Tabela vrst izvedbe. Pokemon in njegove sile v bitki

Vsak igralec vesolja žepnih pošasti potrebuje od časa do časa stvar, kot je tabela tipov učinkovitosti. Pokemon je individualno bitje s svojim značajem, sposobnostmi, prednostmi in slabostmi. Za pravilno črpanje in uporabo v boju morate preučiti te vidike, pri čemer vam bo pomagala sestavljena tabela.

Pokemon igre

Mnogi začetniki ne poznajo lastnosti žepnih pošasti in zato ne vedo, zakaj je potrebna tabela izvedbenih tipov. Pokemon se ne obravnava le kot borec, ampak tudi kot prijatelj osebe. V risanki so glavni junaki vedno skrbeli za svoje učence, jih obravnavali in se poskušali zaščititi pred poškodbami. Ash Kathchum in profesor Oak sta v vseh serijah govorila o spretnostih bitja, njihovih likov in bojnih lastnosti. Razvijalci iger tega vesolja so te informacije prenesli v svoje projekte. Poznavanje takih podatkov bo pomagalo pridobiti vsak dvoboj.


V spodnji tabeli zeleni diamant pomeni dvojno škodo, rumeni kvadrat je polovičen, rdeči križ pa ni škodljiv.

Vrste pokemonov

Za boljše razumevanje lastnosti vsake vrste je bila sestavljena tabela učinkovitosti. Pokemon vedno spada v določeno kategorijo, katere skupno število je enako osemnajstim. Najbolj številne vrste so voda, ognjeno, kamnito, travo in električno. Število vrst, ki so se razvile skupaj s serijo. Na začetnih stopnjah so bile omenjenim kategorijam še dodani borci,duševno in duhovno. V prihodnosti so bile takšne vrste, kot so led, zemlja, jeklo in mnogi drugi.


V igrah je tudi tabela izvedbenih tipov. Pokemon Go in druge igre iz vesolja vam omogočajo, da ga uporabite za določitev škode. Lahko je neučinkovita, dvojna ali polovična. Na primer, če električni tip trči z vodo, mora biti slednji zelo tesen. Vsak udarec bo povzročil dvojno škodo s kritično možnostjo, ker se je treba bati takšnih spopadov.

Primerljivost tipov Pokemon

Po izidu Pokemon Go, so se ljudje bolj zanimali za to vesolje in vrste žepnih pošasti. Da bi bilo število zmag na tekmah precej višje od porazov, bi morali vedno izkoristiti eno vrsto nad drugo. Hkrati pa pomembno vlogo igra tudi raven, saj če je prednost večja od desetih stopinj, se bo prednost po kategorijah znižala na nič. Zapomnite si, da je vseh osemnajst tipov z notacijami nerealistično, zato je vedno na voljo tabela učinkovitosti vrst Pokemon. Pokemon GO kot digitalna igra jasno sledi tem načelom, podatki preverjeni v bitkah številnih uporabnikov. Če ni na voljo nobenih informacij, je treba voditi preprosta načela logike: voda ugasne ogenj, požari travo, ki ne pusti elektrike. Po drugi strani pa šok napada popolnoma uniči vodo Pokemon. Obstajajo kombinacije, ki jih na ta način ni mogoče določiti. Na primer, premoč duha nad mentalnim tipom ali borci nad ledom. V tem primerune pozabite uporabiti tabele.

Znak in spretnost

Pri pregledovanju tipov obstaja ulov, ki ga tudi tabela učinkovitosti vrst ne bo prikazala. Pokemon je lahko dveh vrst. V tem je njegova moč in slabost hkrati. Na primer, magija ima napade ognja, letenja in tipa zmaja. Ta borec lahko prenese veliko vrst in se boriti tudi z vodnim pokemonom. Glavna stvar tukaj ni, da uporabite napad z ognjem. Bolje je uporabiti rezanje udarcev in vrtincev, potem pa lahko zmago premagate tudi v neenakem boju. Obstaja veliko podobnih bitij s kombiniranimi tipi. V bitki postanejo adut v pametnih rokah. Igralec mora skrbno preučiti parametre takšne žepne pošasti in ga uporabiti le v pravem trenutku.

Sorodne publikacije