Najboljši mikrofon za video nadzor

CCTV sistemi so redno usmerjeni, da zagotavljajo vizualne informacije o dogodkih v območju pokritosti. Klasična varnostna zbirka vključuje kompaktno video kamero in pomožno opremo za priključitev in prenos podatkov na nadzorno ploščo. Snemanje zvoka izgine in v večini primerov ga kamere ne podpirajo. Zdi se, da bi problem lahko rešili z začetnim nakupom modela, v katerem so integrirani mikrofon - takšne naprave na voljo tudi na trgu.


Vendar prisotnost vgrajenih zvočnih zapisov ne vpliva na učinkovitost opreme na najboljši način, ampak, kar je še pomembneje, na njen položaj. Za razliko od fotoaparata kompaktni mikrofon za video nadzor ne bi smel biti postavljen na optimalen način, ampak na področje, ki je najbolj ugodno za zajemanje zvočnega signala. Z drugimi besedami, najučinkovitejša bo ločena konfiguracija videokamere in mikrofona. Ostaja samo, da poberem optimalni model naprave oddaljenega tipa.

Aktivni in pasivni modeli - kaj je boljše?

Razlika med tipi podatkovnih mikrofonov, kot v primeru polno delujoče akustične opreme, je v načinu ojačanja signala. V primeru aktivnih naprav je predvidena notranja integracija ojačevalnega modula v konstrukcijo. Takšen pristop optimizira procese obdelave in prenašanja signala in se v celoti integrira v koncept operativnega in funkcionalnega kompleksazaščito Aktivni mikrofon za video nadzor pa zahteva dodatne nastavitve in ne more popolnoma odrezati zvoka tretjih oseb.


Pasivni modeli delujejo z namenskim ojačevalnikom, ki oblikuje drugo povezavo v verigi prenosa podatkov. Ta tehnologija dinamične obdelave signalov upravičuje reševanje strokovnih nalog z omejenim številom operacij. Aktivni modeli so bolj donosni zaradi večnamenskosti, ki jim omogoča uporabo v različnih konfiguracijah varnostnih sistemov.

Glavne značilnosti mikrofona

Taka oprema ne zahteva ustvarjanja posebnih pogojev v smislu oskrbe z energijo, vendar je sposobnost ocenjevanja zvoka pomembna pri ocenjevanju v fazi izbire. Glavna značilnost tega dela bo obseg delovanja, to je pokritost signala. Pri tradicionalnih mikrofonih je ta parameter izražen z občutljivostjo, v tem primeru pa proizvajalci navedejo samo razdaljo - v povprečju je 5-7 m. Tu je upoštevana tudi pasovna širina, ki določa kakovost posnetka. Tipične proračunske različice, na primer, delujejo v spektru 20-20000 Hz. To je dovolj za obdelavo jezika. Upoštevati je treba tudi varovalno opremo, ki jo mikrofon za CCTV kamero zagotavlja v določeni spremembi. Odvisno od načina uporabe je lahko potrebna ognjevarna lupina, ogrodje, odporno proti udarcem ali izolacija z vlago. Upoštevati je treba tudi temperaturni učinek - običajno takšna oprema deluje stabilno na nizkih in visokih stopnjah.

Značilnosti IP-mikrofonov

IP-video nadzorni sistemi se že dolgo obravnavajo kot ločena kategorija varnostnih naprav. Pojav omrežne opreme na tem področju je le ena od neizogibnih faz razvoja digitalnih sistemov, ki aktivno nadomeščajo analogno strojno opremo. Kaj so IP kamere z mikrofonom? V bistvu gre za standardno digitalno tehnologijo, ki dodatno podpira sposobnost za delo s kanali omrežne komunikacije. To je edina varnostna infrastruktura, zgrajena na tehnologijah omrežne komunikacije in združena s strežnikom ali skupino strežnikov. Z vidika uporabnika je pomemben način organiziranja interakcije posameznih komponent - isti mikrofon, kamera in nadzorna plošča. To nalogo lahko rešimo na vodilni način na račun omrežja Ethernet in opreme Power Over ali s pomočjo tehnološko naprednejšega brezžičnega modula Wi-Fi.

