Canonovi fotoaparati SLR - pregled, funkcije, modeli in pregledi

Canonove zrcalne kamere proizvajajo svetovni video in fotografski trg. Logotip tega podjetja si lahko ogledate na amaterskih in profesionalnih napravah. Za skoraj stoletno zgodovino je podjetje dokazalo svojo profesionalnost, saj je izdalo nekaj najboljših modelov fotoaparatov. Med najširšo ponudbo bo vsak potrošnik našel fotoaparat po svoji izbiri. Da ne bi naredili napake pri izbiri, bomo pregledali najbolj priljubljene modifikacije izdelkov te blagovne znamke.

Canonova 6D zrcalna kamera

Proračunsko ogledalo s polnim zaslonom ustreza kakovosti naprav premium razreda, vendar je po naročilu cenejše. Naprava se je pojavila v prodaji leta 2012, polna sodobne elektronike. Ni zadnji del v priljubljenosti kamere je prisotnost modulov GPS in Wi-Fi.


Namestitev priporočenih leč omogoča doseganje optimalnih podrobnosti. V temnejših prostorih in v večernih urah fotografije dobijo visoko kakovost zahvaljujoč visoki ravni ISO. Okvir je 45 kosov. na sekundo To je malo manj kot konkurenca, vendar vam omogoča, da rešite večino nalog. Potrošniki opozarjajo na visoko kakovost videa, dober zvok in podrobnosti pri nizkih ravneh hrupa. Ko je kamera osvojila ceno, je kamera izgubljena v ergonomiji, funkcionalnost gumbov je omejena, ne omogoča hitrega popravljanja danih parametrov, vendar pomanjkljivosti niso kritične.

EOS 5D

Ta Canonova zrcalna kamera se nanaša na napredne spremembe, uvedena leta 2005. Tehnika imamatrika polnega okvirja z ločljivostjo 128 MP in relativno lahkim primerom. Glede na trenutna merila je obseg obravnavane naprave razmeroma majhen (1000-1600 enot). Značilnosti te različice vključujejo možnost uporabe največjih vrednosti ISO z najnižjo ravnijo hrupa. EOS 5D ima ergonomsko telo, informativni meni, enobarvni dodatni zaslon. Tempno streljanje - 3 sličice na sekundo. Parametri:
 • Ločljivost - 4368/2912 P.
 • Megapiksli - 128.
 • Diagonalni prikaz - 25.
 • Dimenzionalni prikaz Mere - 152/113/75 mm.
 • Masa - 810 str
 • 5 DSR Body

  Canonovi digitalni zrcalno-refleksni fotoaparati te kategorije so namenjeni predvsem studijskim in reklamnim fotografijam. Priljubljenost kamere v komercialni smeri je posledica izboljšane matrike (506 MP). Poleg tega je obravnavana naprava hiter odziv, vendar je glede na občutljivost na svetlobo slabša od glavnih konkurentov. Ta pomanjkljivost je z lahkoto izravnana z impulzno studijsko svetlobo. Značilnosti fotoaparata vključujejo možnost fotografiranja s faktorji pridelka 13-16 in prisotnostjo horizontov v iskalu. Fotografi ugotavljajo, da je model odličen za studio, vendar so v naravi njegove možnosti omejene.

  Telo 5D Mark IV

  Canonove fotoaparate z zrcalnimi kamerami četrte generacije serije 5D so postale še boljše. Naprava s povečanim številom megapikslov do 317 je opremljena z modulom Wi-Fi in GPS. Obstaja možnost snemanja v formatu 4K plus zaslon na dotik. Druge lastnosti so enake predhodniku. Kdaj?S pomočjo napredne optike lahko ta fotoaparat sprejme skoraj vse pogoje, zahvaljujoč delovnim vrednostim ISO do 3200 enot. Model je opremljen z kovinskim ohišjem, ki je zanesljivo zaščiten pred vlago in prahom. Fotoaparat se ne boji svetlih udarcev, spreminjanja vremena, radijskih motenj. Sprememba ima odlično "hitrost", samodejno ostrenje pa vam omogoča jasno zajemanje najbolj dinamičnih prizorov. Med kritikami uporabnikov: majhna velikost pufra, ne zelo živahno procesor.

