Format JSON: opis, primer

Spremenljivke, nizi in objekti so običajna in priročna oblika predstavitve podatkov. Opišite podatke v jeziku javascripta brskalnika, kar ni nujno v jeziku strežnika PHP. Format JSON vam omogoča, da jih posplošite skupaj in se ne osredotočite na programski jezik. V tem primeru se podatki pretvorijo v par: "name = value". Vrednost vsake od njih je lahko tudi niz takih parov.

Sprejet JSON se povezuje s kodrastimi oklepaji in predmeti javascript. Slednje je povsem utemeljeno, saj oblika zapisa objektov JSON = javascript. V zadnjih zelo dinamičnih letih se je veliko spremenilo. Kar je bilo ustvarjeno za določen namen, je pogosto prineslo nepričakovane sadove ali odprla nova obzorja.


Izmenjava podatkov: brskalnik - strežnik

Tehnologija AJAX je postala tradicionalna, običajna posodobitev strani je popolnoma prenehala biti priljubljena. Ko obiskovalec odpre spletno mesto, sproži serijo delnih izmenjav podatkov, ko se strani spremenijo samo v mestu, ki je relevantno.
Domneva se, da je videz JSON posledica uporabe AJAX-a, v resnici pa so asociativni nizi javascript in njegov objektni zapis (značilnosti skladnje opisa in uporabe objektov) veliko bolj družinsko povezani z JSON kot izmenjava podatkov med brskalnikom in strežnik. Ker je vsebina strani sodobnih spletnih strani res postala "masivna" (volumetrična), je učinkovitost oblike izmenjave podatkov pridobila poseben pomen. Ne moremo reči, da je JSON postal nova predstavitev podatkov, ampak da je že dolgo element sintakse javascript,ima pomemben pomen.


Uporaba cirilice v poimenovanju spremenljivk je zelo nepričakovan pojav (neumnost), vendar deluje v novejših različicah Chromea, Firefoxa in celo v Internet Explorerju 11.

Cyrillic in JSON

Seveda, uporabite to popolnoma nepričakovan pojav Ne smemo se spomniti, kako se vrednosti spremenljivk, napisanih v ruskih črkah, spremenijo v karkozybras: kaj naj rečemo o imenih, še posebej tistih zunanjih. Vprašljivo je, ali bo pobuda v cirilicnih imenih podpirala zunanje okolje brskalnika, s katerim se mora nenehno ukvarjati. Toda to dejstvo zasluži pozornost zaradi preprostega razloga, ker je format JSON zmožnost pisanja imen in vrednosti, kot bi želeli razvijalec. To je v bistvu, ker v vsaki nalogi opis aplikacijskega območja, kot ga zahteva, bistveno poenostavi razhroščevanje in zmanjša število napak. Ni pomembno, kateri JSON je osnova za sintaktično inovacijo, pomembno je, da je dal legitimno pravico in resnično zmožnost, da se ujema: "vsako ime = vsak pomen."
Jezik javascript je vreden premisleka: kar zagotavlja sintaksa, razvijalec ne zavezuje in ničesar ne vsiljuje. Razvijalec prosto uporablja sintakso jezika za optimalno generiranje podatkovnega modela in algoritem za njihovo uporabo.

PHP in JSON

Pri sprejemanju podatkov v formatu JSON strežnik (zlasti z uporabo PHP) omogoča, da se z njimi ravna tako, kot so, in rezultate v brskalniku v podobni obliki. Izhodna matrika PHP:
 • $ cJSON = niz ("a" => alfa, "b" => beta, g "=> gama).
 • Pretvori v JSON format za prenos v brskalnik:
 • $ cJS = json_encode ($ cJSON).
 • Rezultat:
 • {"a": alfa, b, beta, g, gama}.
 • Priložena priloga je prikazana na fotografiji.
  Tu je bila oblikovana matrika dodana z novim elementom "sam po sebi" z avtomatskim indeksom "0", nato pa spet z določenim indeksom "z". Obratna funkcija - json_decode () izvede pretvorbo niza JSON v niz PHP. Podobne rezultate lahko dosežete z manipuliranjem funkcij PHP: implode () in eksplodirajo (). V nekaterih primerih je to najboljša možnost.

