"Browser Manager" iz Yandex: kaj je program in kako se ga znebiti?

Pomožni program "Browser Manager" iz Yandexa je kljub uradnemu izvoru precej zahrbtni program, ki ga je mogoče vdelati v operacijske sisteme Windows brez vednosti uporabnika. To se najpogosteje zgodi pri namestitvi drugih Yandexovih programskih izdelkov ali kot podjetju, povezanim z razvijalcem, kot dodatno programsko opremo, ki je podrejena (zaupanja vredna), in včasih povsem neopažena s strani uporabnika v ozadju. Toda zakaj se potem večina uporabnikov poskuša znebiti tega pripomočka?


Kaj je program "Browser Manager" iz Yandexa?

Preden nadaljujete z vprašanjem odstranitve tega programskega izdelka, je vredno malo razmisliti o tem, kaj predstavlja. Menijo, da je "Browser Manager" nekakšen varnostni program, ki verjetno shrani nastavitve vseh brskalnikov, nameščenih v sistemu, in preprečuje njihovo spreminjanje, na primer zaradi virusnih učinkov.
Ali je res? Kot se izkaže, ne! Najprej skrbi način, kako program prodre v računalnike. Če je to uradni pripomoček, zakaj potem ne bi bil status in monter? Nič manj se sprašujete in shranjujete nastavitve brskalnikov. Vtis je, da diši navadne vohunske programe z nekaterimi dejanji in podatki, ker jih aplikacija v bistvu kopira v lastno bazo podatkov in jih nato pošlje na strežnike podjetja. In to je že kršitev katere koli zakonodaje,povezane s prenosom informacij tretjim osebam.


Toda, če se vrnemo k vprašanju, kako odstraniti "Upravitelja brskalnikov" iz Yandexa, je treba omeniti, da lahko uporabite standardna orodja operacijskega sistema Windows katere koli generacije (ki pa ne pomagajo. vedno) in nekaj dodatnih dogodkov tretjih oseb, ki vam omogočajo, da se znebite tega apleta.

Kako odstraniti "Upravitelja brskalnika" iz "Yandex" s pomočjo operacijskega sistema?

Torej, v zvezi z odstranitvijo te aplikacije, začnimo z najpreprostejšim, ki ga lahko uporabi vsak uporabnik sistemov Windows. Ker praktično vse grožnje te vrste, ki pripadajo skupini ugrabiteljev, niso prikrite v sistemu (in včasih, kot pravijo, izstopajo), jih ne bodo mogle najti v standardnem delu programov in komponent "nadzorne plošče".
Velja za "Upravitelj brskalnikov", postopek odstranitve pa se ne razlikuje od tistega, ki se običajno uporablja za vse grožnje te vrste. Na seznamu nameščenih aplikacij preprosto izberite želeni programček in kliknite gumb za brisanje /spreminjanje programa ali delovanje prek menija PCM in potrditev odstranitve.

Odstranjevanje iz preostalega smeti

Kot običajno, zaradi nepopolnosti samega motorja, vgrajeni namestitveni program za Windows Installer "Browser Manager" pušča za seboj veliko računalniškega smeti.
Za začetek uporabite čiščenje registrskega ključa (regedit) z iskalno nalogo na tipki Yandex. Izbrišite rezultate. Ampak tukaj je majhen trik: če v sistemunameščen je na primer isti brskalnik Yandex, ki bo po brisanju vnosov v register onemogočen. Zato je na začetku zaželeno, da odstranite absolutno vse izdelke programske opreme tega razvijalca. Če želite, lahko znova namestite brskalnik in izvozite zaznamke, na primer v datoteko HTML, in jih nato uvozite, preden jih izbrišete. Drugo vprašanje za odstranitev "Upravljalnika brskalnikov" je iskanje preostanka v obliki datotek in imenikov na trdem disku ali logičnih particijah. In tam bodo, oh, koliko. Po vrstah imenikov, povezanih z izdelki programske opreme Mail.Ru, so lahko tudi Yandexove mape zaščitene pred izbrisom. V tem primeru boste morali za odklepanje imenikov uporabiti preprost pripomoček za odklepanje in jih nato izbrisati (po možnosti mimo "koš" - Shift + Del).

Kako uporabljati program odstranitve?

Nazadnje, vprašanje, kako izbrisati "Upravitelj brskalnika", je mogoče rešiti z namestitvijo specializiranih pripomočkov, kot sta iObit Uninstaller ali analogni Revo Uninstaller. Oba programa imata podobne lastnosti in sta zelo enostavna za uporabo.
Po zagonu programa je dovolj, da najdete želeni aplet v seznamu, ga izbrišete na standardni način, izvedete poglobljeno analizo in se znebite najdenih ostankov, nato pa v primeru ponovnega zagona sistema, čeprav v večini primerov to ni potrebno. Še enkrat, pri reševanju problema, kako odstraniti "Browser Manager", je treba upoštevati, da v ostanke najdenih lahko povezave do druge programske opremeizdelkov podjetja, da ne omenjamo registrskih ključev. Zato je, tako rekoč, za čistost poskusa priporočljivo odstraniti vse programe, čeprav so nekako povezani z Yandexom. Po tem lahko ponovno namestite potrebne applete (čeprav ne dejstvo, da namestitev istega "Yandex" -Browser manager tudi ne bo nameščen). Ampak v vsakem primeru bodite pozorni, da ne dvakrat stopite na isti rake.

Namesto rezultata

Na splošno bi želel upati, da je veliko uporabnikov že ugotovilo, kaj. Presenetljivo je, da je tako ugledno podjetje šlo na tako nepredstavljivo stopnjo z zagonom programske opreme, ki je poleg tega, da je spyware ali virusna, nikakor ne imenovana. Vendar pa je znebiti se lahko precej elementarno. To je samo, ali "Upravitelj brskalnika" namesti ob ponovni namestitvi drugih aplikacij Yandex, s polnim zaupanjem žal ne. Kot pravijo, palica na dveh koncih

Sorodne publikacije