  EOS 7D Mark II

  Canonovi digitalni zrcalno-refleksni fotoaparati te serije so odlični za snemanje reportažnih posnetkov z visoko hitrostjo osvetlitve. Zadnja sprememba prebere do 10 trenutkov na sekundo. V tem primeru se okvirji takoj obdelajo, ne omeji na število posnetkov. S takšnim indikatorjem je zaklop popolnoma ustrezen, vir katerega se poveča na 200 tisoč. Aftfocus je predstavljen tudi v najboljši obliki s 65 točkami fokusiranja navzkrižne konfiguracije. Na ohišju je vzvod, ki služi za uglaševanje leče, da ne zamudite pomembne točke pri delu v hitro spreminjajočem se okolju. Na voljo so različni priključki in nastavitve, ki omogočajo snemanje prizorov visoke kakovosti. Hitrost do 60 slik na sekundo (Full HD). S fotoaparatom je mogoče delati v različnih vremenskih razmerah, kovinski kovček je zanesljivo zaščiten pred vlago in prahom.

  EOS 70D KIT

  Ta serija fotoaparatov Canon SLR je vodilna že več let. Naprava ima visoke kvalitativne lastnosti, zanesljivo zaščito pred vlago in prahom. ISO deluje v obsegu do 1600 enot, ki zagotavljajoodlična slika in lep barvni prenos. Hitrost snemanja je 7 sličic na sekundo, elektronika pa upravlja material brez zaviranja. Samodejno ostrenje zajema 19 točk. To je malo manj kot konkurenca, vendar rezultat praktično ni. Fotoaparat hitro posname želeni predmet s sinhronim ostrenjem. Preprost meni, zaslon na dotik in odlična ergonomija cenijo profesionalni fotografi in fotografi začetniki. Dodatna prednost je razpoložljivost modula Wi-Fi za združevanje z mobilnimi napravami.

  600D

  Ta kamera je bila izdana leta 2011. Njegove lastnosti vključujejo odlično ergonomijo in enostavnost uporabe. Canon 600D zrcalni fotoaparat je zamenjal EOS 550D. Priljubljenost naprave je posledica ugodne cene, prisotnosti različnih nastavitev in načinov ter odlične kakovosti slike. Model je opremljen z avtomatskim fokusiranjem z 9 točkami in iskalom z optiko. V naprednem načinu je način ISO od 100 do 12800 enot. Obstaja podpora za nadzor zunanjih bliskavic brez sodelovanja žic.

  EOS 100D KIT

  Canonovi digitalni zrcalno-refleksni fotoaparati EOS 100D združujejo vse prednosti digitalne naprave in ogledala. Teža naprave z baterijo je nekaj več kot 400 gramov. Pri zamenjavi standardne leče pri zmanjšani pritrditvi bo naprava vzela najmanj prostora, kar je zelo priročno za potovanja in daljša potovanja.
  Slika ima kakovost, ki je primerljiva z amatersko zrcalno kamero, ISO - do 800 prihaja z kitovo lečo s tihim "motorjem"STM, ki ga prepoznajo uporabniki najboljše možnosti snemanja. Obstaja možnost ostrenja z dotikom zaslona. Kompaktnost zahteva svoje žrtve, izražene v okrnjeni funkciji gumbov in nerodni sreči. Nezadostna ergonomija je kompenzirana z informativnim zaslonom na dotik, intuitivnim enostavnim menijem in dostopno ceno.

  EOS 1200D KIT

  Model nadaljuje proračunsko vrstico. Cena fotoaparata Canon DSLR 1200D KIT se začne pri 26 tisoč rubljih. V primerjavi s predhodnikom je fotoaparat dobil povečano matrično ločljivost (do 18 MP), kakovost slike Full HD in polimerne prevleke na ohišju. Kljub demokratični vrednosti je naprava opremljena z vsemi osnovnimi možnostmi ogledala. Potrošniki opozarjajo na visoko kakovost zbiranja, informativnost objektiva in indeks uspešnosti na ISO 800. Med slabostmi: omejena hitrost snemanja (3 sličice na sekundo), nerotični zaslon, pomanjkanje modulov WiFi in navigatorja. Takšne slabosti ne vplivajo posebej na ustvarjalni proces. Optimalna kombinacija cene /kakovosti upravičeno prikazuje napravo na vodilnem mestu.