  Raven gnezdenja

  Postavke je mogoče vdelati med seboj tako na strani brskalnika kot na strani strežnika. V praksi format JSON (opis standarda RFC 4627) zagotavlja bistveno več kot 4 ravni gnezdenja, vendar ne izkorišča te možnosti. Najbolje je, da nikoli ne presežete razumno zadostnega števila, da je koda berljiva, poenostavlja njeno razhroščevanje in razumevanje drugih razvijalcev. JSON se na splošno imenuje podatkovne strukture, ki so enostavnejše od XML, hkrati pa jih razumejo ljudje in računalniki. To je resnično tako, ko je obseg podatkov majhen, in stopnja gnezdenja, ki jo je razvijalec izbral kompetentno. V vseh drugih primerih upoštevajte število oklepajev in razumevanje strukture podatkov je težko tako na strani brskalnika kot na strani strežnika.

  Datoteke JSON

  Uporaba JSON v praksi pogosto ni omejena na cenovno dostopno dojemanje kratke črte. Vsi projektni podatki so vedno pragmatični. V tem primeru je mogoče JSON učinkovito uporabiti tako v realnih podatkih naloge (stanje podjetja) kot pri izvajanju začasnih podatkov (predpomnilnika objektov).

  DržavaOblika podjetja in JSON: Primer

  Običajno je ena oseba priimek, ime, patronymic, leto rojstva, posebnost, izobraževanje in nekatere druge preproste pomene. Tudi v zelo zahtevnih podjetjih evidenca ene osebe ne bo presegla ducata ali dveh polj. To je na voljo zaznavanje in se lahko postavi v vrstico baze podatkov.
  Če je v podjetju več ljudi, je to ena stvar, če pa je več deset tisoč druga. Bazo lahko še naprej uporabljate, vendar je njeno shranjevanje v obliki datoteke bolj praktično in na voljo za uporabo.
  Format datoteke JSON je navadna besedilna datoteka. Zadeva z osebjem, kjer ni šlo. Vedno ga je mogoče prebrati. Odpiranje in spreminjanje je na voljo tudi v vsakem urejevalniku besedila, ki nima navade, da svoje vsebine v datoteko doda uradnim informacijam. Na splošno je * .json čisto besedilo znotraj brskalnika in znotraj datoteke - niz. Fotografija prikazuje predmetni predpomnilnik, ki ustvari sliko.
  To je primer datoteke z vsebino, ki jo ustvari spletno mesto, ki nudi tiskanje barvnih tiskarskih izdelkov na krogih in keramičnih izdelkih. Seveda je reševanje s takšnim JSON formatom kot odpiranje res problematično. Vendar pa v tem primeru in v takih primerih težave z branjem datoteke ne pride: PHP bere datoteko, jo razstavlja in jo prenaša v brskalnik. Spremenjeni podatki obiskovalcev se vrnejo strežniku in posnamejo nazaj.
  V tej različici datoteka služi kot spremenljivka, ki je shranjena iz kode. Če je potrebno, spremenljivka prejmevrednost iz datoteke, in če jo obiskovalec spremeni v pogovorno okno, ki ga zagotavlja spletno mesto, bodo vse spremembe izvedene tako, kot je. Ni potrebe za branje in preverjanje vsebine datoteke. JSON se pogosto uporablja za shranjevanje in uporabo uradnih informacij - to ni kadrovski razpored, ni pa nujno viden razvijalcu ali obiskovalcu spletnega mesta.

  XML, JSON

  "Za ves vaš čas" - klasično znanje, pridobljeno v okviru aksioma pred programiranjem. "Nič se ne zdi tako" - prav tako je bilo, preden je oseba napisala prvi smiselni program v umetnem jeziku.
  Oblike podatkov izhajajo iz dejanskih potreb in temeljijo na pridobljenem znanju. HTML ima svojo lastno pot, v XML-u je lastna pot, JSON pa je objektna logika javascripta, razširjenega na druge jezike. Primerjajte enega z drugim ni najboljša lekcija. Vsakemu. XML deluje v veliki meri s svojimi nalogami in očitno ne bo šel v zgodovino. JSON je bil uporabljen do leta 2006, saj ni vsak razvijalec menil, da je njihova dolžnost, da izjavi določene ali druge možnosti za predstavitev svojih podatkov. V praksi so bili primeri, ko so bili programi napisani na bazi, ne uporabljajo JSON kot takega, ampak popolnoma ohranjajo pare "name = value" in jim dajo potrebne algoritme ob pravem času.

