Silicon Power Slim S55 SSD pomnilnik: Pregledi

Težko je spremljati vse tehnične inovacije. Testni laboratoriji pogosto posvečajo pozornost izdelkom priljubljenih blagovnih znamk. Ampak včasih ni nobenih izjemnih novic, "bitk" za prvenstvo in revolucionarnih odkritij. Zato strokovnjaki premikajo svoje misli k manj priljubljenim napravam. Podobno je bilo omenjeno tudi Silicon Power Slim S55.

Stanje na trgu

Takoj se je ta pogon SSD pojavil leta 2014. Podjetje proizvajalec je takrat pripadalo drugemu ešalonu, zato ga ni takoj opazil. Ta segment je pritegnil pozornost zaradi hude cenovne vojne.


Če želimo preživeti med neznanimi, vendar ne manj močnimi konkurenti, se Silicon Power odločno odloči za drastično znižanje cen in se izjavi za preostali svet. Takrat je občinstvo samo čakalo na pojav še cenejše opcije Crucial MX100. In čeprav se ni pojavil na trgu, je bil predmet našega pregleda - SSD Silicon Power Slim S55 - zelo zanimiv.
Še ena prednost novega izdelka je bila uporaba novih Phisonovih razvojnih dosežkov, ki so se bistveno razlikovali od številnih platform druge generacije.

Nezapletene rešitve

Medtem ko je trg pridobil novinec, so si njegovi neposredni konkurenti zagrabili glave. Po eni strani pomoč SandForce ni povzročila nobenih negativnih rezultatov. Družba je proizvajalcem omogočila, da samostojno zbirajo SSD, hkrati pa so za to zagotovili vse potrebne elemente. Podjetja, ki so želela postati proizvajalci polprevodniških pogonov, so morali za to zaprositi za pomočpodjetja in kupite vse, kar potrebujete. Toda videz Silicon Power Slim S55 (SP120GBSS3S55S25) je jasno pokazal, da je stara platforma zastarela, kupci pa vse bolj posvečajo pozornost posodobljenemu modelu.


Alternativa

Zato je morala večina proizvajalcev iskati alternativo. Prva stvar, na katero naletite, so kontrolorji Marvella. Toda za tista podjetja, ki so šele začela delati v tej niši, možnost ni ustrezala. Niso imeli priložnosti za uporabo inženirskih virov, sama platforma pa ni zagotovila popolne zasnove. Večina proizvajalcev, ki so delali z Marvellom, je bila sama prisiljena opraviti pomemben del celotnega procesa. Predhodno znani kontrolniki Indilinx ali LAMD so prav tako postali nedostopni za majhna podjetja. Odšli so pod vodstvom velikih podjetij in prenehali opravljati svoje storitve na trgu. Na koncu bi takšne razmere brez alternativ vodile k uničenju mladih podjetij za skladiščenje v trdnem stanju. Toda korist za njih je prišel na pomoč razvijalcem, ki so delali z nadzorniki flash pogonov. Lahko so zagotovili platforme za SSD.

Osnova

Ena od teh skupin je bila družba Phison. Sodelovala je z junakom našega pregleda - s pogonskim sistemom Silicon Power Slim S55 SSD. Tajvanska družba je predstavila alternativo zastareli platformi Phison S8.
Glavna prednost inovacije je bila, da mladi proizvajalec ni bil na voljo le za komplete iz PCB-jev, krmilnikov in firmware-a, ampak vse to je bilo dobavljeno z nameščenim pomnilnikom flash.

Nesreča

Takojpojdimo na glavno. Tehnične značilnosti vseh novih izdelkov na novi platformi so seveda postale podobne, saj je bila uporabljena ista programska in strojna osnova. Toda razlike so še vedno resnične. Silicon Power Slim S55 ni idealen model. Takoj po teh novostih so začeli opozarjati na to. Dejstvo je, da vsi mali proizvajalci, vključno s podjetjem, ki smo ga preiskali, takrat niso bili vključeni v zaščito čistosti blagovne znamke. Kaj to pomeni?
Roke končnega uporabnika spadajo v iste pogone modela, vendar z različnimi nadevi v strojni opremi. Vse to je bilo posledica dejstva, da je bil Silicon Power namenjen le nizkim cenam in privabljanju kupcev. Tehnološko vodstvo, idealne lastnosti strojne opreme ji niso bile potrebne. Kot rezultat, smo dobili na trgu, da je flash disk na platformi Phison S8 in solid-state pogon, ki temelji na SandForce.

