sam ne bi storil. Ampak še vedno, večina ima idejo, da je "stroj" v tem avtu ni slabo. Parni stroj odlično deluje in zagotavlja dobro dinamiko. In ni nobenega kretena, ki je najpomembnejši. Vendar pa lastniki univerzalne "Lada-Kalina-2 AMT", upoštevajte nekaj slabosti v svojih pregledih. Leži v neobičajno postavljeni sondiza preverjanje nivoja olja v menjalniku - pod zraćnim filtrom. Kaj pa storitev? Uradni podatki kažejo, da ga ta "avtomat" (Jatco JF414E) ne potrebuje. Toda vozniki priporočajo posodabljanje olja vsakih 30-45 tisoč kilometrov teka z metodo delne zamenjave (brez odstranitve palete).

  Slabosti

  Treba jih je posebej povedati. Pogosto so omenjene pomanjkljivosti v pregledih lastnikov vagona Lada-Kalina. V bistvu se nanašajo na iste trenutke.
 • "Cvrčki" v kabini - prvi minus, omemba katerega najdemo v vseh pregledih lastnikov univerzalne "Lada-Kalina". 1. in 2. generacija "čričkov" grešili. Prizadeta uporaba pri predelavi poceni materialov. Pogosto je nekje nenavadno tresenje nekje pod nogami in obseg kontrolne točke. Mnogi jih odstranijo z izolacijskim trakom, občasno zategnejo matice in vijake.
 • Moduli za nepoštene sveče so nameščeni na motorju s 16 ventili. Pogostost zamenjave - enkrat na 10.000 kilometrov, kar je prepogosto.
 • Senzorji. Nezanesljivi, kot so znani moduli za sveče.
 • Žarnice. Da bi jih nadomestili, morate poskusiti in porabiti veliko časa. Verjetno so lastniki fleksibilnih rok lažji.
 • Zmogljivost. Vprašanja za to postavko najdemo v vsakem odpoklicu lastnikov univerzalne "Lada-Kalina". Navedene slabosti načeloma ne povzročajo presenečenja, vostlishnost od zmogljivosti. Konec koncev je vsestranska oseba, zato mora biti prostor v njej dovolj za potnike in za veliketovora Ampak ne. Tudi z potnim listom je največja dovoljena obremenitev omejena na 475-500 kilogramov. Torej od vsestranskega tukaj - samo ime in telo, ne pa funkcionalnost. In zapušča komentarje lastniki univerzalne "Lada-Kalina" imenujejo veliko pomanjkljivost.
 • Koristi

  Veliko prednosti tega avtomobila je bilo že omenjeno zgoraj. Zdaj pa jih je vredno povzeti.
 • Pomembna prednost je nizka cena avtomobila. O tem je omenjeno v vseh pregledih lastnikov univerzalne "Lada-Kalina". Lux-opremljanje - in to je poceni. Cena novega modela v največji opremi je 510-580 ton (natančna cena je odvisna od prodajalca, prisotnosti delnic in drugih odtenkov). In to je strošek modela z AKPP in motorjem s 106 konjskimi močmi. In tako je cena najbolj različico proračuna s najšibkejšim motorjem začne od 385000 UAH.
 • Stroškovna učinkovitost je še ena prednost avtomobila. Ne gre le za stroške. Upošteva se tudi dejstvo, da je rezervne dele za ta avto mogoče kupiti povsod. Mimogrede, dela na karoseriji so tudi poceni. In če obstaja potreba po popravilu - lahko rešite problem sredi ceste ali v garažnih pogojih.
 • Kakovost. Zadnji pomembni plus, ki bi ga rad omenil. V primerjavi s starimi modeli VAZ, "Kalina" res všeč z dostojno raven montaže. Mimogrede, to je eden glavnih razlogov, zakaj je postal tako priljubljen.
 • Sorodne publikacije