Kako narediti sneg v "Photoshopu": Realistični padajoči sneg na zimskih fotografijah

Ko pogledate fotografije zimskih pokrajin, včasih dobite vtis, da je v zimskem času na fotoaparatu prikazan čarobni gumb "Ustvari mojstrovino". Še posebej, če je vreme minilo pred nočjo, in drevesa v parku so ovita v čudovite snežne jame. Čudovito, kajne? Zimske fotografije so fascinirane. Toda fotografiranje med snegom ni zelo priročno. In zaželeno bi bilo, da v odsevani sliki sneg ne le leži okoli mehke odeje, ampak tudi obkroža v zraku. Prihaja pomoč Photoshop, kjer lahko ustvarite realistično padajoč sneg. Na primeru te podobe dekleta na zimskem ozadju bomo kompoziciji dodali spanje.

Kako narediti sneg v "Photoshopu" - letenje snežinke na fotografiji

Torej, začnimo:
 • Ustvarite novo prazno plast na kakršenkoli priročen način. S klikom na ustvarjanje nove plasti ali kombinacije Ctrl + Alt + Shift + N.
 • Vzemite mehko okroglo belo krtačo in postavite pike na podobo škrlatnega. Da bi dobili učinek snega v Photoshopu, morate spremeniti velikost čopiča. Prihodnje snežinke potem ne bodo enake.
 • Da se na fotografiji v Photoshopu sneg ne bi zdel tako nenaravno krog, ga bomo izbrisali in dodali snežinke kot učinek gibanja. Gremo v meni "Filter" - "Blur" - "Blur in motion". Izberite moč zamegljenosti in kota gibanja, ki ga vodite po svojem okusu. Igrajte se z nastavitvami in izberite možnosti, ki najbolje ustrezajo vaši sliki.
 • Za snežinke večje velikosti, ki letijo blizu kamere, ustvarite še en sloj in na enak način potegnite nekaj velikih snežink. Ponovite korake, kot za prvi sloj, samo z drugimi parametri sile in smeri zamegljenosti.

  Naslednji korak je ustvariti teksturo snega

  Pri tem koraku pri reševanju problema, kako narediti sneg v "Photoshopu", morate prenesti sliko snega na mrežo na črnem ozadju. Prenesite ga v naš delovni dokument kot pametni predmet.
  Nato ukrepamo v skladu z načrtom:
 • Izberemo: "file /put". Snežna slika se bo pojavila v našem dokumentu, zdaj jo je treba raztegniti, tako da pokriva vse slike.
 • Ne pozabite držati tipke Alt med preoblikovanjem, ko raztegnete sliko tako, da razmerja snežinke ostanejo naravna in se ne deformirajo.
 • Način prekrivanja spreminjamo iz običajnega v "zaslon".
 • Skrijte nekaj snežink, za katere bomo na tej plasti ustvarili masko, in s črnim čopičem odstranili snežinke iz ustnic in brade modela.
 • Zanimivo je, kako "Photoshop" naredi sneg? Torej je zelo enostavno! Ustvarili smo realen sneg v samo nekaj korakih.

  Drugi način za ustvarjanje snega v Photoshopu

  Na drug način dodajanja snega v Photoshop, bomo uporabili vse enake slike deklet in ga naredili bolj dinamično in privlačno s pomočjo padajoče slike sneg Žal je avtor, ki je ustvaril to fotografijo, neznan. Svojo fotografijo lahko uporabite ali prenesete katerokoli primernoustvariti takšen učinek od brezplačnih fotografskih bank.

