Laserski tiskalnik HP 1102: specifikacije, kartuša, pregledi

Ugodna tehnologija tiskanja, ki temelji na laserski tehnologiji z veliko količino lunarnega tiskanja in visoke hitrosti, se nanaša na HP 1102. To je prav tisto, kar tiskalnik varčuje in bo še naprej govoril.

Kateri segment trga MFP je namenjen?

Tiskalnik HP 1102 je v celoti zmožen pokriti potrebe po tiskanju v naslednjih primerih:
 • doma.
 • V okviru majhne ali celo velike računalniške delovne skupine.
 • Tudi ta periferni izdelek je odličen za tiskanje v majhnih ali srednje velikih velikostih glede na število osebnih računalnikov ali pisarniških delovnih mest.
 • Osnova tega tiskalnika je tehnologija laserskega tiskanja. Omogoča vam veliko količino tiskanja v enem mesecu. Še preden so prednosti te metode izhodne dokumentacije mogoče pripisati precej visoki zmogljivosti. Tudi ta tiskalnik se lahko zelo uspešno uporablja tako v kopirnem centru kot v veliki pisarni z veliko opravili. Toda s to uporabo zmogljivosti te periferne rešitve ne bo dovolj, da v celoti pokrije potrebe tiskanja. Zato bo treba dodatno kupiti dodatne podobne izdelke. V tem primeru je bolj smiselno kupiti večnamensko napravo, ki lahko poleg tiskanja še vedno skenira in celo kopira.

  Paket

  Dovolj in popoln komplet HP LaserJet Pro 1102. Vsebuje naslednje:
 • Tiskalnik.
 • Kartuša z začetno količino tonerja.
 • Vmesniški kabel za zbiranje podatkov iz računalnika.
 • Žice za organizacijo napajanja perifernih naprav.
 • Garancijska kartica.
 • CD s posebno programsko opremo (gonilniki) in elektronsko različico dokumentacije.
 • Navodila za uporabo.
 • Ta seznam je mogoče takoj uporabiti za tiskanje HP 1102. V prihodnje je potrebno le občasno kupiti tonerje in odklenjene čipe za kartuše. Šele potem, ko bo vložek popolnoma obrabljen, bo treba kupiti novo opremo.

  Dovoljenje

  Slabosti metode laserskega tiskanja so kakovost dobljenih strani. To je mogoče enostavno razložiti z dovoljenim položajem. Laserska metoda pridobivanja odtisov je nižja od ločljivosti, ki jo dobimo z jet metodo. To je ta pomanjkljivost, ki je popolnoma del HP 1102. Njegova največja ločljivostna vrednost je le 600x600. Za navadno besedilo, preglednico in druge preproste dokumente je to dovolj. Ampak tukaj kakovostne slike, fotografije in slike v tem primeru zagotovo ne bodo izšle.

  Velikosti papirja. Zahteve za njegovo gostoto

  Tiskalnik HP 1102 je sposoben tiskati predvsem v formatih A6 A5 in celo A4. Zadnji je največja možna velikost. Na seznamu podprtih sporočil je tudi B5 C5 in DL. Gostota papirja je v tem primeru omejena z dvema vrednostma - 60 do 163 g /m2. Zato lahko tiskalnik tiska na pletenih, vendar na sijajnem ali mat papirju z gostoto 280g /m2, da ne bo izvedla izhod. Tudi ta tiskalnik ne more tiskati na kartonu za istega razloga. Po drugi strani pa lahko periferna naprava tiskanje časopisov, katerih gostota je znatno nižja minimalna sprejemljiva 60 g /m2.

  Uspešnost

  Ena izmed najbolj pomembnih prednosti metode laserskih izpisov je zmogljivost. V zvezi s tem, HP 1102 se ponaša fenomenalen uspešnost prepričan. Po prejemu prvi strani je periferna porabili 85 sekund. Na tej stopnji izhodnih dokumentov bo določena in je 18 strani na minuto. Glede na dejstvo, da je laserski tiskalnik na vprašanje spada v segmentu srednjega trga, to je odlična zmogljivost in hitrost podobno kot njegov konkurent, vsi ne morejo pohvaliti.

  seznam sporočilu

  skromen, ampak tudi precej tipična za obvestila o tej odločbi. Samo en način, da pridobijo informacije, ki vodijo razvijalce, če tiskalnik - USB. Optimalno v kombinaciji z odločitvijo za uporabo različice 2.0 žično vmesnika. združljiv s tem laserskim tiskalnikom je tudi spremenjen 1.x in 3.0. Toda v prvem primeru zmanjša hitrost tiskanja podsistema z nižjo hitrostjo prenosa podatkov za te žice vmesnik. Sam po sebi druga vrata v računalniku ni v celoti naložen. Seveda, pomanjkljivosti periferne naprave, je dejstvo, da ni podpore za take načine zainformacije, kot so WiFi, čitalec kartic in RJ-45. Toda ta srednje velika naprava, in v tem delu trga laserskih tiskalnikov, se te možnosti redko pojavljajo v specifikacijah. Prav tako se je strošek za to ob istem času povečal, in v ozadju svojih neposrednih konkurentov, ni bil tako privlačen. Zaradi tega je seznam načinov povezovanja v tem primeru zmanjšan.


