Povezovanje LED lestev z daljinskim upravljalnikom: namestitvene skrivnosti in priporočila

Oblikovanje svetilk, ki so predstavljene na policah trgovin z električnimi izdelki, je precej veliko. Ne glede na to, kako lep je običajni lestenec, je načelo njegovega dela vedno enako - del žarnic se vklopi iz enega ključa, del od drugega. Navsezadnje je zaželeno nekaj novega in zanimivega. Ob večerih, še posebej pozimi, ko je že v mraku, ni zelo priročno ugasniti luči, se dotakniti postelje. Včasih, čeprav obstajajo misli, da držite stikalo na postelji, da ne bi trpele. V takih primerih bo dobra rešitev nakup lestev z LED daljinskim upravljalnikom, katerega povezavo in popravilo bomo obravnavali v današnjem članku.

Načelo delovanja in naprave za stropne luči z daljinskim upravljalnikom

Shema takih lestencev vključuje dve skupini svetlečih diod - glavno in dekorativno. Prvi je namenjen za razsvetljavo in ima pogosto hladen ali topel bel odtenek. Druga je dekorativna, lahko enobarvna in večbarvna. Služi ustvarjanju določene atmosfere in lahko deluje tako v načinu mehkega sijaja kot lahke glasbe.


Pravilno delovanje obeh skupin zagotavljajo krmilniki, priključeni na sprejemnik signala daljinskega upravljalnika, vendar obstaja tudi možnost ročnega upravljanja. Lestenec LED lahko priključite na stikalo z dvema ključema ali pa na krmilno enoto, ki je nameščena na mestu enostavnega stikala.Spodaj je pregled videa ene od teh naprav za daljinsko upravljanje.

Kaj je treba vedeti pri vgradnji: varnostni ukrepi

Pri nadaljevanju tega dela je pomembno upoštevati varnostna pravila za njegovo proizvodnjo. Povezava LED lestev z omrežjem se začne s popolno izčrpanjem linije, na katero je prostor priključen. To storite tako, da izklopite stroj, ki ga prenaša. Ni potrebno upati, da je potrebno pritisniti stikalno tipko za odstranitev napetosti. Ni znano, kaj je "specialist" naredil namestitev. Mogoče je, da stikalo ne razpade faze, temveč ničelni vodnik.


Poleg tega se žice, ki prihajajo iz stropa, očistijo in razstavijo v različnih smereh, da se izklopi zapiralo. Sedaj lahko uporabite napetost in poiščete fazno žico (če je stikalo dvo-tipko, bodo 2) in jo označite. Po tem se ponovno izklopi napetost, opravi se preverjanje odstranitve z indikatorjem. Šele po izdelavi vseh teh ukrepov lahko začnete povezovati LED lestenec.

Pritrditev svetlobne enote na enokomponentni odklopnik

V tem primeru bo strop zapustil 2 ali 3 (ob prisotnosti ozemljitve žice. Žuto-zelena žila, tako zamenjana z ohišjem lestenika, če je kovinska. iz svetilke) je bolje povezati ne z običajnim zasukom, temveč s pomočjo vijačnih sponk ali samovreznih WAGO, v tem primeru je treba njihovo obliko izbrati glede na vrsto žice.kupiti dražje izdelke z mehansko vpenjalno napravo (multiplo). Če uporabljate trdni bakreni ali aluminijasti kabel, lahko uporabite enkratno samoizrezovanje.
Ko je povezava končana, lahko napajate in preverite delovanje lestence. Če je povezava LED lestenec z daljinskim upravljalnikom pravilno izvedena, je potrebno okrasni pokrov zapreti in pritrditi.

Priključitev vpenjal na stikalo z dvema ključema

Tukaj algoritem deluje skoraj enako, z majhnimi zamiki. Ko iščete fazo, morate najprej pustiti le eno tipko. Če pokažete na fazo, ki poteka od njega, preverite prijatelja in ga označite.
Pri povezovanju lestene LED z nadzorno ploščo morate biti pozorni na barvo žic. Obstajati morata dve enaki - ti bosta preklopljeni fazni žici, druga pa je enaka nič. V ostalih primerih so vsi ukrepi enaki. Pomembno! Ne glede na to, ali je delo opravljeno pod napetostjo ali brez njega, je potrebno uporabljati samo visokokakovostna orodja z nepoškodovano izolacijo. Ni znano, kdo bo moral vklopiti stroj v ščit, še posebej, če je na stopnišču. Ne moramo se spraševati o takih stvareh v Rusiji.

