Sony Xperia L1: Funkcije in pregledi

V zadnjem času stvari v Sonyju niso tako dobre, kot bi si želeli vodstvo. Pametni telefoni Xperia ne morejo prenesti konkurence sodobnim kitajskim kitajcem (Xiaomi in Meizu). Uporabniki preprosto ne razumejo, zakaj morajo plačati ogromne zneske denarja za naprave, ki so veliko slabše od produktivnosti pripomočkov omenjenih blagovnih znamk. In samo enote razumejo bistvo filozofije "Sony". Plačajo ne za urno hitrost in količino RAM-a, temveč za neprekosljivo kakovost. In najboljši pametni telefoni Sonys nihče ne. Apple je bil nekoč, zdaj pa je zdrsnil. "Samsung" prav tako ni vse gladko s kakovostjo. Toda pri Sonyju je vse kot vedno: na najvišji ravni. Oglejmo si eno izmed najbolj cenovno dostopnih naprav podjetja - Sony Xperia L1. Značilnosti modela so tradicionalne za proračunske naprave, ki jih proizvaja Sony. Začnimo z zasnovo.


Videz naprave

V pametnih telefonih Sony je bila velika pozornost namenjena oblikovanju. Tako se je to zgodilo s tem modelom. Čeprav pametni in plastike, vendar material je zelo visoke kakovosti. In prav on je prva prednost Xperie L1. Značilnosti za mnoge niso tako pomembne kot taktilni občutki. Naprava je izdelana v klasičnem monobloku s formati. Skoraj celotna prednja plošča je zasedena z zaslonom. Pokrit je z varnostnim steklom Corning Gorilla Glass. Pod zaslonom ni gumbov. Nahajajo se na zaslonu. Nad njim je zvočnik za pogovore, frontalni fotomodul in senzorji za osvetlitev in približevanje. Običajno ima ohišje ostrih vogalov, kar je lahko nerodnoko nosite pripomoček v žepu kavbojk. Toda to so nepomembne stvari.


Na hrbtni strani je kamera in takoj je bliskavica. Malo spodaj je ikona, ki kaže, da ima pametni telefon čip NFC. Pod to ikono lahko najdete podobo logotipa modela. Na dnu je vtičnica za polnjenje, priključek za slušalke 35 in mikrofon. Na zgornjem koncu je gumb za vklop. Glasnost se prilagodi z mehanskimi gumbi na desni strani naprave. Načeloma je ta lokacija standardna za vse izdelke Sony. Ni izjema za Xperia L1. Tehnične značilnosti strojne platforme so naslednji del našega materiala.

Produktivnost "železo"

Kaj je všeč polnjenju take naprave, kot je pametni telefon Sony Xperia L1. Značilnosti strojne platforme so naslednje. 64-bitni procesor s štirimi jedri, ki deluje pri 145 GHz. Količina RAM-a je samo 2 GB, kar pomeni, da so igre za ta pametni telefon prepovedane. Če le nekateri niso zelo "težki". Grafični del je čip Mali T720 MP2. Ta koprocesor je sposoben upravljati OpenGL in DirectX. Na splošno pametni telefon deluje hitro in jasno. Ni obešanja in ne upočasni. Toda devays iz Sony jih nimajo. Proizvajalec je bil vedno znan po dobri optimizaciji operacijskega sistema in železnih pametnih telefonov.

Možnosti železa

Notranji pomnilnik je 16 GB. Vendar pa je na voljo le 10 uporabnikov, ki jih ni treba razburjati, saj lahko preprosto dodate prostor s pomnilniško kartico MicroSD do 256 GB. To je toresna pomoč.
Naprava deluje brez težav z mobilnimi omrežji LTE Cat 6 ima Wi-Fi oddajnik, ki deluje pri 5 gigahercih, Bluetooth 4.2 čip NFC, ogromno senzorjev in pametni modul GPS. Vse to kaže, da imamo popolnoma sodoben pametni telefon. To je Sony Xperia L1 Dual. Njegova značilnost (splošno) kaže, da jo je zelo težko pripisati proračunskim napravam. Namesto tega je predstavnik pametnih telefonov na srednji ravni. Zdaj pa preidimo na zaslon.

