Konfigurirajte dostopno točko v načinu dostopne točke: navodila. Distribucija interneta

Pri najpogostejših uporabnikih obstaja napačno prepričanje glede nastavitve in uporabe dostopne točke Wi-Fi, ker vsi ne morejo jasno predstavljati, kaj je to, ne glede na to, kaj metode lahko hitro ustvarijo. na različnih napravah. Mnogi verjamejo, da sta dostopna točka in usmerjevalnik enaka stvar. To ni ravno tako. Nato bomo poskušali ugotoviti, kaj je to in kako konfigurirati dostopno točko v načinu dostopne točke (v obliki naprave za distribucijo in ne v obliki signala naprave sprejemnika).

Kaj je dostopna točka: kratek uvod

Za začetek se odločimo z jasnim razumevanjem, kaj predstavlja dostopno točko. Za najpreprostejšo opredelitev bistva tega izraza lahko uporabite naslednjo razlago. Na primer, imate napravo, na primer mobilni telefon, ki je ni mogoče povezati z žičnim omrežjem. To lahko zahteva uporabo številnih adapterjev in razcepnikov. V primeru brezžičnega omrežja je točka dostopa do interneta prek WiFi-ja, ki jo je mogoče povezati s katero koli napravo, podpirati brezžično komunikacijo, je le nenavaden niz virtualnih adapterjev. Usmerjevalnike v tem smislu lahko imenujemo tudi dostopne točke, sama točka pa je celo podaljšek, repetitor je bodisi adapter (kot želite) in usmerjevalniki in ADSL modemi spadajo v razred glavnih naprav, preko katerih se izvaja primarna povezava z internetom. To je, če unimate žične povezave ali brezžičnega omrežja, ki temelji na usmerjevalniku, ne morete niti sanjati o nastavitvi dostopne točke (v načinu AP za katero koli napravo, od katere bo signal potreben, glavna naprava, ki je neposredno povezana z ponudnikom). ) Nadaljujmo.


Usmerjevalnik kot dostopna točka

V primeru usmerjevalnikov je primer najlažja stvar. Dejstvo je, da konfiguriranje distribucije signala potrebujete le na takšnih napravah, nato pa se lahko z brezžičnim omrežjem povežete iz katerega koli računalnika ali mobilne naprave, seveda, če imajo najprimernejše module Wi-Fi.
Običajno je dovolj, da usmerjevalnik predpiše nastavitve, ki jih ponuja ponudnik, prihaja do imena omrežja, gesla in izbere želeno vrsto šifriranja. Po shranjevanju možnosti in ponovnem zagonu usmerjevalnika boste prejeli distribucijsko napravo.

Pomembna prednost nastavitve ADSL modema

Namesto usmerjevalnika kot usmerjevalnika lahko uporabljate ADSL modeme, priključite se neposredno na osebni računalnik ali prenosni računalnik. Vendar pa s takšno žično povezavo naprava sama ne more oddajati brezžičnega signala (na voljo bo le za napravo, s katero je neposredno priključena).


Da bi omogočili distribucijo v nastavitvah modema, je potrebno ročno aktivirati njegovo delovanje v načinu usmerjevalnika, potem pa je porazdeljeni signal na voljo za povezavo z izbranim omrežjem.

Kako narediti WiFi dostopno točkozvezek ali stacionarni računalnik: standardni postopek

Treba je omeniti, da lahko ponudnik uvede omejitve glede števila istočasno povezanih naprav, "sekanja" prometa itd. Poleg tega ima lahko tudi usmerjevalnik omejitve povezave. Kaj naj storim, če moram povečati število naprav za povezavo? Kupite repitter drago. Kako se izogniti tej situaciji? V tem primeru lahko distribucijo interneta konfigurirate iz prenosnega ali namiznega računalnika. Na stacionarnem računalniku mora biti nameščen ustrezen brezžični modul (običajno zunanji tip). Za vsako takšno napravo, ki bo delovala v načinu dostopne točke, se nastavitve dostopne točke najverjetneje dosežejo z aktiviranjem brezžične distribucije prek ukazne konzole (cmd), ki se mora nujno začeti kot skrbnik. Postopek je naslednji:
 • s pomočjo ukaza netsh wlan show drivers se prepričajte, da je strojna oprema, nameščena v sistemu, ki podpira brezžično distribucijo z ustreznimi gonilniki;
 • predpiše netsh wlan set hostednetwork mode = omogoči ssid = NAME tipka = PASSWORD za ustvarjanje brezžičnega omrežja (ime in geslo sta vpisana samo v latinici);
 • aktivira omrežje z nizom netsh wlan start hostednetwork.
 • Nato v Centru za upravljanje omrežja najdemo nameščen brezžični vmesnik in dostopna kartica omogoča drugim uporabnikom uporabo povezave.
  Po tem začne prenosni računalnik ali fiksni terminal delovati v skladu s tipom stikala, ki ga je mogoče priključiti.dodatne naprave. Upoštevajte, da če brezžično povezljivost in osnovno ime pravkar ustvarili mrežo oz in gesla se lahko razlikujejo.

  Uporaba Način Hot-spot Windows 10

  Zgoraj Predlagana metoda je uporabna za vse nedavne spremembe v Windows, ampak v deseti različici sistema je edinstven v svoji naravi orodje za vse naprave z brezžičnimi moduli uporabo nastavitev njegova dostopna točka način delovanja. Nastavitev dostopne točke z uporabo dodatnih sredstev niti ne potrebujejo.
  Preprosto pokličite meniju kliknite na ikono in izberite sporočil ploščice, kjer mobilni hotspot, nato predati obstoječe povezave se samodejno aktivira brez posredovanja uporabnika ni bilo. Lahko se uporablja tudi

  Ukrep na mobilnih devaysa

  Distribucija interneta iz telefona, in nastavite dostopno točko enostavno.
  Na primer, Android, juha po nastavitvah potrebno znamenje pod mreže, nato pa uporabite skupno predmetov modem in dostopno točko, kjer boste morali klikniti na gumb njenega nastanka. Nato je treba navesti ime omrežja, nastavite geslo in šifriranje nastavite možnost WPA2-PSK. Porazdelitev aktivira z vključitvijo podatkov (npr prek skritega menija, top plošče). V tem primeru se bo uporabljal samo promet, ki jih mobilni operater, za katere se lahko uporabljajo pristojbine.

  orodje za hitro ustvarjanjedostopne točke

  Končno, za poenostavitev naloge ustvarjanja dostopne točke, kolikor je le mogoče, lahko uporabite katerega od najlažjih programov za internetno distribucijo, kot so mHotspot, Connectify, MyPublicWiFi in njihovi sogovorniki.
  V vsaki taki aplikaciji, nameščeni na stacionarnem operacijskem sistemu ali na mobilnem pripomočku, so praktično vse nastavitve čim bolj poenostavljene in avtomatizirane, tako da mora uporabnik pomisliti le ime povezave, ki jo je treba ustvariti, in geslo za dostop. Poleg tega, če je potrebno, vam lahko pomagajo nadzorovati vaše omrežje, omejujejo število povezav, vhodni in odhodni promet ali druge pomembne parametre. Vendar pa za večino običajnih uporabnikov taka dodatna orodja niso potrebna in v večini primerov lahko omejite samo glavne značilnosti aktiviranja distribucije interneta.

  Sorodne publikacije