  Posebni znaki (``, '' ',' '' ') in podatkovni formati

  Navada dela z asociativnimi nizi in objekti v javascriptu omogoča uporabo JSON naravnega in priročnega. To je res odličen format, vendar ima sposobnost razdelitve in povezovanja, manipuliranja nizov in nizov veliko globlje korenine.
  Funkcije združevanja /delitve javascripta in implode /eksplodirajo PHP jezikov nam omogočajo, da udobno in učinkovito uporabljamo tako XML, JSON, kot tudi podatkovne formate po meri. Slednje je pogosto optimalno, prva dva pa sta idealna za splošno uporabo. Če prenos informacij na drugega razvijalca, strežnik, datoteko ali bazo podatkov, boljši XML, JSON ni mogoče najti. Delajo z njimi, zato posredovanje /sprejemanje informacij ne zahteva pripomb.

  Uporaba JSON na Androidu

  Branje in zapisovanje podatkov v formatu JSON na Androidu ni samo pravilo, ampak tudi množica objektov, usmerjenih v delo s tem formatom podatkov. Mnogi povezujejo fenomenalen uspeh socialnih omrežij z dejstvom, da člani in obiskovalci ustreznih spletnih strani (Facebook, LinkedIn, Twitter) izkoriščajo tam objavljene materiale.
  To uporablja isti format JSON. Morda je tako, vendar vprašanje ni v fenomenalnem socialnem omrežju, ampak v tem, da je predstavitev informacij v obliki "ime = vrednost" primerna tako za programiranje kot za uporabo. V nasprotju s strogim in kompleksnim "XML-jem" je resnično prijazen format.

  Pridružitveni nizi

  Prišlo je do tega, da je treba opisati spremenljivke (javascript) ali vsaj navesti začetno vrednost (PHP). V obeh primerih lahko spremenljivka zelo enostavno spremeni svoj tip. Če je potrebno, jezik samodejno izvede konverzijo.
  Toda zakaj spremenljivka ne bi spremenila svojega imena, ne bi se pojavila med izvajanjem algoritma in ne bi izginila, ko potreba po njej izgine? Pridružitveni nizi vam omogočajo, da rešite ta problem, potem pa, ko ga uporabljateglede na dinamične spremenljivke bo ime polja in ustrezni skladenjski konstrukti sledili mestu njihove uporabe. Ta okoliščina je še posebej izrazita v PHP-ju, vendar jo lahko dopuščamo, tako kot s simbolom "$" imena spremenljivke in kombinacijo "$ this-" v objektu. Programiranje hkrati javascript in PHP hkrati, sprva resnično neverjetno, kako drugače je, potem pa vse postane tako znano in naravno

  . JSON

  V tem primeru se z uporabo knjižnice PHPOffice /PHPWord ustvari dokument * .docx in matrika aProperties vsebuje lastnosti tega dokumenta (avtorja, podjetja, imena, kategorije, datuma izdelave).
  ​​Drugo polje vsebuje podatke o strani:
 • orientacija (krajinska ali normalna);
 • vertikalne in horizontalne dimenzije;
 • alineje (polja na levi, zgoraj, spodaj, desno);
 • glave.
 • Izdelava dokumenta se izvede na strežniku, kjer je nameščena knjižnica PHPOffice /PHPWord. Spletna stran omogoča upravljanje vrednosti teh nizov z uporabo javascripta. Rezultat v obliki JSON se vrne na strežnik in se uporablja v algoritmih v PHP, v njegovih konstruktih, to je v nizih.

  Dinamične spremenljivke

  Oblika JSON rešuje problem dinamičnih spremenljivk. Tukaj lahko ustvarjate, spreminjate in brišete spremenljivke brez dodatne sintakse. Izgleda lepo in uporablja javascript.
  V tem primeru funkcija GetOjInfo () izbere ime vrednosti in vrednost objekta. Na začetku objekt JSON-objekt, dodeljen spremenljivki ojInfo, ima tri elemente: ime, starost in delo. Malo kasnejeDodana je spremenljivka Stanje.
  Po prvem izbrisu operaterja vrstica ojInfo izgubi starost elementa, po drugem izbrisu, delovno postavko. Če predpostavimo, da je ta niz zbirka spremenljivk, ki imajo določen pomen, potem lahko z JSON dejansko ustvarjate, spreminjate in brišete vse njihove sklope zunaj operacijskega polja (skladnje) opisa in obdelave jezika javascript. Format JSON za takšno možnost ni bil izračunan, vendar je možen, praktičen in priročen.

  Sorodne publikacije