Kako ločiti glasbo od besed: nekaj preprostih metod

Verjetno mnogi od nas radi pojejo s prijatelji v hrupnem podjetju. Za to ni potrebno, da gredo v karaoke-bar, stranka se lahko dogovorili v vašem domu. Toda fonogrami želene pesmi pri roki morda niso, in zato želijo opraviti nekaj skladbe svojega najljubšega umetnika. Da bi to naredili, boste morali sami ustvariti fonogram in z rezanjem vokalnega dela. Toda kako ločiti glasbo od besed? Oseba, ki nima pojma o obdelavi zvoka, se zdi, da so taka dejanja praktično nemogoča. Vendar pa obstajajo nekatere preproste rešitve. Seveda lahko najdete in prenesete želeno skladbo v obliki minuskul na internetu, vendar to še zdaleč ni najboljša možnost.

Kako ločiti glasbo od besed: osnovne metode?

Za začetek se odločimo, katere metode se lahko uporabijo za razdelitev instrumentalnih in vokalnih serij. Načeloma lahko do danes določite več glavnih področij, med katerimi so najpogosteje uporabljeni naslednji:


 • ročno snemanje polnopravne skladbe brez vokalov;
 • sestavljanje skladbe brez vokalnega dela, ki temelji na razpoložljivih "čistih" instrumentalnih strankah;
 • odstranjevanje vokalov z uporabo zvočnih urednikov;
 • uporaba glasbenih predvajalnikov;
 • rezanje vokalne stranke z uporabo specializiranih spletnih virov.
 • Ne bomo upoštevali prve različice. Seveda lahko na ušesa poberete vsak instrumentalni del, ki se sliši v pesmi, innato jo napišite sami in ga izbrišite v kateremkoli sekvencernem programu. Vendar pa je malo verjetno, da se boste približali originalnemu zvoku.

  Kako narediti minus pesem z uporabo izvirnega materiala?

  Danes se na internetu poučuje veliko del, namenjenih za začetnike. Obstajajo v obliki nizov originalnih zabav, ki so jih v studiu posneli profesionalni glasbeniki. V tem materialu so lahko prisotne vse instrumentalne in vokalne skladbe, ki jih lahko zgradimo samostojno.


  V vsakem avdio urejevalniku ali virtualnem studiu je dovolj, da vklopite večkanalni način snemanja (predvajanje) in nato nastavite želeni vrstni red paketov iz niza (ponavadi so predstavljeni kot datoteke WAV). Tudi ta metoda še zdaleč ni najbolj primerna. Ker so vse stranke zabeležene, če lahko tako rečeš, "suho", dodamo učinke in proces končno skladbo bo imel za sebe, in za doseganje originalnega zvoka brez posebnih veščin je malo verjetno, da izkaže.

  Kako odstraniti vokale z uporabo urejevalnika zvoka Cool Edit Pro?

  Ker so zgoraj opisane metode zelo neprijetne in dolgotrajne, poglejmo, kako ločiti glasbo od besed, če imate izvirno skladbo. Začetni računalniški glasbeniki in zvočni inženirji lahko priporočijo program Cool Edit Pro, na podlagi katerega je bil pravočasno ustvarjen zmogljiv Adobeov paket za samodejno namestitev. Kljub vmesniku v angleškem jeziku aplikacije ne bo mogoče obravnavati.
  Odprite želeno skladbo(na primer v formatu MP3), nato pojdite v meni glavne plošče Priljubljene, izberite postavko Vocal Cut, počakajte na dokončanje samodejne obdelave in poglejte rezultat.
  Takoj vidimo, da se je amplituda spremenila. Za večino pesmi se glavni vokal skladbe poberejo brez težav. Res je, če pesem ima back-vokale, se znebite tega s to metodo ne bo delovalo.

  Dejanja v programu za samodejni pregled Adobeja

  Uporaba tega paketa, čeprav temelji na programu Cool Edit Pro, se morda zdi bolj zapletena. Ampak še vedno ga lahko obvladate. Kako ločiti vokale od glasbe v aplikaciji? Domneva se, da se glasovni krog pri snemanju in urejanju v panoramskem odnosu nahaja na osrednjem kanalu. Na ta način je potrebno rezati točno isti del. To storite tako, da v aplikaciji pojdete v meni učinkov, izberete Stereo posnetke in pokličete orodje, imenovano Central Channel Extractor. Ima nabor vnaprej nameščenih predlog.
  Za doseganje najboljših rezultatov lahko uporabite karaoke ali neposredno tako, da odstranite vokalne odstranite vokale. Tudi v navzočnosti drugih glasovnih strank, ki niso posnete na osrednjem kanalu, se jih ne bodo znebile. Če je potrebno, boste morali poskusiti s filtrom Notch.

  Kako odstraniti vokalno zabavo v predvajalniku AIMP?

  Zdaj pa si poglejmo eno tehniko, ki je mnogi preprosto ne poznajo. Da se znebite glasovnega zapisa, da bi zapeli za minuskul, je to mogoče in v najpogostejšem programerju AIMP. Kako ločiti glasbo od besedv tem igralcu? Poglejmo natančneje.
  S pomočjo nastavitev pojdite na odsek učinkov, najdite točko za odstranitev filtra (zatiranje) glasov, položite kljukico in uživajte v rezultatu. Edina in najpomembnejša pomanjkljivost te metode je, da se prihranki, ki nastanejo zaradi tega, ne bodo rešili, čeprav bo vokal izbran v realnem času.

  Dodatne storitve in spletne storitve

  Če nimate pravih aplikacij pri roki ali jih ne morete uporabiti, lahko svetujete najbolj primitivne metode.
  Na primer, lahko izvedete potrebne ukrepe z uporabo programa za ločevanje glasbe in glasu, imenovanega Vocal Remover Pro, ki je dovolj, da odprete le želeno skladbo in nastavite samodejno obdelavo. Lahko uporabite tudi različne internetne vire, da prenesete želeno skladbo, in čez nekaj časa po obdelavi prenesete končno datoteko brez vokalnega dela. Res je, da v tem primeru rezultat izgleda zelo dvomljivo. Poleg tega lahko na internetu za to zahtevajo več plačil.

  Sorodne publikacije