Montaža krmilne enote LED

Nekateri modeli so opremljeni s posebnim zatemnilnikom. Omogoča zmanjšanje intenzivnosti svetlobnega toka. Naprava omogoča tudi preklapljanje načinov in spreminjanje barve. Če ga želite namestiti, morate namesto njega odstraniti stikalopriključite regulator To je enostavno - poglejte v tokokrog, ki je vsebovan v tehnični dokumentaciji naprave. To je povezava stropne lestene LED z nadzorno ploščo, ki je bila izvedena podobno kot prejšnja različica.
Če narišete vzporednice, je bolj primerna uporaba svetlobne naprave z daljinskim upravljalnikom. Dodatno udobje zagotavlja nadzorna enota, vendar več enot, manjša je zanesljivost - to je nesporno dejstvo. Torej, če je izbira med LED lestenec z ločenim regulatorjem in brez njega, je bolje, da se zadržujejo na drugo različico. V zadnjem času so stropne naprave za razsvetljavo z nadzorom pametnega telefona vse bolj priljubljene. Njihovi stroški so precej višji, vendar ni posebne razlike med njimi in napravami z daljinskim upravljanjem. Potem se postavlja vprašanje - ali je vredno kupiti drage opreme, če je praktično enako funkcionalno na cenejši?

Svetlobne naprave, ki se lahko nastavijo po višini

Podobne naprave se lahko uporabljajo za jedilnico ali mizo v pisarni. To je zelo priročno, kadar je potrebno povečati intenzivnost osvetlitve na določenem območju, ne da bi pri tem motili druge. Pri namestitvi s prejšnjimi različicami ni bistvenih razlik. Trdnost nosilca in pravilna povezava LED lestencev z višinskim krmilnikom se preverjata identično. Izjeme so naprave, opremljene s posebnimi motorji. Lahko vsebujejo ne 2 in 3 kontrolorja. Ena od njih deluje hkrati z mehanizmomsamodejno dviganje /spuščanje svetlobne enote. Stroški takšnih stropnih luči so precej visoki. Morda zato, ker niso preveč razširjeni v Rusiji, niso dobili.

Nekaj ​​nasvetov za pridobitev stropne lučke
Da bi LED lestenec bil dolgo časa zadovoljen z nemotenim delovanjem, morate pri izbiri pozoriti na nekatere odtenke:
 • Za začetek morate pregledati paket. Samostojni proizvajalec ne bo dal izdelka v brezbarvno sivo škatlo - mora biti trdna in gosta. Vsebovati mora rekvizite, povezave do strani, kontaktne številke.
 • Nujno je treba preveriti dva osnovna dokumenta - potrdila o skladnosti in kakovosti. In če je mogoče drugo sestaviti v skladu s pravili države izdelave, potem mora biti druga nujno označena z Rusijo.
 • Preveriti je treba pravilnost izpolnjevanja garancijskega kupona. Vsebuje oznake na dan prodaje, pečat in podpis prodajalca.
 • Hraniti morate gotovinski prejemek - brez njega lahko pozabite na popravila v garanciji.
 • Kaj je treba vedeti o popravilu žarnice

  Tako kot vsaka oprema takšne naprave morda ne bodo delovale. In včasih se to zgodi takoj po priključitvi lestev LED. To je neprijetno, vendar ne smrtonosno. Razmislite o najpogostejših okvarah takšne opreme in njihovih vzrokih:
 • Luster se odzove na stikalo, vendar ne vidi "daljinskega upravljalnika" - "akumulatorjev", neuspeli daljinski upravljalnik ali sprejemnik.
 • Svetilka naključno spremeni načine delovanja - okvara krmilne enote.
 • Na stikalo in daljinski upravljalnik ni odziva - ni napajanja, ničelna žica ne ugasne.
 • Eden od načinov ne deluje - potrebna je zamenjava krmilnika.
 • Vsako okvaro je mogoče popraviti ali zamenjati z neuspelim vozliščem. Glavna stvar -, da pridejo na to z vso odgovornostjo in skrbnostjo.

  Končna beseda

  Povezava lestence LED se ne razlikuje od običajnega. Njihova razlika je le v prisotnosti /odsotnosti elektronike in stroškov. In tako, če je domači mojster vsaj površno seznanjeni z ožičenjem, nobeno delo za to delo ne bo za njega, in nameščena naprava strop za dolgo časa bo prosim oči z mehko in udobno svetlobo. Konec koncev, za to zelo podobno opremo je kupil.

  Sorodne publikacije