Pregledi modelov Stelberry

Stelberry je v tem segmentu trdno zastopan. Razvijalci podjetja ponujajo visoko občutljive naprave s širokim frekvenčnim območjem in možnostmi za prilagajanje ključnih parametrov. Lastniki mikrofona Stelberry kažejo na dostojno kakovost izdelkov, mehansko zanesljivost in funkcionalnost. Notranje polnilo je zaščiteno z visokokakovostno plastiko in kovino, kar omogoča uporabo tega mikrofona za video nadzor ne samo doma, ampak tudi na ulici. Vendar pa strokovnjaki vseeno priporočajo, da se zagotovijo dodatni zaščitni okviri s šok-učinkom.

Mnenja o modelih SoundMonitoring

Tudi eden izmed vodilnih na trgu avdio opreme, pod blagovno znamko, ki so izdani sodobni modeli kompaktnih mikrofonov. Kaj bi lahko presenetilo izdelke SoundMonitoring? Po mnenju uporabnikov so za aktivne modele te družine značilno učinkovito delo v pogojih tujega hrupa. To pomeni, da se ustvarjalci osredotočajo na izvajanje sistemov za odpravljanje hrupa - rezultat je, da gre za material s čistim in podrobnim zvokom. Da bi mikrofon CCTV ne izključil ciljnih zvokov tretjih oseb iz celotnega toka, ima uporabnik tudi možnost individualnega prilagajanja filtrov na različnih frekvencah.

Mnenja o modelu "BaitErg"

To je domači proizvajalec, specializiran za opremo za video nadzor. V tej družbi potrošniki cenijo miniaturni model MVK-M022. To je aktivni dvožični mikrofon, ki omogoča oddajanje dolgih razdalj. Tehnično možen prenos na razdalji 1000 m. Poleg tega je med navadnimi uporabniki mikrofona za video nadzor v modifikaciji MVK-M022 cenjena zaradi možnosti priključitve na digitalno in analogno tehnologijo. Res je, da je v nekaterih primerih za to potrebno kupiti posebne dekoderje in snemalnike.

Kako izbrati najboljši mikrofon?

Izbira bo odvisna predvsem od pogojev uporabe in zahtev za vmesnike povezave. V tem primeru, seveda, morate biti pozorni na sposobnost za snemanje. Za gospodinjske potrebe je povsem mogoče omejiti standardni digitalni model aktivnega tipa,ki se povezuje z daljinskim upravljalnikom vzporedno s kamero skozi žico. Če potrebujete mikrofon za videonadzorne sisteme na odgovornih objektih kot del kompleksnih varnostnih sistemov, potem je smiselno, da se obrnete na modele, podpira omrežno povezljivost. Ta možnost je upravičena iz ekonomskih razlogov in poenostavlja fizične procese organizacije infrastrukture.

Priključek za mikrofon

V primeru žične povezave je običajno predvidena uporaba treh kanalov. Dva od njih bosta zagotovila energijo, tretja pa bo delovala kot prenosna linija. Tudi prva točka, na katero se pošilja signal, je lahko tudi ojačevalnik, kot v primeru pasivnih naprav, in neposredno nadzorna plošča sistema. Vprašanje, kako povezati mikrofon z video nadzorom z omrežno organizacijo, je rešeno z vzpostavitvijo protokolov in programske opreme. Pri tem je pomembnejša povezava programske opreme med komponentami. Običajno so naprave IP dobavljene z vdelano programsko opremo, zato postopek povezave mikrofona s sprejemno enoto ali kamero ne bi smel biti problem. Pogosto se nastavitev izvede samodejno po prikazu osnovnih izhodnih podatkov.

Zaključek

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je vključitev mikrofona v varnostni video nadzorni sistem zapletena, je praktični del izvajanja te naloge povsem sposoben tudi za neizkušenega uporabnika. Poleg tega so stroški za ta dogodekv celoti opravičujejo funkcijo zvočnih posnetkov za namen varnosti. Na primer, sodoben IP-mikrofon za video nadzor lahko kupite za 2-3 tisoč rubljev. In to velja za kakovostne modele glavnih proizvajalcev. Najenostavnejše spremembe so veliko cenejše - dobre različice lahko najdete na ravni cen do 1 tisoč rubljev. Obstaja popolnoma proračunske rešitve v vrednosti manj kot 500 rubljev.Toda to izbiro je bolje, da se prepreči, ker odkrito poceni izdelki bodo izgubili ne le v funkcionalnosti, ampak tudi v zanesljivosti notranje polnjenje.

Sorodne publikacije