  Uporaba orodja Noise pri ustvarjanju snega

  Torej, začnimo:
 • Odprite izvirno sliko, pritisnite Ctrl + O, da jo odprete na celoten delovni prostor.
 • Ustvarite novo plast: pritisnite tipko Latin D, da ponastavite privzeto barvo.
 • S pritiskom na Alt + Backspace napolnite plast s črno barvo.
 • Na to plast uporabite filter "Noise" /"Add Noise". Postavili smo približno 100-120% delitev po Gaussu in zabeležili element "Monokrom". Pritisnite "OK".
 • Nato uporabite ta filter na "Imitacija" /"suha ščetka" na to plast. Za različico Photoshop CS6 sledite možnosti Filter /Filter Gallery /Imitation /Dry Brush. S spreminjanjem velikosti čopiča dobimo bolj ali manj snežinke, odvisno od nastavitev čopiča. Ostanimo na vrednosti velikosti krtače 2 Podrobnosti, pustite 0 in teksturo 1.
 • Zdaj, če povečate sliko, boste dobili padajoče snežne snežinke, kot v naravi. Tukaj jih ne boste našli, vsi so različno velikosti in oblike.
  Zdaj s pritiskom na bližnjico na tipkovnici Ctrl + J podvoji plast. Na prvi bomo ustvarili snežinke v ospredju, na drugi - zadaj. Skrijete vidljivost drugega sloja in delajte, dokler ne gremo.
  Če se želite znebiti črnega ozadja, bomo preklopni način spremenili v "Lighting" ali "Screen". In naše črno ozadje postane pregledno - nevidno. Snežinke ne bi smele biti tako ostre, kot miMalo jih bomo zabrisali "z Gaussom". Polmer bo približno 1 do 1,5 slikovnih pik, odvisno od slike.

  Dinamika gibanja - snežinke v različnih smereh

  Zdaj morajo naše snežinke ustvariti nekakšno dinamiko gibanja, kot v "Photoshopu", da bi sneg postal realističen in dinamičen. Če uporabljate filter Blur v gibanju ", bo zameglilo vse snežinke pod kotom, ki ga vprašamo. Gremo v drugo smer in ustvarjamo učinek snežink, kaotično letimo v različnih smereh, kot v naravi:


 • Za začetek pretvorimo to plast v pametni predmet, da ga lahko uredimo. Pojdite na meni "Filter" /"Distortion" /"Wave".
 • "Število generatorjev" nastavimo 1 tip - "trikotnik". "Ponovi mejne piksle" je privzeto nastavljen, vendar lahko z nastavitvami "Valovna dolžina", "Amplituda" in "Zoom" predvajate in pobirate ustrezne slike.
 • Zdaj vse snežinke letimo v različnih smereh. Če vam rezultat ni všeč, potem z dvojnim klikom na "Wave" vrstico pod plastjo "Smart Object" boste spet videli pogovorno okno za ta filter, ki ga lahko urejate.

  Znebimo se nezaželenih artefaktov na sliki

  Če opazite, se na robovih slike po nanosu filtra pojavijo nenaravni trakovi, ki se jih lahko znebite tako, da preprosto raztegnete plast z snežinkami ob robovih glavne slike. Če želite to narediti, pritisnite tipko Ctrl + T, da pokličete orodje za prosto preoblikovanje, in s pritisnjeno tipko Alt raztegnite sliko tako, da bodo črte vzdolž robovpresegla svoje meje. Ko se prikaže opozorilo, da so pametni filtri začasno onemogočeni, to dejanje potrdimo.
  Izdelamo korekcijsko plast "Nivoji" - za njega ustvarimo začetno masko in s premikanjem sredinskega in levega drsnika prilagodimo količino in svetlost snežinke.
  Premaknimo se do druge skrite skrite plasti, jo naredimo vidno, ponovimo vse korake, kot v prvem, le z razliko, da morajo biti ozadne snežinke manjše in zamegljene. Nato morate na tej plasti ustvariti plastno masko in mehko okroglo krtačo črne barve, da skrijete snežinke od modela, da bo videti čim bolj naravno. Prav tako zmanjšajte motnost plasti na 60-70%.
  Zdaj veste, kako narediti sneg v Photoshopu. To imamo. Kreativni uspehi - poskusite, trenirajte!

  Sorodne publikacije