Značilnosti in mnenja o termopasti "KPT-8"

Toplotno prevodna pasta ima videz plastičnega materiala z visoko toplotno prevodnostjo. Njegov namen je izboljšati procese izmenjave toplote med radiatorjem in procesorjem. Če vas zanima in želite izvedeti več, začnite brati članek.

Zakaj termopasta "KPT-8"?
Termopasta "KPT-8" je narejena v obliki homogene paste bele ali sive barve, včasih je modra ali srebrna. V preteklosti so bili procesorji izdelani hladno, zato so se upravljali brez te snovi. Trenutno je takšna pasta potrebna za vse procesorske enote z nizko porabo. Proizvajalci predvidevajo pospeševanje sodobnih procesorjev, kar se doseže s programiranjem, uporabnik pa mora spremeniti konfiguracijo s pomočjo pripomočka BIOS Setup. Zaradi prisotnosti mikroprocesorjev procesorja in radiatorja se tvori zračna plast, ki zmanjšuje odvajanje toplote mikroprocesorja. Ta problem je trenutno zelo pomemben, saj številne enote delujejo na meji svojih zmožnosti, medtem ko se intenzivno dodeljuje toplota.

Kako pravilno uporabiti termopast

Cev paste potisnite z enako črto, od enega roba do drugega na eni strani površine procesorja. Zagotoviti morate, da linija ni tanka, vendar je ne bi smeli preveč razširiti. Zelo debela plast ni primerna. V skladu z mnenji je termopast "KPT-8" v brizgi iztisnjen slabo in enakomerno, zato je boljekupite v tovarni Vstavi kartico v roke in pritisne njen rob nad pasto, da se upogne. Počasno premikanje v smeri od desne proti levi, z intenzivnim pritiskom, mazati pasto. Že lahko dobite dober rezultat. Če pa morate postopek ponoviti, boste morali odstraniti paste ali uporabiti kartico za poravnavo ustvarjenih vrzeli. Da bi dosegli enotno tanko plast, bo potrebno večkrat hoditi mimo pašnikov.


Kaj je pomembno vedeti o termopastu

Skrivnost uporabe praškov je zelo enostavna. Morate nujno odstraniti odvečno pasto, ki se ni pojavila na površini procesorja. To naredite s krpo. Pomembno je, da snov ne pade na matično ploščo, kar lahko privede do neželenih posledic. Zato je treba postopek izvesti zelo natančno. Konec koncev, lahko presežek paste, dobil ne na teh elementov, lahko povzroči kršitev dela. Ni potrebno nanašati pasto na radiator hladilnika. Dva sloja tudi ni treba. Veliko mnenj o termopastu "КПТ-8" za prenosni računalnik ga ne priporočamo zaradi nizke toplotne prevodnosti, zato lahko naprava preprosto zgori zaradi pregrevanja.

Značilnosti termopasta "KPT-8"

kremna organska pasta ali termo vmesnik je izdelana v skladu z Gostovim 19783 - 74. Ta bela in visoko viskozna snov je potrebna za izboljšanje postopka izmenjave toplote med površinami komponent, radiatorjem in sheme. TestenineIzgleda kot toplotno odporna bela masa. Pakiran je v pločevinke ali druge posode. Značilna za pasto:
 • snov bele barve;
 • strupeno in zdravju škodljivo, vendar ni eksplozivno in ni vnetljivo;
 • ima škodljiv učinek;
 • Paste lahko vzdržujejo svoje delovne funkcije v območju od -60 do +180 stopinj;
 • gostota je 26 - 30 g /cm. kocka
 • Zaradi ugodne cene je dobil dobre preglede termopaste "KPT-8" za procesor. Prav tako izpolnjuje vse potrebne zahteve in standarde. Vodnik toplote je cinkov oksid, ki lahko služi kot nadomestek za sljude in gumijasta tesnila. Marley je sestavljen iz treh plasti in impregniran s pasto "KPT-8". Debelina gaze omogoča ohranitev potrebne razdalje.

  Druge znamke termoplastov

  Vse vrste termopasta so razdeljene na dve vrsti, nekatere od njih se prodajajo po dostopni ceni, druge pa so zelo pomembne. Na ceno vplivajo materiali, iz katerih je izdelan, in raven toplotne prevodnosti. Značilno je, da je takšna pasta narejena iz cinkovega oksida ali silikona. Proračunska možnost je za domače osebne računalnike z nizko porabo, ena embalaža manjka dolgo časa. Poceni termoplasti so postali zelo razširjeni med navadnimi uporabniki računalnikov. Najbolj priljubljeni domači termopasti so "KPT-8"; "NS-125"; "AlSil-3/5".
  Drage paste, ponavadi tuja proizvodnja. Razlikujejo se po višji toplotni prevodnosti. V proizvodnji uporabljamo kovine in okside z visoko toplotno prevodnostjo. Takšni sosnovi, primerne za uporabo na zmogljivih računalnikih, kot tudi strežnike in mostove. Blagovne znamke termopasti se pakirajo in prodajajo v majhnih posodah. En paket je namenjen za dve ali tri aplikacije. Toplotno prevodna snov ima dobro konsistenco za nanašanje in odstranjevanje. Med tujimi testeninami, Arctic Cooling, Noctua NT, Zalman, Akasa AK so najbolj priljubljene. Ti termoplasti imajo dobro toplotno prevodnost, cena pa ni zelo visoka. Termopasta (kot je že omenjeno) je zanka kremaste snovi, ki ima visoko toplotno prevodnost. Snov deluje kot most, ki povezuje procesor in radiator. Med čiščenjem računalnika lahko nalepite sami. Zamenjavo je treba opraviti enkrat letno.

  Zaključek

  Če ste v dvomih, ali je ta pasta primerna za vašo napravo, bodo povratne informacije o termopasti "KPT-8" pojasnile združljivost vaših sistemskih parametrov.

  Sorodne publikacije