Zakaj Weber ne dela na vašem računalniku ali telefonu?

Viber je eden izmed najbolj priljubljenih hitrih sporočil na svetu z vedno večjo bazo uporabnikov. Sedaj se njihovo število približuje milijon. Razvijalci nenehno izboljšujejo svoje storitve in popravljajo napake, vendar tudi v tako prestižni aplikaciji ne morejo brez neprijetnih težav. Messenger ima posamezne stranke za mobilne naprave in namizne računalnike. Spoznajmo, zakaj Weber ne deluje na vsaki od platform in poskuša odpraviti napake.


Sistemske zahteve

Najprej preučimo uradne zahteve, ki so jih predstavili razvijalci za vse naprave. Za Wiberino delo na mobilnih pametnih telefonih morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:
 • Operacijski sistem Android 4.0 in novejši;
 • iOS operacijski sistem različice 9 in višje.
 • Zahteve za izvajanje sporočil na računalniku so omejene na potrebe operacijskega sistema Windows XP in novejših. Podpira 32-bitne in 64-bitne različice. Zahteve za strojno opremo so naslednje:
 • dvojedrni procesor;
 • najmanj 1 GB RAM-a;
 • stabilna povezava z internetom;
 • mikrofon in spletna kamera za klicanje.
 • Neupoštevanje zgornjih zahtev za naprave je prvi razlog, zakaj Weber ne deluje. Zdaj pa poglejmo možne težave na vsaki od platform. Na pametnih telefonih in tablicah so rešitve praktično enake.

  Zakaj Weber ne dela na iPhoneu?

  Torej ste namestili sel na vaš iPhone, vendar program nise zažene, preleti ali deluje nepravilno. Prva stvar je, da ponovno zaženete napravo in poskusite znova. Nato se prepričajte, da preverite povezavo z internetom - brez nje se aplikacija ne bo mogla prijaviti na strežnik, zato boste brez povezave. Ne morete pošiljati sporočil in klicati - na voljo vam je samo stara korespondenca in materiali.


  Že dolgo ste namestili glasnika, je deloval pravilno in nenadoma prenehal delovati. Zakaj? Morda ste onemogočili samodejno posodabljanje aplikacij v trgovini aplikacij App Store. Odprite trgovino in pojdite v nastavitve računa. V njih morate nastaviti samodejno posodobitev za povezavo naprave z omrežjem Wi-Fi. To vam bo omogočilo, da prihranite promet in ne porabite za prenos novih različic aplikacij in iger.

  Namestite iz nič

  Druga možnost je, da jo ponovno namestite. Za začetek, popolnoma odstranite instant messenger iz iPhone. To naredite tako, da nekaj sekund držite prst na ikoni in nato kliknite križ v kotu. Zdaj pojdite na App Store in v iskalno polje vnesite ime selovca. Odprite aplikacijsko stran in kliknite gumb Prenesi. Po neuspešno nameščeni posodobitvi bo morda potrebna ponovna namestitev. V takih primerih je nemogoče obnoviti "ukrivljeno" različico selarja, tako da bo samo čista namestitev Viberja pomagala iz nič. Če že imate račun v Viberju, je po namestitvi dovolj, da se prijavite z uporaboračun Če želite ustvariti nov račun, vnesite številko mobilnega telefona in počakajte na potrditveno kodo v sporočilu SMS. Vnesite ga v ustrezno polje v aplikaciji Viber.

  Zastarela naprava

  Drug razlog je nezdružljivost. To bo natančen odgovor na vprašanje, zakaj Weber ne deluje na iPhone 4. Dejstvo je, da aplikacija za mobilne telefone podpira naprave Apple, začenši z iPhone 4s. Skladno s tem se na običajnem iPhone 4. generaciji program ne bo zagnal. Vendar pa imate možnost namestiti sel na tako staro napravo. Če želite to narediti, morate narediti jailbreak za vaš pametni telefon in ročno prenesti namestitveni program prek računalnika. O tem najdete veliko navodil. Zdaj veste, zakaj Weber ne deluje na napravi iPhone in lahko odpravi vzroke za okvaro.

  Pomanjkljivosti Androida

  Zdaj pa se obrnemo na težave na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android. Najprej poskusite znova zagnati napravo in znova zagnati Messenger. Možno je, da je vaš sistem neuspešen in da je potrebno znova zagnati procese. Če ta možnost ni uspešna, preverite, ali so na voljo posodobitve. Če ste nedavno prenesli najnovejšo različico Viberja dolgo časa (to se zgodi, ko uporabnik onemogoči samodejno sledenje za nove različice nameščenih aplikacij), potem pojdite na trg Play. Pojdite v razdelek »Posodobitve« in preverite, ali so za Viber na voljo novejše različice. Če so, se prepričajte, da prenesete in namestite. Za priročnost priporočamo, da vklopite samodejnoPosodobitev v nastavitvah Play Store. Če se pri posodabljanju programa pojavi napaka, poskusite z možnostjo ponovne namestitve. Če želite odstraniti aplikacijo, položite prst na njeno ikono in jo povlecite v koš. Nato ponovno odprite Play Market, v iskalno polje vnesite ime Viber, pojdite na stran in pritisnite Install. Zdaj veste, zakaj Weber ne deluje na Androidu. Še vedno je treba razumeti razloge za računalnik.

  Viber ne deluje na računalniku

  Nasveti za odpravljanje težav s programom na računalniku so podobni tistim, ki so opisani zgoraj. Preden odstranite, poskusite ponovno zagnati računalnik in se prepričajte, da ste povezani z internetom. Če se program zažene, vendar ne zazna mikrofona in spletne kamere, je potrebno preveriti pravilno namestitev gonilnikov. Nato poskusite znova namestiti aplikacijo. Prva stvar, ki jo morate storiti je, da obiščete "Nadzorna plošča" - "Dodaj in odstrani programe", poiščete Viber na seznamu, kliknete z desno miškino tipko in izberete "Delete". Po odstranitvi namestitve odprite uradno spletno mesto, izberite operacijski sistem in kliknite gumb Prenesi viber. Po ponovni namestitvi se znova prijavite s svojega računa in preverite funkcionalnost sporočila. Zdaj veste, zakaj Weber ne deluje na vašem računalniku.

  Težava s strežniki

  Če ste uporabili vse nasvete v tem članku, vendar je Viber prej zavrnil delo, je težava morda slaba povezava s strežniki. Uporabnik ne more vplivati ​​nareševanje tega problema, zato morate počakati, da razvijalci izvedejo tehnično delo in obnovijo dostop. Kot kaže praksa, je to redko. Vendar pa mora biti takšna situacija znana vsakemu uporabniku Viber ali drugim podobnim storitvam.

  Podpora

  Lahko se obrnete na svojo težavo z uradno podporo. Zaposleni v podjetju Viber vam bodo zagotovo pomagali nadaljevati program na osebnem računalniku ali pametnem telefonu. Ponavadi je odgovor na tehnično podporo v najkrajšem možnem času. Če se želite prijaviti, morate odpreti povezavo, ki jo najdete na uradni strani programa in izpolniti obrazec za povratne informacije. Vsebuje osebne in kontaktne podatke, predmet obtoka in besedilo s podrobnim opisom problema. Priporočamo tudi, da dodate sliko, če imate okna z napakami itd. To bo pomagalo hitreje podpreti razumevanje težave. Strokovnjaki vam bodo pojasnili, zakaj je Weber prenehal delovati in kako ga popraviti, v povratnem pismu, ki bo prišlo na vaš e-poštni naslov.

  Sorodne publikacije