Funkcije zaslona

Kateri zaslon je nameščen v Xperia L1? Specifikacije, ki jih navaja proizvajalec, so: IPS panel do 55 palcev z ločljivostjo 1280 x 720 pik (HD). To je zelo dobro za proračunsko napravo. Gremo še dlje. Zaslon je prekrit z zaščitnim steklom, ki ima proti-odsevni premaz. To pomeni, da uporaba pametnega telefona kot zrcala ne bo delovala. Žiro-dislokacijski (oleofobni) premaz omogoča, da se prst prosto pomika po zaslonu na dotik in preprečuje hitro pojavljanje prstnih odtisov na površini. To je tudi precej dobro. Največja svetlost zaslona je precej visoka. To pomeni, da bo uporaba pripomočka na ulici na sončen dan zelo udobna. Informacije se berejo.
Največja zasluga Sonyjevih inženirjev pa je, da je prenos barve na zaslonu blizu realnega. Barve so svetle, nasičene, vendar ne preobremenjene (kot se pogosto dogaja z matrikami AMOLED). Vidni koti so tudi dostojni. Slika je skoraj izkrivljena, ko se pripomoček odkloni v katero koli smer. Nekoliko razočarano je bilo, da zaslon ni podpiral sposobnosti delarokavice To bi bilo zelo pomembno. Vendar ne smemo pozabiti, da imamo pred seboj proračunski model naprave. Zaslon je že zelo dober. To je tisto, kar so postavili številni pametni telefoni srednje cenovne kategorije. Zdaj pa poglejmo kamero naprave.

Foto moduli (spredaj in glavni

) Oglejmo si zdaj glavno kamero Sony Xperia L1 G3312. Stvari niso zelo vidne, vendar je pomembno, da se spomnite, da so »Sonyjeve« kamere običajno veliko boljše, kot trdi proizvajalec. Prihaja z odprtino 13 megapikslov, 2.2 ima samodejno ostrenje in enobarvno bliskavico.
Ta modul zagotavlja vrhunsko kakovost fotografije, v mnogih pogledih pa je zasluga tehnologije blagovne znamke Clear Technology, ki zagotavlja tudi ustrezen digitalni zoom, brez pikselacije, 13-megapixel modul odlično deluje s portretom je možno tudi makro snemanje. Padec kakovosti slike je opazen le v temi, vendar je to nesrečo za vse proračunske pametne telefone. Prav tako lahko foto modul napiše Full HD video pri hitrosti 30 sličic na sekundo
.
Sprednjo kamero predstavlja senzor s 5 milijoni slikovnih pik z zaslonko 2,2 in goriščno razdaljo 26 mm. Fotografije so precej kakovostne. Za ljubitelje sefija se bo taka kamera izkazala za nemogočo. Uporabite ga lahko tudi za klepet s prijatelji prek "Skype" ali katere koli druge aplikacije. Fotoaparat ima samodejno ostrenje in prepoznavanje nasmeha. Takoj, ko kamera "vidi" nasmeh - takoj začne ustreliti. Zelo uporabna možnost. Zdaj pa si oglejmo mnenja lastnikov te naprave.

Pregledilastniki

Kaj pravijo tisti, ki so že kupili Xperia L1? Značilnosti ne odražajo realne slike. Samo s pregledi lastnikov pripomočkov lahko razumete, za kaj je sposoben. Treba je opozoriti, da so vsi, ki so kupili to napravo, opazili, da je to proračunski telefon z vsemi posledicami. Zato so vse ocene o Sony pozitivne. Lastniki upoštevajo dobre rezultate (za državno vodenje), lep fotoaparat (kot vedno v Sonyju), odličen zaslon in veliko časa delovanja baterije. Slednje je še posebej pomembno, saj moderni pametni telefoni običajno ne živijo dlje kot en dan. Toda "Sony" je trajal 25 let v običajnem načinu uporabe. In to je plus.

Na koncu

Vstopni pametni telefon Sony Xperia L1 je popolnoma primeren za veliko večino uporabnikov. Je hiter, lep, kakovosten, ima odlično kamero, eleganten zaslon in se ponaša z dobrim trajanjem baterije. In to je poceni. Kaj je še potrebno za srečo ?!

Sorodne publikacije