  EOS 80D BODY

  Nova sprememba japonskih proizvajalcev aktivno pridobiva na trgu. Fotoaparat zrcala Canon EOS 80D je poln analogov barv okvirja, ki se razlikujejo le po faktorju pridelka. Matrika je narasla na 242 MP v primerjavi s prejšnjim modelom, s poudarkom na točkah od 19 do 45. To omogoča natančno izostritev tudi pri postavitvi predmetov na robovih okvirja. Fazno samodejno ostrenje omogoča snemanje fotografij visoke kakovosti invideo posnetke Hitrost sličic v načinu Full HD se je povečala na 60 ppm. Naprava je primerna za reportažno delo s hitrostjo fotografiranja 7 sličic na sekundo. Druge novosti vključujejo e-level, Wi-Fi in NFC podporo. To je ena izmed najboljših ponudb v kategoriji rafiniranega "ogledala", ob upoštevanju razmerja med ceno in kakovostjo.

  EOS 700D KIT

  Zanesljiva amaterska naprava bo navdušila začetnike z vsestranskostjo in ravnovesjem nastavitev. Canonovi digitalni zrcalno-refleksni fotoaparati 700D so odlični za snemanje in snemanje scene. Od analogov se naprava razlikuje po sledečem samodejnem ostrenju, prisotnosti kitovega objektiva z nizkim šumnim motorjem STM. Njegovo delo ne vpliva na kakovost zvoka pri snemanju videa. Način Full HD deluje pri 1280x720 (do 30 sličic na sekundo). Še en pomemben plus naprave je rotacijski monitor na dotik. Tipke so standardne: na telesu tipke ISO, ravnotežju beline in serijskem načinu. Hitrost snemanja je 5 sličic na sekundo, vendar ta tempo dolgo ne bo deloval zaradi slabega izmenjalnega blažilnika. Kakovost slike je ena izmed najboljših v proračunski kategoriji. Tehnologija dodaja senzorje ISO na 1600 faznih senzorjev, hitro samodejno ostrenje. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da je cena bistveno višja od cene analogov.

  EOS 550D

  Canonove zrcalne kamere te serije so se pojavile leta 2010. Na splošno je to skrajšana različica 7D modela. Naprava združuje kompaktnost in majhno težo ohišja z odličnoštevilne nastavitve. Naprava je opremljena z zaslonom na dotik 18 MP, ima povečan obseg občutljivosti na svetlobo (do 12800 enot). Samodejno ostrenje podpira 9 točk. Faktor pridelka ustreza indikatorju 16 hitrih fotografij - 4 sličice na sekundo. Stroški - približno 36 tisoč rubljev. Parametri:
 • Število slikovnih pik - 18.
 • Značilnosti ločljivosti (slikovnih pik) - 5184/3456 (fotografija), 1920/1080 (video).
 • Diagonalni zaslon - 30.
 • Mere - 129/97/62 mm.
 • Masa - 530 str.
 • Fotoaparat Canon EOS 1300D KIT SLR

  Še ena novost japonskih proizvajalcev. Naprava spada v kategorijo vhodnih kamer. Poskusimo razumeti, zakaj je ta tehnika slabša od profesionalnih. "Mirror" je opremljen z zaslonom na dotik 18 MP. Tip zaslona je enak, ki se uporablja predvsem za polprofesionalne in amaterske kamere. Pohvalil se je izključno na pozitivni strani. Velike dimenzije senzorja omogočajo kakovostno snemanje iz kitovega objektiva. To je posledica dejstva, da večji kot je zaslon, večji je podoben parameter vsakega slikovnega pika. Ta konfiguracija pozitivno vpliva na kakovost slik. Canon EOS 1300D vključuje procesor DIGIC 4+ za obdelavo slik in hitrost. To ni najsodobnejši čip (že 6. različica). Vendar pa se je treba zavedati, da gre za najmlajšo modifikacijo v vrstici "ogledal", ki je zelo močan procesor, ki ni posebej potreben. Zakaj torej plačati več? Značilnosti tega spletnega mesta so večinomaoznačite druge nastavitve fotoaparata. Na primer, "hitrost" tehnologije je 3 sličice na sekundo, kar se zdi, da ni veliko. Toda za fotografskega oboževalca je dovolj, da popravimo reaktivna letala.