  Kartuša

  V HP 1102 je mogoče vgraditi več modelov kartuš. Kartuša modela CE285A je v tem primeru osnovna in vključena v originalno embalažo proizvajalca. Njen vir je 700 strani. Obstaja tudi sodobna sprememba kartuše za ta laserski tiskalnik CE285D. V tem primeru je bil vir tiskanja že povečan na 1500 listov. Izgleda bolje kot drugi model kartuše, vendar je priporočljivo kupiti po popolni obrabi zagonskega CE285A. Največji možni vir tiskanja na mesec za ta tiskalnik je 5000 strani. Prvi model s tako intenzivnim delovanjem bo treba ponovno napolniti 7-8-krat na mesec, drugi pa 3-4. Hkrati pa bo poraba tonerja enaka.

  Napolnite kartuše

  Toner za HP 1102 ni težko kupiti. Z njim je zaželeno kupiti odklopni čip. Alternativa, ki temelji na pretiskanju tiskalnika, ni priporočljiva, ker lahko popolnoma onemogoči tiskalno enoto HP 1102. Razstavimo kartušo, odstranimo ostanke tonerja. Nato napolnite posodo z novim praškom. Dvignite kartušo nazaj in naprejnamestite običajne kontakte, ki so nastavili odklepni čip. V tem vrstnem redu se polnijo kartuše.

  Vozniki

  Ta rešitev za tiskanje se lahko pohvali s precej razširjenim seznamom podprtih operacijskih sistemov. Ta seznam vključuje tri družine operacijskih sistemov:
 • Windows. Seznam podprte programske opreme vsebuje vse najnovejše različice tega operacijskega sistema.
 • "MacOS".
 • "Linux".
 • Algoritem za povezavo, konfiguracijo in uporabo

  Zdaj pa poglejmo, kako namestiti HP 1102, ga konfigurirati in ga začeti uporabljati za predvideni namen. Ta algoritem je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • Tiskalnik je izvlečen iz kartonske škatle.
 • Iz njega odstranimo različne transportne dodatke.
 • Poleg tiskalniškega strežnika sistemskega strežnika namestimo trajno periferno napravo.
 • V notranjosti tega tiskalnika namestite kartušo z začetnim tonerjem.
 • Z enim kablom priključite računalnik na tiskalnik, drugi pa na napajalnik tiskalnika na napajalnik.
 • ​​
 • Vklopite tiskalnik.
 • V pogonu osebnega računalnika je CD postavljen.
 • Namestite gonilnike.
 • Nato kot privzeti tiskalnik izberemo ta model tiskalnika.
 • Po tem je obravnavana naprava popolnoma in popolnoma pripravljena za uporabo.

  Stroški

  Do danes je tak laserHigh-speed tiskalnik lahko kupite po ceni 5000-5500 rubljev. Kot smo že omenili, je zagonski vir celotne kartuše 550 - 600 strani. Polnjenje HP 1102 vam omogoča, da povečate to vrednost na celo 700 strani, kar vam omogoča bistveno zmanjšanje stroškov potrošnega materiala v prihodnosti. V preostalem, navedena cena v celoti in v celoti izpolnjuje svoje zahteve.

  Recenzije

  Zelo čudovito in brez večjih pomanjkljivosti je prišel HP 1102. Mnenja o tem na tem še enkrat poudarjajo pozornost. Prednosti te naprave so razširjen vir za izpisovanje strani na mesec, visoka hitrost, enostavnost namestitve in uporabe, nizki stroški enega izpisa in dostopna cena. Tudi, nesporno prednosti modela v vprašanje, lahko dodate možnost za ponovno polnjenje kartuše doma. Komplet za te namene je dokaj preprost, vendar v postopku ni nič zapletenega. To je dodaten način za varčevanje pri tiskanju s to periferno napravo.

  Izhodi

  HP 1102 je dejansko dovolj kakovosten in dovolj funkcionalen za cenovno ugoden izdelek srednjega razreda. Toda prednosti in slabosti točk so veliko večje in že so naštete. Rezultat je odličen izdelek za svojo nišo. Njegove možnosti in zmožnosti zadostujejo za majhne ali srednje velike pisarne ali delovne skupine. Tudi ta tiskalnik lahko pride do lokalne organizacijetiskovna hiša podsistema. V vseh drugih primerih ga je treba dopolniti z drugimi podobnimi perifernimi napravami.

  Sorodne publikacije