Usmerjevalnik D-Link DIR-615 - namestitev za Beeline, Rostelecom, Ufanete. Načini konfiguriranja IPTV

V tem članku govorimo o nastavitvah in funkcijah usmerjevalnika D-Link DIR-615. Sedaj lahko najdete več različic tega modema, vendar je postopek njihovega dela enak. Zato ne bi smelo biti težav z nastavitvijo. Ni edinstvenih sistemov. Vse nasvete in trike spodaj lahko imenujemo univerzalni.

Značilnosti usmerjevalnika

Preden lahko konfigurirate usmerjevalnik, morate razumeti vse njegove lastnosti in funkcije. Največja hitrost naprave - 100 Mb /s. Ta indikator ima žično omrežje. Dostopna točka Wi-Fi deluje pri višji hitrosti 300 Mb /s. Deluje s svetovno priznano tehnologijo - IPTV. Napravo uporabite kot tiskalniški strežnik od lastnikov ne bo delovala, ker nima dodatnega USB vhoda. Prav tako je prepovedano priključiti modem tipa 3G. V nasprotnem primeru bi lahko preusmeril usmerjevalnik Internet 3G in GSM.Set

Celoten sklop naprave je normalen, ne izstopa. Na voljo je samo usmerjevalnik, sukani par (1 m, stisnjeni konci), napajalna enota, pa tudi dokumenti, ki omogočajo uporabo naprave. Če potrebujete popoln vodnik, ga lahko prenesete s uradne strani podjetja.

Predhodni podatki

Konfiguriranje D-Link DIR-615 zahteva navodila iz podatkov, ki so potrebni za zagotavljanje interneta neposredno od ponudnika. Zato je treba preučiti pogodbo, sklenjeno zpoglobljeno razumevanje. Vsebovati mora naslov omrežja, ki povezuje uporabniško ime in geslo. Če niso vpisani v dokumente, jih je treba navesti v servisnem centru ponudnika. Treba jih je beležiti in hraniti ves čas, medtem ko potrošnik uporablja te storitve. To bo skrajšalo čas, potreben za konfiguriranje usmerjevalnika za nadaljnje napake.Začasna povezava

Usmerjevalnik D-Link DIR-615 mora biti konfiguriran na stacionarnem računalniku ali prenosnem računalniku. Najbolje je, če je tehnika tista, ki ne spremeni svoje lokacije. Potem mora biti usmerjevalnik začasno priključen. Kaj naj naredim, da nastavitve opravim?
 • Računalnik in usmerjevalnik morata biti izklopljena.
 • Kabel omrežne naprave je treba priključiti na napajanje, drugi konec pa na usmerjevalnik.
 • Nato morate vzeti vmesniški kabel. Povezati ga je treba z računalnikom in vsemi priključki usmerjevalnika z imenom omrežja LAN.
 • Tako se vzpostavi začasna povezava.

  Omogočanje in razhroščevanje

  Medtem ko še naprej konfigurirate D-Link DIR-615 za Ufanet ali drugega ponudnika, ga morate omogočiti z računalnikom. Nato odprite brskalnik in vnesite naslov omrežja v kateri koli iskalnik. Najpogosteje ima obliko dveh trimestnih števil, ki ji sledita 0 in 1, ločeni s piko: 1921680.1. Nato morate pritisniti "Enter" in počakati na povezavo. Prikaže se meni, v katerem morate določiti uporabniško ime in geslo. Ti podatki so v pogodbi. V bistvu so standardne in enake: admin. Po uvoduodpre se nadzorna plošča usmerjevalnika. Poiščite meni »Napredne nastavitve«. Na njih je uporabnik zainteresiran za element "Sistem". Tam najdete meni, ki je odgovoren za jezik, v katerem ga lahko spremenite v ruskem jeziku. Po kliku na gumb »Shrani« bodo začele veljati spremembe. Tisti, ki govorijo angleško, lahko to priporočilo preskočijo. Praviloma je pri izvajanju D-Link DIR-615 za Beeline proces tako preprost, da je celoten vmesnik razumljiv v tujem jeziku.
  Nato se vrnite na "Napredne možnosti". Obstaja WAN meni. Tu lahko nastavite vse parametre, ki jih določi ponudnik. Gre za stalen ali spremenljiv naslov omrežja, vrsto povezave, prijavo in geslo za delo s signalom. Po njihovih navodilih morate shraniti podatke in odpreti meni brezžičnega omrežja. Konfigurirati je treba vse parametre: ime, šifriranje, geslo za prijavo in dostopno točko. Nato boste morali shraniti spremembe in zapustiti nadzorno ploščo.