  Še en "nadev"

  Kot kaže pričanje, je fotoaparat Canon EOS 1300D SLR opremljen z elektroniko, ki je povsem dovolj za snemanje videoposnetkov Full HD v intervalih do 30 slik na sekundo. Ta funkcija vam omogoča, da popravite ne le hitre skice, ampak tudi ustvarjalne mojstrovine z naknadno namestitvijo. Sistem samodejnega ostrenja ostane na isti ravni kot prejšnji modeli. Iskalo ima vseh devet točk. To je tradicionalni parameter za kamere z ogledalom amaterskega razreda. Monitor si lahko ogledate s pomočjo matrice kamere. Med pomembnimi razlikami od predhodnikov je prisotnost brezžičnega krmilnega vmesnika. Nova sprememba je prejela modul Wi-Fi s parametri NFC. Ta inovacija omogoča združitev fotoaparata z mobilnim pripomočkom za skupno rabo fotografij. Poleg tega obstaja možnost daljinskega upravljanja kamere s pametnega telefona z nadzorom slike iz zaslona telefona.

  Oblikovanje

  Pregled fotoaparatov Canon EOS 1300 bo še naprej raziskoval vmesnik in zasnovo naprave. Ohišje je v celoti izdelano iz visoko kakovostne mat plastike. Na hrbtu in ročaju so gumijaste blazinice. Na splošno se zunanjost kamere lahko imenuje asketska, vendar ne dolgočasna. Glavna zunanja razlika tega modela od dragihanalogi - prikaz. Njegovi glavni parametri so: resolucija - 920000 točk, diagonala 3 palcev. Med slabosti, ki jih opozarja kupci - počasno gibanje, opazno vrzel med zaslonom in zaščitnim steklom, ki zmanjšuje kakovost vida pod ostrim kotom. Rezultat ne vpliva na pomanjkljivosti. Vmesnika na dotik ni, funkcije in načini se krmilijo z gumbi.

  Urad

  Nikonove in Canonove kamere za ogledalo iste tehnične skupine imajo podoben nadzor. Z ročno nastavitvijo parametrov expo ustreza kontrolnemu disku pod palcem. Ločene tipke so na voljo za naslednje možnosti: ISO, samodejno ostrenje, delovanje zaklopa, bela nasičenost, bliskavica. Vse možnosti se aktivirajo z enim dotikom. S pritiskom na tipko za palec lahko izberete točko samodejnega ostrenja z gumbom za napovedovanje. Takšna rešitev rahlo zmanjša hitrost nadzora tehnike med reportažno fotografijo. Večina nastavitev je mogoče spremeniti z uporabo zaslonskega menija, ki ga aktivira gumb Q na zadnji plošči. Isti ključ se uporablja za nastavitve načina Live Yiew. Na splošno sta vmesnik in nadzor čim bolj jasna: najprej se prikaže celoten seznam parametrov, po izbiri določenega okna pa so prikazani dodatni namigi.

  Mnenja potrošnikov

  Lastniki Canonovega 1300D imajo izjemno kakovost slike, ergonomijo, kompaktnost fotoaparata. Za amatersko kategorijo je tehnika maksimalno polna. Veliko polprofesionalnih modelovNekateri parametri so slabši od tega fotoaparata. Med slabostmi potrošniki opozarjajo na nerotirajoči prikazovalnik, kar je neprijetnost upravljanja funkcionalnosti potrebe po hitrem streljanju. Prav tako lastnikom svetujemo, da popravijo Canonove SLR fotoaparate samo v specializiranih delavnicah, saj je naprava visokotehnološka oprema.

  Na koncu

  Japonsko podjetje "Kenon" na trgu sodobne elektronike je eden od vodilnih v smislu proizvodnje fotografske opreme. Proizvajalci so najbolj napredni pri ustvarjanju zrcalnih kamer. Širok asortiman omogoča izbiro primernega modela tako za amaterje kot za visoko usposobljene strokovnjake. Izdelke podjetja odlikujejo visoki kvalitativni kazalniki in vrhunska kolekcija. Prav ta družba je razvila serijo elektronskih kamer za optični sistem (EOS) - samodejno ostrenje s samodejnim ostrenjem. Začetni vzorci te linije so začeli izhajati v poznih 80. letih prejšnjega stoletja. Prvi izvod te serije je bil Canon EOS 650. Od takrat se ni spremenilo ducat generacij. Najbolj priljubljene, ki smo jih pregledali zgoraj.

  Sorodne publikacije