Avto ZAZ-1103 "Slavuta": tehnične lastnosti, pregledi

Domači avtomobil ZAZ-1103 «Slavuta» je izdelan v praktičnem telesu z dvigalom. To je tretja serija avtomobilov s popolno vožnjo od proizvajalcev Zaporozhye Automobile Plant. Prva sprememba je bila Tavria (hatchback), ki je zaradi svoje kompaktnosti in cene postala priljubljena v Ukrajini in na post-sovjetskem prostoru. Masovna proizvodnja je trajala približno dve desetletji. Namesto spremembe je prišlo do spremembe "Dana". Vagon ni mogel ponoviti uspeha svojega predhodnika in je bil kmalu ukinjen. Leta 1999 je začela s proizvodnjo tretje generacije. Slavuta velja za najboljšo možnost v svojem segmentu, njena proizvodnja je trajala do leta 2011. Oglejmo si podrobnejše značilnosti avtomobila in povratne informacije lastnika.

Zunanjost

Videz avtomobila ZAZ-1103 "Slavuta" je težko imenovati svetel in privlačen. Prvi modeli so prekriti z akrilno barvo. Po letu 2004 je postala metalik bolj praktična. Dvoslojna zaščita dlje časa ščiti telo pred korozijo in drugimi manjšimi napakami. Vendar pa uporabniki priporočajo, da nanesete drug zaščitni sloj, sicer stroj začne hitro rjaveti.

Lahki elementi tega vozila ne zadovoljujejo posebne stabilnosti. Razpršilnik svetlobne tehnike se v nekaj letih začne oblak, kar negativno vpliva na kakovost pretoka svetlobe. Zaželeno je občasno mazati tečaje na vratih, sicer se bodo začeli neprijetno dražiti. Motor ventilatorja je nameščenPod pokrovom vetrobranskega stekla, ki ni opremljen s posebnim elementom za filtriranje. Posledica tega je, da se obremeni z listi in drugimi razbitinami, kar ustvarja neprijeten hrup pri delu. Baterija je nameščena na dokaj nizki ravni, kar slabša zaščito pred vlago in oksidacijo terminala. Prtljažni avtomobil, v primerjavi s svojim predhodnikom, se je povečal za petdeset litrov, ima nizek tovorni prag, zelo funkcionalen.

Kaj je notri?

Salon avtomobila ZAZ-1103 "Slavuta" je izveden v največjem asketskem slogu. Notranjost v celoti ustreza kategoriji in ceni vozila. Kraji v notranjosti so malo, tudi potniki srednjega razreda se verjetno ne bodo počutili udobno, ko bodo pristali. Kakovostna plastika se kmalu začne škripati. Potrebujete poiskati nove dele. ZAZ-1103 "Slavuta" se ne proizvaja več, zato bo zelo problematično.

Avto je bil izdelan v dveh sklopih: standard in luksuz. Drugi model odlikuje bolj informativna armaturna plošča in predvideno gnezdo za sprejemnik, ki se nahaja na osrednji konzoli.

Motorna enota

Minitraktor je opremljen z uplinjevalnimi motorji prostornine 11/12/13 litrov. Izboljšana različica omogoča razdeljeno injekcijo. Povprečna življenjska doba motorja je približno 150 tisoč kilometrov. Vsak tip električnega vozila ZAZ-1103 "Slavuta" ima svoje slabosti. V vročini karburatorja črpalka za gorivo pogosto zavrne. Spremembe s porazdeljeno injekcijoimajo problematično področje - regulator prostega teka. To prihrani pravočasno periodično čiščenje lokacije in ustrezno preprečevanje. Lastniki opcij, opremljenih s HBO, morajo voziti na bencinski tretji poti, sicer šobe koksajo, zamašijo črpalko in druge gorivne elemente, dokler blok ni popolnoma v redu. Obloga pokrova ventila pogosto izgubi tesnost, pnevmatika in natezalni valj pa redko stanejo več kot 60 tisoč kilometrov. Poleg tega strokovnjaki priporočajo, da vsakih deset tisoč kilometrov poteka regulacija toplotne reže ventilov.

Menjalnik in zavore

Stroj ZAZ-1103 Slavuta, katerega značilnosti bomo nadaljevali še naprej, ima petstopenjski ročni menjalnik. Prenosni vir je v primerjavi z domačim motorjem bistveno višji. Včasih se pojavijo težave z vključitvijo 1. in 4. hitrosti. Pogosto je zaradi rokavov kril rahlo uhajanje olja. Zaželeno je, da ga spremenite vsaj enkrat na vsakih 50.000 voženj. Mehanska prestava sklopke je opremljena s kabelom, ki je pogosto raztrgan. Zavorni sistem je prednji disk in zadnji boben. Prednja plošča je edinstven razvoj Zaporizhzhya konstruktorjev, ki uporablja zaprt disk. Mehanizem se ni izkazal za zelo zanesljivega, brez okvare okoli 30 tisoč milj vožnje. Konec parkirne zavore je sčasoma raztegnjen, glavni valj ima povprečni delovni vir približno 40.000 milj. Zaželeno je redno preverjati cevi priključnih cevi sistema na predmetu snopov in razpok.(vsaj enkrat na tri leta).

