Skyrim Alduinova stena

Stena Alduina je reljef, katerega parcela se vrti okoli večnega spopada med zmaji in vsemi živimi bitji, ki naseljujejo Tamriel.

Plot

Parcela, izrezljana na reliefu, prikazuje pojav Alduina, ki je ustvaril svet dihanja. Po legendi se bo na koncu časa zmaj vrnil, da bo požrl svet in ustvaril novega. Ko je bil svet mlad, so zmaji vladali vsem živim, prinašali grozo in strah. Ljudje se niso zdeli sposobni nekako upreti moči teh bitij in začeli so brati zmaje kot bogove. Stena Alduyina nam pove tudi, da so bili trije pogumni možje, ki so našli način, kako se upreti Eaterju svetov. Uspelo mu je iztrebiti iz nebes in ga odgnati iz svojega sveta. Kljub temu pa je o reliefu omenjen tudi niz dogodkov v obliki naravnih nesreč, medsebojnih vojn, prekinitev vladajoče dinastije, kraje artefaktov in neravnovesja svetov, ki so pripeljali do krize pozabljanja, ko je Merounes Dagon poskušal vstopiti v svet ljudi v svojem pravem obrazu. Vse to je predpogoj za vrnitev Eater iz svetov, ki bo prinesla zmaje.


Zid Aldouin pa govori tudi o junaku, ki je sposoben vzdržati Alduina. In o Redu žaluzij, ki so stoletja branile te junake.

"Alduinov zid": mimo in namigi

Zgodba se začne s srečanjem z Dolphinom - prijazno dekle iz gostilne "Sleeping Giant". Dovakinu bo dala nalogo, da najde Esberna v Riftenu (če je podrobneje, potem v škrlatni Nori). Med prehodom iskanjaZa protagonista je znano, da je za njim spyware Talmor. Potrebno ga je spremljati v Riverwood in po poslušanju njegove zgodbe o Talmerjih, o konkordatu belega zlata in usodi slepih. Nato boste morali iti skupaj z Dolphinom in Esbernom v templju nebeškega neba - kraju, kjer se nahaja zid Alduina.

Skyrim The Paarthurnax Dilemma

Pot do stene ni zelo zapletena, vendar se bo na njej srečalo veliko nasprotnikov. Celo zmaji lahko napadajo. Treba je opozoriti na uporabnost Esbnerja kot čarovnika - star človek lahko imenuje atronake - elementarne elemente, ki se v bitki zelo dobro izražajo.


Po majhnem izletu v zgodovino starega Esberna bo izdana naloga, ki vključuje preučevanje posebnega joka. Treba je opozoriti, da je krik posebna vrsta magije v igri. Te besede so v zmajevem jeziku, katerega izgovorjava ima posebne vrste posledic. Ali je to odbijanje z močjo predmetov ali hitro gibanje ali celo zvok plamenov (kot zmaji) - vse te besede v zmajevem narečju.
Zdaj pa se mora Dovakin naučiti krika, ki ni prišel do zmajev, ampak ljudi. Če želite to narediti, morate iti v Krv sveta - v silobarrodim. Pravzaprav je Partrunx končno in povedal, da so krik Dracona, ki je zmožen podreti zmaja z neba, izumili trije Voice Masters, ki so zdaj v Sovngardeju. Kasneje, Dolphin in Esbner, zavedajoč se, da je sive glave zmaj, bo odredil, da ga ubijejo. In tukaj se Dovakin pojavi pred izbiro: zavrniti ta podvig slepih ali se še poslušati. Na žalost je to pravIzbira, znana kot Partnuxova dilema, je na voljo samo, ko namestite mod. V prvotni igri bo protagonist moral samo hoditi in ubiti dobrega zmaja ali pa preprosto odložiti izvedbo iskanja (da se ne bi pogajal z vestjo).

Sklepna ugotovitev

Pravzaprav je to prizadevanje del glavne zgodbe, ki bo vodila do izleta v Hišo jedečih svetov - Schuldaphne. Potem bo Dovakin obiskal Sovgharda, da bi se srečal z mojstri glasa. In na koncu - vrtoglavi boj z Alduinom na vrhu žarišča sveta. Protagonist bo tudi sam pomagal Parturnakom. Toda ta igra se ne bo končala, saj obstaja veliko bolj zanimivih manjših nalog, ki bodo igralcu pomagale odkriti celotno Skyrimovo kartico in spoznati obseg dogodkov, ki so bili predpogoj za pojav Alduina.

Sorodne publikacije