Lenovo G50 laptop: pregled, specifikacije, značilnosti in ocene

Lenovo je eden vodilnih proizvajalcev prenosnih računalnikov. Kljub temu je znana šele od leta 1984 in je v primerjavi s svojimi konkurenti zelo mlada. Za dolgo časa je sproščen iz več deset vrst prenosnih računalnikov. V vsaki vrstici se je pojavila njihova serija zvezkov, ki so bili posodobljeni in postali najboljši. Torej, pred nekaj leti je svet videl "Lenovo G50". To je proračunska naprava, ki je odlična za delo in študij.

Preprost prenosnik

Ta model se je zdel zelo zadržan. Takoj postane jasno, da s takšno zasnovo in stroški pred nami - povprečni model, ki ustreza vsem. Seveda te močne velesile ne boste imenovali, temveč bo sposobna opraviti vse potrebne naloge. V nadaljevanju si bomo ogledali prvo različico te serije, novejše in zmogljivejše modele.

Videz

"Lenovo G50" je proračunski prenosnik, ki je videti enostaven in primeren za vsakega uporabnika. Model je dobil črno barvo ohišja. Pokrov je izdelan iz visoko kakovostne plastike, ki ima strukturno površino in rahlo spominja na kovinsko prevleko. Pokrov ni le prijeten na dotik, ampak tudi odporen na umazanijo. Na sredini se praviloma nahaja logotip proizvajalca. Sama zasnova zgornjega dela prenosnega računalnika je visoke kakovosti, mehanizem je močan, ni opaznega zračnosti.

Delovna površina

Ta plošča "Lenovo G50" ima aluminijasto površino s polirano površino. Izgleda zelo zanimivo, in tudi lepo na otip. Pred uporabnikomtam je tipkovnica. Nima otoške zasnove. Kljub temu se glede na površino delovnega panela rahlo spušča. Vsak gumb se nahaja na udobni razdalji od soseda in zaseda njegovo luknjo. Tipkovnica za to znamko je AccuType. Njegova glavna razlika so zaokrožene tipke. Gumbi imajo povprečno pot in dobro vrnitev. Običajno takšna zasnova živi dlje kot snemljiva. Delo na tipkovnici je praktično tiho.
Praviloma obstajajo tipke F1-F12, ki imajo poleg neposrednega namena tudi funkcionalne naloge. V kombinaciji s tipko Fn, ki so označene z drugo barvo, so odgovorne za delovanje možnosti. Da, nastavite lahko glasnost ali svetlost, omogočite ali onemogočite brezžična omrežja, zaslon, sledilno ploščico itd.

Gumb za vklop je v zgornjem levem kotu. Ne štrli nad površino ohišja in ima okroglo obliko. Sledilna ploščica se nahaja pod tipkovnico, rahlo premaknjena od središča v levo. Srednje velikosti. Ima fizične gumbe za PCM in LKP. Nekateri ljudje ne razumejo te izbire, čeprav se je treba najbolj navaditi, če s takim zaslonom na dotik še niso delali. Odziv na dotik je takojšen, zato pri delu ni težav.

Elementi

Elementi so na koncu uravnovešeni. Nič ne zaostaja. Na levi strani je priključek za napajanje prenosnika, na voljo je rešetka hladilnika, skozi katero se sprosti topel zrak. Naprej je HDMI video izhod, več USB priključkov. Na desni strani je pogon, ki se nahajazaradi velikih dimenzij modela. Skupaj z gradom Kensington. Obstaja vhod za slušalke, čitalnik kartic in še en USB 3.0.

Zaslon

Prenosni računalnik Lenovo G50 ima lep zaslon z diagonalo 156 palcev. Njegova ločljivost je standardna za podobne modele - 1366 x 768 slikovnih pik. Ob upoštevanju proračunskega proračuna modela ni treba čakati na drugo, standardne naloge pa se izvajajo vse "v luknjo". Če delate v grafičnih urejevalnikih, lahko pride do težav.
V prenosnem računalniku je proizvajalec uporabil matrico TN, ki ima vnaprej dobre kote gledanja. Vsaj filmi lahko gledate celo s prijatelji. Ampak, kot pri večini prenosnih računalnikov, je močan izpad električne energije, ko je zadnji pokrov nagnjen nazaj in prezimuje, ko je spuščen. Obstaja tudi pomanjkanje svetlosti. Na ulici, delo s tem zaslonom ni še posebej udobno: poleg bleščanja je tudi dim. Jasno je, da značilnosti "Lenovo G50" takoj kažejo, da je treba napravo uporabljati doma ali v pisarni, ker je namenjena za storitvene /izobraževalne namene.

Fill

Vsi modeli Lenovo G50 Windows 7 niso bili prejeti takoj. Najpogosteje je moral uporabnik sam namestiti operacijski sistem, vendar je ponujal tudi takšne storitve in v trgovinah. Prva različica je dobila precej šibek procesor, kot je sedaj - Intel Celeron 2957U. Njegova frekvenca je enaka 1400 MHz, predpomnilnik pa vsebuje samo 2 MB. RAM je 2 GB, ima DDR3 format, ki je tudi zelo redka. Kot smo že omenili, je toznačilnosti so oblikovane v večji meri na enostavnih vsakodnevnih opravilih: delo s pisarniškimi programi in deskanje po internetu.


Tukaj vgrajena grafika ustreza grafiki Intel HD. 500 GB prostora na trdem disku, kar zadostuje tudi povprečnemu uporabniku.