Identifikacija

Kot kaže praksa, je bilo še bolj verjetno, da se najde samo prva različica Phison S8. Toda pregledi, ki so jih pustili internetni kupci, pravijo, da so odkrili SSD s krmilnikom SandForce. Tako se je zgodilo, da v tej zmešnjavi nihče ne more pomagati slabim kupcem. To je bila cena nizke cene naprave. Prepoznavanje nekaterih znakov tega, kar vas čaka, je mogoče videti z lastnimi očmi.

Značilnosti

Potem ko so bile informacije o Phisonu aktivno porazdeljene, je postalo znano še eno zelo slabo novico. Izkazalo se je, da ta novost pred letom 2014 ni bila novost. Tajvanska družba je poskušalaPredstavite svojega krmilnika v letu 2012. Potem je dosegla veliko. In šele po nekaterih strateških odločitvah, ki so se ukvarjali z malimi proizvajalci in izdajo SSD-a Silicon Power Slim S55, je postalo jasno, da ima platforma prihodnost.
Kar se tiče oblikovanja strojne opreme te baze podatkov, ni bilo ugotovljeno ničesar atipičnega ali revolucionarnega. Vse odločitve so se že uporabile, morda na drugačen način. Vendar pa je Phison S8 delal z modernim SATA 6 Gbps vmesnikom. Toda število kanalov za povezovanje pomnilnika je nekoliko zastarelo. Flash pomnilnik so izvedli z MLC NAND čipi. Izvaja se na 10-20 nm tehnološkem procesu.
Krmilnik je podpiral nekatere najnovejše in najbolj potrebne tehnologije: TRIM, kontrolno vsoto, sodobne algoritme, prihranke energije itd. Možnost SSD Silicon Power Slim S55120Gb ni bila edina. Na voljo so bile tudi možnosti za 60 in 240 GB. Čeprav je, kot je pričal proizvajalec, največji volumen dosegel 1 TB.

Variacije

Različice za 120 in 240 GB se praktično niso razlikovale. Razlika je bila vidna v pomnilniških čipih: 8/2 in 16/2. Obe različici sta delovali z spominom tipa DDR3 na frekvenci 1333 MHz in z zmogljivostjo vmesnega pomnilnika 512 MB.
V učinkovitosti je prišlo do rahle razlike. Največja stalna hitrost odčitavanja pri zaporednih odčitkih ni presegla 556 MB /s v vseh variantah. Toda isti indikator, vendar v zaporednem snemanju, se je razlikoval: 465 Mb /s v različici 60 GB, 475 MB /s v različici 120 Gb in 480 MB /s v 240 Gb.

Skriti kazalniki

Politika proizvajalca se ni zdela povsem jasna. Iz nekega razloga je vrednost hitrosti naključnega branjaniso bile navedene v specifikacijah za naprave. Toda ta kazalnik lahko pove veliko o uspešnosti modela. Kot rezultat, je še vedno domnevati, da skrivanje teh številk je posledica dejstva, da razvijalec ne pohvali ničesar. Čeprav komaj kdo čaka na doslej neznana odkritja iz segmenta proračuna. Prav tako ni jasno glede zmogljivosti pogona. Podjetje je trdilo, da je garancijska doba naprave tri leta, toda koliko podatkov se lahko namesti na SSD Silicon Power Slim S55 (SP120GBSS3S55S25), ni navedeno. Po drugi strani, kot se je čas že pokazal, lahko pogon dobro opravi svoje naloge. Po treh letih nekateri uporabniki še naprej uporabljajo napravo brez težav. Ob upoštevanju dejstva, da so Toshibini pomnilniški čipi nameščeni interno, zanesljivost a priori ne more biti slaba.

Spremembe

Takoj moram reči, da so bili vsi triki Silicon Powera v rokah uporabnikov. Za kaj gre? Prvič, tudi na začetku svojega potovanja je proizvajalec zadovoljil kupca z dobro zasnovo pogonov. Poleg tega je poleg SSD razvijalec izdelal pomnilniške kartice, RAM-ove, flash pogone, zunanje RAM-ove in prenosne polnilnike. Vse to je dobilo svoj slog in ga je mogoče ločiti od tekmecev.
Od leta 2013 se je vse začelo spreminjati. Sprva je podjetje opustilo lastne prvotne zgradbe. Zdaj je vse na voljo v standardni izvedbi z različnimi nalepkami. Nato se je predstavitev izdelka spremenila. Če bi prej srečali čudovite svetle kartonske škatle, potem se zdaj soočamo s plastičnim mehurčkom. Naprej se zažene proizvajalecspremeniti strogo standardizacijo serije. Tako bi lahko po imenu in indeksu kupec določil, katera družina je proizvod in njegovi glavni parametri. Od leta 2013 se začne absolutni kaos: zamenjava specifikacij, nejasne klasifikacije in absurdni predlogi.

