Top 5 najbolj groznih iger na svetu na vašem telefonu in računalniku

Kljub dejstvu, da vsi igralci računalniških iger niso ljubitelji groze, lahko vsak ljubitelj računalniških iger z lahkoto imenuje prvih 5 najbolj groznih iger. Vsakdo govori o projektih v tem žanru, še posebej, ko groza postane resnična. Na igralnih razstavah vsako leto napoveduje na desetine novih grozljivk, vendar jim vse ne bodo postale priljubljene. Naredite oceno ali 5 najbolj groznih iger ni lahko. To je posledica dejstva, da vsak igralec ceni nekaj posebnega v igri. Nekdo je postavil žogo za vzdušje, nekdo za glasbo, nekdo pa je na urniku. Torej, različne misli o tem, kakšna igra bi morala biti na prvem mestu.

Horror

Skoraj vsi projekti, ki spadajo v top 5 najbolj groznih iger na svetu, se nanašajo na žanr grozeče preživetja. Prvič o tem žanru se je govoril leta 1996. Potem je bil izdan projekt Resident Evil. Z peto glavo te serije iger se je njen žanr spremenil v akcijsko-grozo, z elementi prvega streleca in strelec iz tretje osebe.


Sčasoma je eden od riževih grozljivih iger postal prikrit način in grozljivka se je približala prikrivanju.

Na vrh

Kultne igre so še vedno v spominu mnogih igralcev. O grozi, pravijo, mimo jih še enkrat, beležimo vreme in izvajamo straegi. V zadnjih 10–20 letih se je pojavilo toliko kul grozljivih filmov, da je nemogoče vse PC-jeve igre uvrstiti med 5 najboljših. Zato bi bilo pravičneje omeniti projekte zadnjih let, ki so osvojili ljubitelje grozot:
 • Alien: Isolation.
 • Amnezija.
 • Resident Evil.
 • TihoHrib
 • Zlo znotraj.
 • Če je moral doseči celo od teh petih iger, je povzročil veliko polemik in rad. Vsi projekti so na svoj način posebni in različni. Združene so le z žanrom, toda tudi igranje je lahko drugačno.


  Alien: Isolation

  Igra je izšla leta 2014 in vrne igralca v film "Alien" iz leta 1979. Toda glavna razlika med projektom in filmom je bila usmerjenost prvega prikritega načina. Če film lahko opazuje akcijske prizore in nasilno nasilje, so se razvijalci iger osredotočili na preživetje.
  Igra se mora premikati po lokacijah, si ogledati in zbrati vse potrebne artefakte, ki so potrebni za nadaljnji napredek. Obstaja protagonistov detektor, ki lahko kaže na številne indikatorje. Ampak glavna stvar - on označuje lokacijo Alien. Z xenomorphs, igralec ne more boriti, tako da boste morali počasi in tiho premikanje skozi igro, ostane neopažena, sicer bodo lahko našli Stranger. Posebnost te igre je bila, da je bila II nepredvidljiva, in skripti ne vplivajo vedno nanj. Zato ni mogoče najti nobene podobnosti v njegovem vedenju.

  Amnezija

  Tukaj so povedali o dveh igrah, ki sta del petih najbolj groznih iger na računalniku. Prvi del - Amnesia: The Dark Descent - je tridimenzionalna igra v žanru grožnje in preživetju. Izšla je leta 2010.
  Ta projekt se zdi zelo prijazen in miren v primerjavi z mnogimi drugimi grozotami. Toda iz tega postane še bolj nevarno, ker si tega ne predstavljateod njega lahko pričakujete. Boj ni tukaj, igralec raziskuje lokacijo in rešuje uganke, le redko se srečuje z II. Posebnost te serije je postala 3 popolnoma nepričakovane okončine, ki so odvisne od delovanja igralca.
  Amnezija: stroj za prašiče, izdan leta 2013. Ta igra se lahko šteje za nadaljevanje prejšnje, vendar so teme in vesolje dogodkov preživeli. Zgodovina je zelo podobna: pred nami je protagonist, ki je izgubil spomin in mora reševati uganke, zbirati informacije in se izogibati pošasti. Drugi del ni bil tako priljubljen in je prejel mešane ocene. Nekdo ni bil navdušen nad poenostavljeno mehaniko in že ponavljajočo se zasnovo. Čeprav je bilo tudi tistih, ki so menili, da je igra najbolj intelektualna in grozljiva.