Mnenja o G50

Notebook Lenovo G50, v povprečju prejme 35 točk od 5. Verjetno je to točno, kako lahko ocenite ta model. Res je bolj primeren za starejšo generacijo, ljudi, ki ne potrebujejo igrač na računalniku. Dobro deluje kot povprečna medijska naprava, prikazuje dobre filme in predvaja glasbo. Seveda se slabosti lahko štejejo za zvočnike na hrbtni strani, katerih volumen je stisnjen zaradi dejstva, da igrajo na mizi. Uporaba slušalk je precej kakovostna, ne slišite hrupa, prask ali trske.
Glavna prednost tega prenosnika je kakovost izdelave. Tisti, ki jih res potrebujejo samo za delo in študij, bodo trajali dolgo. Prvič, vsi pritrdilni elementi so dobri, ne preveč. Drugič, blagovna znamka tipkovnice je tudi precej dobra, poleg tega, da ima lepo obliko. Tretjič, model je demokratične vrednosti.

Posodobitve

Naslednja različica je "Lenovo G50-30". Na splošno velja omeniti, da obstajajo celo spremembe teh različic. Vsak se lahko razlikuje za eno desetino oz. Zato je vredno razumeti, da obstaja model G50-30, na primer z Intel Celeron N2830 in obstaja ista možnost, vendar z Core i3. Glavna stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da se vsak model v seriji G50 ne razlikuje po videzu.Prenosnik ima tudi diagonalno 156 enako matriko zaslona. Materiali za zadevo in trdna tipkovnica - na njihovih mestih. Zato so modeli drugačni od tehničnih specifikacij in to bomo upoštevali. Torej, Lenovo G50-30 deluje na dual-core procesorju Intel Celeron N2830. Ima frekvenco 216 GHz. Predpomnilnik je prejel samo 1 MB pomnilnika. Grafika je vgrajena - Intel HD z tehnologijo Bay Trail-M.
Pomnilnik je postal večji - 4 GB, tip pa je ostal enak - DDR3. RAM deluje na frekvenci 16 GHz. Trdi disk ima tudi zmogljivost 500 GB in dosega 5400 vrt /min. Zanimivo je, da je bil ta model dobavljen z operacijskim sistemom Windows 8.

Pregledi modela G50-30

Na splošno lahko rečemo, da se je zmogljivost znatno povečala v primerjavi s prejšnjim modelom. Toda povečanje RAM-a je dobra stvar. Procesor z nizko napetostjo, vgrajena kartica, še vedno ne dovoljuje zagona hladnih igrač. Zanimivo je, da pregledi niso bili vedno dobri. Na primer, na "YandexMarket" je ta model prejel 13 "enot" v primerjavi s 15 "petimi". Razmerje ni najboljše. Izkazalo se je, da tudi med normalno nalaganje tega laptop v nekaj letih, "spali" motherboard. Hladilni sistem ni dovolj dober. Zaradi pregrevanja procesorja to vpliva na zmogljivost, prenosnik pa zaostaja tudi pri delu z urejevalnikom besedila.

Močan tekmec

Toda močnejši prenosnik v tej seriji - prenosni računalnik "Lenovo G50-45". Kot vse druge ima to več kot 60 sprememb. Obstajajo med njimi in zelo šibke variante, vendar obstajajo dobri, ki igralcem ni dovolj za kar nekaj.
Na primer, dobra različica je pod nadzorom procesorja AMD A66310. Ima štiri jedra, ki delujejo na frekvenci 1800 MHz. Količina RAM-a je lahko 4 ali 6 GB, s tipom DDR3L. Frekvenca je 16 GHz. Trdi disk ima vmesnik Serial ATA, ki se vrti pri 5400 vrt /min. Vendar je njegov obseg 1 TB, kar je za povprečnega uporabnika zelo veliko. Video procesor se je spremenil na AMD Radeon R4 - čeprav ne najdražji in zmogljivejši, ampak veliko boljši od vgrajenega Intelovega pospeševalnika.

Mnenja o modelu G50-45

Ta model iz serije "Lenovo G50" - eden izmed tistih, ki je končno uspel sprožiti priljubljene igre, kot je "Doti 2" v srednjih nastavitvah. Če želite poiskati uspešno konfiguracijo, lahko tudi »fps« izboljšate. Na splošno je ta model prejel dobre ocene. Seveda so bili tisti, ki niso imeli sreče pri montaži, prenosnik prask, lufftil in drugi. Kot rezultat večine prenosnih računalnikov v tej seriji, je model dobil pozitivne povratne informacije o vrednosti. V povprečju se v "Lenovo G50" cena začne na območju 9.000 rubljev. Za ta denar lahko kupite najbolj proračunsko možnost, ki se pogosto imenuje "pisalni stroj".
Če potrebujete nekaj stabilnejšega in močnejšega, potem obstaja možnost za 30 tisoč rubljev. Lenovo G50-80 bo imel tudi zmogljivejši procesor Intel Core i75500U in grafično kartico AMD Radeon R5 M330 s samo 8 GB ponižujočih igralcev. Na splošno je izbira katerega koli modela v seriji G50 odvisna od vaše denarnice. Če ste pripravljeni položiti 20-30.000 rubljev, potem lahko kupite precej dobromožnost kot multimedijski leptop in podobnost proračunskega igralnega notesnika.

Sorodne publikacije