Sistemske prekinitve za Windows 10

Običajno povprečni uporabnik ne more natančno reči, da so motnje v sistemskem procesorju, ker naj bi bilo nekaj na področju znanstvene fantastike. Toda, ko se "upravitelj opravil" pojavi isti proces nalaganja sistemskih virov, je čas, da razmislite o tem, kako odpraviti težavo. Ampak začeti z malo o tem, kaj je. Predlaga se, da se pojasni vse te procese in metode popravljanja situacije v najbolj dostopnem jeziku za nepripravljenega uporabnika.


Kaj so prekinitve sistema?

Lahko jih razlagamo ne kot določen sistemski proces, ampak kot nekakšen indikator v obliki neke vrste lakmusovega testa, ki kaže le, da nekakšna "železna" naprava ne deluje pravilno ali pa sploh ne deluje.
Z drugimi besedami, sistemske prekinitve v istem "upravitelju opravil" - proces preverjanja komponent računalnika. Običajno zagonski procesor za ta proces (v normalnem stanju računalnika) ne presega pet odstotkov. Če se obremenitev poveča, se lahko šteje kot prvi zvonec, ki kaže, da je bila neka naprava neurejena (zgrabil trdi disk, RAM ne deluje itd.). Včasih so prekinitve sistema v operacijskem sistemu Windows 10 ali različice sistema prejšnjih generacij povezane s staranjem, nepravilno namestitvijo ali pomanjkanjem gonilnikov naprav. Toda v večini primerov gre za posredno povečanje obremenitve sredstev.

Zakaj so prekinitve sistema Windows 10prenosni procesor?

Zdaj pa nekaj besed o vzrokih za povečano obremenitev. V preprostem jeziku je mogoče ugotoviti, da v sistemu Windows 10 sistem prekine procesor samo zato, ker pri ugotavljanju funkcionalnih napak pri delovanju komponente procesor prevzame izvrševanje ukazov, naslovljenih na okvarjene naprave, ker preprosto prezrejo ali preskočijo.


V skladu s tem, če naprava ne deluje, CPU in MEMORY, ki se kliče, povlecite vse na lastno grbo. Vendar se lahko tak napad znebite. In ni vedno priporočljivo zamenjati opremo, čeprav je to v večini primerov glavni vzrok za povečano obremenitev.

Začetno preverjanje strojne opreme

Da bi natančno ugotovili, kaj so povezane napake, je priporočljivo uporabljati nesistemska orodja Windows in pripomočke tretjih oseb.
Vendar pa lahko to orodje uporabite tudi prej. V tem primeru se morate prijaviti v upravitelja naprav (devmgmt.msc v ukazni vrstici za zagon) in onemogočiti vse naprave na seznamu, razen za računalnik, procesor in sistemske komponente, nato pa si oglejte raven obremenitve CPE (onemogočite te tri komponente v nobenem primeru, saj lahko pri ponovnem zagonu sistema povzroči nesreče in težave. Nato morate naprave vklopiti enega za drugim in ugotoviti, katera od njih vpliva na hitrost nalaganja.

Program prekinitvenega preizkusa

Veliko prekinitev prekinitve sistemaTo je lažje, če uporabljate majhno prenosno DPC Latency Checker pripomoček (ne zahteva namestitve).
Za začetek preprosto nastavite zagon optičnega branja. Rezultati bodo prikazani v polju na dnu glavnega okna. Tukaj so na voljo tudi nasveti za odstranitev, vendar se za diagnostiko pošljejo v isti upravitelj naprav. Samo če je to povezano s samim procesorjem ali sistemskimi napravami, lahko za hitro rešitev težave preprosto poskusite znova namestiti ali posodobiti gonilnike komponent.
Uporabite lahko programe, kot je Driver Booster, ki samodejno iščejo in nameščajo posodobitve (uporabnik zahteva samo aktivacijo skeniranja in soglasje za namestitev posodobitev).

Kaj bi lahko bilo več?

Včasih so prekinitve obremenitve povezane z nekaterimi dodatnimi sistemskimi nastavitvami. Predvsem se verjame, da lahko uporaba zvočnih učinkov za staro ali integrirano zvočno kartico povzroči prekomerno obremenitev. To je lahko tudi res.
Zato v nastavitvah zvoka Windows na kartici Izboljšanje izklopite uporabo vseh učinkov. Nazadnje, nekateri strokovnjaki za povečanje prekinitve obremenitve pojasnijo zastarelo vdelano programsko opremo prvotnih I /O sistemov BIOS /UEFI. Izhod - nadgradnja vdelane programske opreme. Z UEFI je to enostavno, ker lahko posodobitveno datoteko zaženete neposredno v okolju operacijskega sistema, potem pa se posodobitev namesti ob ponovnem zagonu. V BIOS-u je ta postopek nekoliko bolj zapleten. Čeobstajajo nastavitve posodobitev, lahko jih uporabite, vendar bo večina sistemov najprej morala prenesti datoteko, nato pa zagnati posodobitev, in to iz primarnega, ne operacijskega sistema. Moram reči, da je postopek precej problematičen in brez takšnih veščin je bolje, da se s takimi stvarmi ne ukvarjamo, potem pa lahko celoten računalniški sistem preprosto pripelje do popolne neuporabnosti.

Zaključek

Na koncu je treba opozoriti, da lahko v primeru kršitve RAM-a za diagnozo uporabite program Memtest86 + ali preverite lomljene plasti tako, da jih odstranite iz rež na matični plošči. Ko je zaznana crash bar in sistem se normalno zažene, se obremenitev procesorja v obliki prekinitve takoj in bistveno zmanjša. Na splošno mora vsak uporabnik jasno razumeti, da je v primeru takšne situacije težava verjetno v "železu" in ne v voznikih. Čeprav se lahko zgodi malo. In to so bili le glavni vzroki za neuspeh in diagnostične metode. Verjetno je, da je za nestandardne računalniške konfiguracije, zbrane ročno, potrebno prenesti in uporabiti diagnostično programsko opremo za vsako posamezno napravo. Prenos programske opreme je priporočljiv le od strani ponudnikov storitev ali povezanih razvijalcev kot podpornih storitev. V primeru prenosnih računalnikov lahko uporabite standardna spletna diagnostična orodja, ki so na voljo na katerem koli spletnem viru uglednega proizvajalca.

Sorodne publikacije