Embalaža

Zato lahko, če govorimo o videzu in ponudbi Silicon Power Slim S55120Gb, lahko predstavimo različne različice. Ko se pogon še vedno prodaja v škatli, bi lahko podjetje odpustilo standardno in dolgočasno podobo same naprave. Postavili so ga v svetlo rdeče-belo embalažo. Imela je ogromno grafičnih elementov. V notranjosti so postavili fotografijo pogona z zlatimi črkami, označenimi s povezovalnim vmesnikom. Ikone označujejo glavne parametre. Spodaj so bili indeks modela, količina spomina in celo slogan podjetja. Zdaj je vedno bolj pogosto plastični pretisni omot. Nekaj ​​težko reči o tem. Tik pred nami - blago v ovojnici z majhno količino opisnih informacij.

Oblikovanje

Silicon Power Slim S55 izgleda enako v vseh količinah. Narejen je v 25-palčni obliki. Njegova debelina je le 7 mm, kot je bilo že omenjeno na škatli. S sistemom SSD se poveže prek vmesnika SATA 6 Gbps. Mimogrede, je verjel, da je debelina primeru pogona je njegova prednost, ker, prvič, je manj kot njegovi kolegi v trgovini, in drugič, se lahko uporablja v prenosnih računalnikih. Zato je tržna beseda Slim v imenu modela. Ohišje je izdelano iz zelo tankega aluminija z žigosanjem. On jegroba površina črne barve. Na sprednji strani je nalepka z informacijami o modelu. Včasih je navpična, včasih vodoravna. To ne vpliva na zmogljivost.

Nutroids

Če pridete do Silicon Power Slim S55120Gb, lahko vidite standardno referenčno ploščo podjetja Phison S8. Je modra, z gosto nameščenimi komponentami. Glavni element je krmilni čip iz tajvanske družbe. Naslednji je čip SDRAM, ki je odgovoren za delo predpomnilnika predpomnilnika. Na krovu je 16 čipov, od katerih ima vsak po nekaj čipov na 64 gigabajtih. Vsi so narejeni po postopku 19 nm. Nobenih drugih značilnosti na videz praktično ni mogoče najti.

Preskušanje

Da bi določili potencial novega proizvoda, ga je treba preskusiti. Glede na pogoje se lahko rezultati nekoliko razlikujejo. Poleg tega morajo biti vse analize opravljene v skladu z določenimi merili.
Na koncu se je izkazalo, da se Silicon Power Slim S55 odlično spopada z doslednim branjem in pisanjem. Med svojimi neposrednimi konkurenti ta model prevzame zlato sredino in glede na nizke stroške je lahko priti v vodstvo. Ovira za rekordne rezultate je bila pasovna širina. Toda z občasnim branjem na platformi je res problem. Očitno torej ni podatkov o parametrih tega parametra v nobeni posamezni specifikaciji. Toda kljub temu neuspehu je nova platforma še vedno boljša od prejšnje generacije SandForce.

Ocene

Mnenja o Silicon Power Slim S55 so pokazala vse pomanjkljivosti, o katerih je žeomenjeno prej. Lahko poudarimo vse enake neskladnosti pomnilniške tehnologije. Nekdo je mislil, da sem kupil model z MLC, ampak sem dobil TLC. Kot rezultat, imamo zmanjšan vir celic: namesto 3 tisoč - samo 500 ciklov. Nekateri lastniki so se izkazali za varane na ravni strojne opreme. Imeli so pogon na platformi SandForce namesto obljubljenega Phison S8.
Tisti, ki so imeli srečo s pravilno specifikacijo Silicon Power Slim S55, so bili zadovoljni. Dobili so hitro zagon in ponovno zagon, stabilno delo in ustrezne testne rezultate. In vse to je za zelo dobro vrednost. Nisem mogel niti najti lastnikov, ki bi rekli, da je vožnja živela manj kot šest mesecev. Vsi, ki so jo kupili leta 2013, še vedno uživajo. Tisti, ki so se izkrivili, so seveda že dolgo nazaj obrnili napravo ali jo preprosto vrgli.

Sorodne publikacije