  Resident Evil

  Težko je govoriti o top 5 najbolj groznih iger in da ne omenjam medijske franšize, ki jo predstavlja vrsta iger v žanru grozečega preživetja. Prvi del se je pojavil leta 1996. Zadnji sedmi del igre je izšel januarja 2017 in za razliko od prejšnjih šestih je postal na voljo na PC-ju.
  Resident Evil 7: Biohazard je nadaljeval tradicijo prvega dela in kultnih filmov "Texas Massacre Chainsaw" in "Sinister Dead". To je igra prve osebe, ki se je tokrat znebila akcijske igre, a je prišla skozi komoro, klavstrofobične pogoje. Seveda spremembe v igri ne kažejo, da ne bo nobenega pokola in nasilja. Preprosto igralec ima majhno količino orožja, nekaj streliva. Zato je včasih treba premisliti o tem, teči ali streljati pod sovražnika. V sedmem delu je veliko izjemno težkih prizorov, na katere moramo bitibodite pripravljeni

  Silent Hill

  Še ena znana serija iger v žanru grozečega preživetja. Prvi deli so najbolj kruti in grozni. Skoraj vsa poglavja v tej seriji nam govorijo o dogodkih, ki se odvijajo v izmišljenem mestu Silent Hill. Vsi deli so nastali pod kanoni grozljive literature in psihološkega trilerja. Prva serija je izšla leta 1999, leta 2012 pa se je pojavil Silent Hill: Downpour (Secret Eight). Po tem je bil predviden izhod druge serije, kasneje pa je bil preklican.
  Posebnost te serije iger je, da so se razvijalci osredotočili na subjektivno zaznavo. Zato se igralec v vsakem delu na različne načine trudi pokazati, kako lahko izkrivljeno dojemanje ljudi poteka v različnih oblikah.

  The Evil Within

  Prva igra serije, izdana leta 2014. Pravilno pride v top 5 najbolj groznih iger, čeprav nima najboljšega ugleda. Na njej so delali ustvarjalci Resident Evil, vendar med njimi ni povezave. Igra je bila zaznana na dva načina, kot se je zdela "surova". Kritiki cenijo komponento grozljivk, ki vam omogoča, da projekt pošljete na najvišje ocene. Ampak s sekundarnim, ničesar ni bilo mogoče storiti. Tehničnih težav ni bilo mogoče v celoti uživati ​​v igri. Drugi del projekta je bil izdan leta 2017. Zgodba se nadaljuje 3 leta po dogodkih prvega dela. Igra se lahko igra na tri načine: navadna, preživetje in nočna mora. Drugi del je bil uspešnejši. Kritiki so bili zadovoljni s poenostavljenim igralnim procesom in razširjenim virtualnim svetom.

  Mobilne grozljive zgodbe

  Horror se proizvaja ne samo z računalniki, ampak tudi s telefoni. Top 5 najslabših iger je lažje sestaviti, saj imajo mnoge od njih svoj računalniški analog. Five Nights na freddyju je zagotovo eden izmed petih najbolj grozljivih mobilnih projektov. Ta serija je sestavljena iz več delov. Dogodki se odvijajo v eni od picerij, v katerih se ponoči izkaže, da je delo animateronicsa živo in kruto. Igralec mora preživeti in čakati na zoro. Slender Man - projekt, ki je izrastel iz forumov in se spremenil v serijo grozote. "Odličen človek" se bo pojavil od nikoder in oviral igralca, da išče zapise in sestavlja zgodbo. Glavna naloga je, da ne gledamo Slandermana na kakršenkoli način. Posebnost te mobilne igrače je bila v tem, da se zdi, da junak odstrani vse, kar se dogaja na videokameri, zato pri približevanju "tankemu" obstajajo artefakti in ovire.
  Ob dejstvu, da je LIMBO groza, se ne bodo vsi strinjali, vendar se lahko zaradi atmosfere in groznih dogodkov domneva. Igra ima zanimivo zgodbo in priročno upravljanje, tako da upravičeno spada v top 5 najbolj groznih iger za Android. "Tuk-tuk-tuk" - podobno projektu LIMBO. Seveda, na ta grozljiv film on očitno ne doseže, vendar lahko drži igralca napeto in popolnoma napiše situacijo. Vse to je posledica stalnega šumenja in sumljivih stvari, ki se pojavljajo z glavnim likom. Nekaj ​​preprečuje prebivalcu, da bi spal ponoči, zato se bo moral ukvarjati s tem. O Dead Space ne pozna le leni igralca. Ta računalniška igra je osvojila svojeje bila sprejeta odločitev, da se prenese na mobilne naprave. Ne bo preveč grozljivih trenutkov, vendar bo akcijska igra z necromorfi in popping off pošasti zadostuje s preveč.

  Sorodne publikacije