  Premik na stalno mesto

  Seveda se veliko zanima, da je usmerjevalnik konfiguriran ne na začasnem razporedu, ampak na trajni osnovi. Omrežni kabel, ki ga nudi ponudnik, je potrebno priključiti na WAN konektor. Vsi drugi kabli - v vrata LAN. Napajalnik mora biti priključen na vtičnico, zadnji konec kabla pa na usmerjevalnik. Potem morate počakati, da se omrežna naprava zaganja in zaganja. Kako razumeti Indikator za energijo bo prenehal utripati. Nato D-Link DIR-615 za Rostelecom in drug ponudnik ni potreben. Uporabnik mora biti lepreizkusite svoje računalniško omrežje.

  Test z dvojnim parom

  Ker je usmerjevalnik povezan, je že opisan, vendar to ne konča vseh manipulacij. Povezavo z usmerjevalnikom morate konfigurirati. To storite tako, da po vklopu računalnika obiščete nadzorno ploščo. Na voljo bo meni »Omrežna povezava«. Ko odprete možnosti v tem razdelku, morate aktivirati funkcijo, odgovorno za samodejno prejemanje naslova dostopne točke. Dovolj je, da shranite in odprete brskalnik.
  Nato morate iti skozi katero koli povezavo, pojaviti se mora internet. Če se to ni zgodilo, je prišlo do napake na eni od stopenj povezave.

  Brezžična povezava

  Zgoraj je opisano, kako konfigurirati in povezati usmerjevalnik. Zdaj morate razmisliti, kako dobiti delujoče brezžično omrežje. Če želite to narediti, morate najti na kateri koli napravi (prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon) meni, je odgovoren za sprejemanje internetnega signala, vklopite Wi-Fi. Nato zaženite iskanje omrežja in poiščite tisto, ki je bila ustvarjena pri nastavitvi usmerjevalnika. Po vnosu uporabniškega imena in gesla morate poskusiti dostopati do interneta prek brskalnika. Odprite začetno stran in preverite povezavo.

  IPTV tehnologija

  Vsak usmerjevalnik sodobnega sklopa deluje na tehnologiji IPTV. Kaj potrebuje in kako deluje? Zahvaljujoč internetu in posebni opremi, ta tehnologija omogoča oddajanje kanalov na televizor. Za priključitev predpone in usmerjevalnika na zaslon uporabite posebna vrata na napravi in ​​zvit par.Potrebno je pravilno nastaviti IPTV na D-Link DIR-615. Kot je opisano zgoraj, pojdite na nadzorno ploščo. Prav iz tega priporočila se morate vrniti, da prilagodite programsko opremo. V meniju, ki se odpre, uporabnik vstopi v oddelek IP-TV. Če je izbrana, se čarovnik za namestitev samodejno zažene. Zahteval bo vrata, na katera je predpona povezana. Zaslon bo prikazal sliko razpoložljivih konektorjev, samo kliknite na želeno s pomočjo standardnega manipulatorja. V primeru, da ponudnik uporablja virtualna omrežja za prenos televizijskega signala, je treba opraviti dodatne nastavitve. Pojdite na zavihek VLAN. V njej je potrebno nastaviti skupino pristanišč, ki so prejela pregleden tip, zato je treba dodati, da delajo s predpono fizični priključek D-Link DIR-615. Nastavitve je treba shraniti in zapreti brskalnik.

  Posodabljanje programske opreme

  Po končani konfiguraciji usmerjevalnika morate preveriti posodobitve programske opreme. Kako razumeti, katera različica je nameščena? Napisana je na škatli in na samem usmerjevalniku. Če takšen način pojasnitve ni jasen, potem lahko greste na nadzorno ploščo in pogledate v desni kot. Različica vdelane programske opreme D-Link DIR-615 bo navedena na vrhu poleg logotipa podjetja. Nastavitev poteka dovolj hitro. Po tem, morate pogledati na uradni spletni strani proizvajalca, tako da greste v meni "Iskanje". Informacije o posodobitvah lahko najdete v tem razdelku. Če ta možnost ne uspe, morate paziti na spustni seznam vseh razpoložljivih modemovpodjetje. Izbrati mora ime opisanega usmerjevalnika. Na voljo bo element »Prenos«, ki opisuje novo različico varnosti in povezave za prenos.

  Sorodne publikacije