Nadzor in vzmetenje

Avtomobil ZAZ-1103 "Slavuta" je živ primer primera, da je vozilo sredstvo za potovanje in ne razkošje. Voznikov sedež ni udoben in ergonomski indikator je praktično nič. Vidnost tudi pušča veliko zaželenega v prisotnosti majhnih stranskih ogledal.
Treba je omeniti, da se avto hitro začne v vročini in zmrzali. Upoštevajoč razred vozila, je dinamika pospeševanja zelo sprejemljiva. Res je, da se pri hitrostih 80 km /h začne močan hrup motorja in zagon kabinske opreme. Gorilnik zmerno porabi: približno osem litrov na 100 kilometrov v mešanem načinu. Sprednje vzmetenje neodvisnega tipa je opremljeno s cilindričnimi vzmetmi in teleskopskimi amortizerji. Zadnje vozlišče - pol neodvisno, s prečno stabilizatorjem, vzmeti in dvosmernimi dušilnimi teleskopi.

Volanski drog

Nizkotrni valjčni tovornjak ZAZ-1103 "Slavuta" je opremljen s krmiljenjem tirnice, ki redko vzdržuje več kot 60.000 kilometrov poti. Težave se kažejo v obliki zračnosti, rušenja tirnic in zobnikov ter odpovedi krmilnih naprav. Ker je vozlišče poceni, ga je lažje zamenjati kot popraviti. Zaradi odsotnosti prečnega stabilizatorja je avto opazno ukrivljen na ovinkih.

Spremembe

Med serijsko proizvodnjo je bilo razvitih več modelov tega avtomobila. Med njimi:
 • Prva generacija ZAZ - "Tavria".
 • 1103Slavuta z uplinjačem.
 • Luksuzne spremembe (1103-40110307-401103078) - se razlikujejo v moči motorja in vrsti vbrizgavanja goriva ter v dodatni opremi.
 • Pol-lux z 12-litrskim uplinjačem.
 • Standard s injektorjem (1197 ccm) - 11030842.
 • Kompleti za vbrizgavanje (1300 kubičnih centimetrov) - 11030840.
 • Mali avto ZAZ-1103 "Slavuta" : reviews

  V skladu z lastniškimi izjavami ima majhen avto, ki je bil obravnavan, več prednosti. Vendar glede na kategorijo in ceno vozila ni nobenih slabosti. Začnimo s pozitivnimi trenutki:
 • Ugodna cena, visoka vzdržljivost.
 • Večina rezervnih delov ni težko najti.
 • Stroškovna učinkovitost.
 • Udoben in prostoren prtljažnik.
 • Zanesljiv menjalnik in tihi bloki.
 • Hitro segrevanje salona pozimi.
 • Nezahtevnost goriva.
 • Med negativnimi stranmi so lastniki majhnih avtomobilov opozorili na naslednje:
 • Tesen in neprijeten salon.
 • Majhen delovni vir številnih ključnih elementov goriva in prenosnega sistema.
 • Brezšumna črpalka za gorivo in ventilator.
 • Hitro zatemnitev svetlobnih elementov.
 • Izolacija šibkega hrupa.
 • Premoženje zavornih kolutov, predpražnikov, krogličnih ležajev in ležajev.
 • ​​
 • Hitra korozija telesa.
 • Kot lahko vidite, pomanjkljivosti zadevnega avtomobila manjkajo, tako kot pri mnogih nizkocenovnih domačih strojih domače proizvodnje.

  Cenovna politika

  To vozilo je sestavljeno iz delov, ki ne presegajo najvišjihkakovosti. Del tega problema se izravna z nizko ceno majhnih avtomobilov. Poceni, nepretenciozni avtomobil je primeren za začetnike, kot simulator za pridobivanje vozniških sposobnosti, pa tudi za ljudi, ki si ne morejo privoščiti dražje možnosti. Ker serijski avtomobil ni bil izdan že več let, ga je mogoče kupiti na sekundarnem trgu. Cena vprašanje, odvisno od države in leto izdaje, - približno 15-3 tisoč dolarjev.

  Skratka

  Domači avtomobil ZAZ-1103 "Slavuta", katerega tehnične značilnosti so navedene zgoraj, mnogi vozniki opozarjajo na prve lekcije vožnje. To je nekakšna klasika, primerljiva z legendarnim Vasilijanskim "šestim" ali "Moskovčanom". Glede na pogoste okvare stroja se lahko hkrati naučimo, kako z lastnimi rokami odpraviti majhne težave, saj rezervni deli niso zelo dragi. To vozilo je prevzelo dostojno nišo v seriji proračunskih avtomobilov, kar dokazujejo povratne informacije lastnikov in več kot 10 let zgodovine serijske proizvodnje.

  Sorodne publikacije