Iphone se vedno znova zažene: kaj storiti?

To je v rokah novega in elegantnega iphone, o katerem toliko govori na televiziji. Prvič, vse je v redu in telefon se znova zažene po navodilih lastnika. Toda po nekaj časa lahko pride do nepredvidljivosti, zdaj pa se iPhone nenehno ponovno zažene in ne dovoljuje nobene transakcije. Ko se to zgodi dvakrat ali trikrat, potem nič ne skrbi. Toda če je ponovni zagon ponovno uporaben, je to izgovor za skrb.

Običajno se takšni pripomočki zlahka zamenjajo z uradnimi prodajalnami podjetja Apple. Kaj pa, če je garancijska doba potekla? Kako biti, če se iPhone nenehno ponavlja, kaj storiti v tej situaciji? Prvič, ne paničarite. V večini primerov je ta problem rešen brez uporabe specializirane opreme in lastniku telefona ne zahteva izjemnega znanja o elektroniki.


Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da so se težave, povezane z dejstvom, da se iPhone nenehno ponavlja, začele po novi različici sistema iOS. Večina uporabnikov, ki so namestili programsko opremo IOS 11/1112, je zabeležila takšne "muhe". Hkrati so se težave dotaknile ne le zastarelih telefonov. Mnogi so opozorili, da se iPhone 5S, 6 7 in 8 nenehno ponovno zaženejo sami, torej, če je ta različica operacijskega sistema nameščena na telefonu, potem pa z najverjetnejšo napako v programski opremi. Možno je, da je prišlo do težave z napravo, če je prišlo do napake. Vendar pa je najpogosteje napaka vprogramski del. Če želite popraviti okvaro, lahko sami poskusite pri domačih pogojih. Vendar pa je pred izvedbo teh ali drugih manipulacij vredno opraviti pripravljalna dela.


Varnostna kopija

Če se iPhone nenehno ponovno zažene, je najbolje, da takoj iz njega kopirate vse pomembne podatke. Za to lahko uporabite številne pripomočke za kopiranje ali ročno prenašanje map in dokumentov na izmenljivi trdi disk ali "oblak".
To je potrebno, saj se v nekaterih primerih (po posodobitvi ali obnavljanju tovarniških nastavitev) podatki iz telefona nepreklicno izbrišejo. Po tem, če se iPhone nenehno ponovno zažene, lahko poskusite nekaj koristnih nasvetov.

Posodobitve programske opreme

Kot smo že omenili na začetku članka, lahko težava leži v "palici" vdelane programske opreme. Zato je najbolje, da nadgradite na iOS 11.2 ali novejšo različico. To lahko reši problem. To lahko storite sami, z uporabo standardnih iphone orodij. V ta namen pojdite na splošne nastavitve in v njih poiščite element "Posodobitve". Po tem bo pripomoček ponudil novo različico za namestitev. Vendar pa v nekaterih primerih pametni telefon "zavrne" prostovoljno izvajanje takšnih operacij, vendar to ne pomeni, da je vse izgubljeno. Možno je, da je pripomoček onemogočil opozorilno funkcijo za nove izdaje. V tem primeru mora biti aktiviran. Če želite to narediti, pojdite na nastavitve in tam najdite element "Sporočilo". Aktivirati jih je treba tako za celoten sistem kot zaza vsako posamezno vlogo. Praviloma bo telefon samodejno obvestil nove različice programske opreme, pripravljene za namestitev.
Če to ne deluje, in kot prej, se iPhone 6 nenehno ponovno zažene, potem pa lahko poskusite še bolj zvit način. Za to ni potreben poseben napor.

Spremeni datum

Kot veste, se navadno pojavijo posodobitve z določeno periodičnostjo. Pogosto je namestitev nove programske opreme vezana na določene datume. Če pride do napake, telefon začne postopek izvajati trajno. V tem primeru je najlažji način, da spremenite trenutni datum 1. decembra in tako "goljufirate" poreden pripomoček. V ta namen pojdite na splošne nastavitve in poiščite element, ki je odgovoren za datum in čas. V tem meniju morate ročno nastaviti 1. december in shraniti spremembe.
Običajno po tem telefon "pade". Vendar to morda ne bo pomagalo. Če se iPhone 6S nenehno ponovno zažene, lahko poskusite še en preprost postopek.

Ponovni zagon naprave

Ta postopek bo prisilil napravo na tovarniško ponastavitev. Zahvaljujoč temu bodo zaustavljeni vsi procesi, ki lahko povzročijo težave s konstantnimi ponovnimi zagoni. To storite tako, da hkrati pritisnete tipki in domov. Po tem morate počakati, da se znak logotipa jabolka pojavi na zaslonu. Nato bo pripomoček ponovno zagnal in problem bo izginil. Ta možnost je pomembna za vse različice iPhone-a, razen za sedmi model. V primeru, da je iPhone 7 nenehnoPotrebno je izvesti iste postopke, vendar je potrebno po pojavu logotipa dodatno pritisniti gumb Domov in hkrati klikniti na povečanje ali zmanjšanje glasnosti na strani naprave.

Ponastavitev nastavitev

To je še en učinkovit način, ki se nekoliko razlikuje od vračanja na tovarniške nastavitve telefona. Če želite ponastaviti nastavitve in poskusiti stabilizirati napravo, morate izvesti nekaj preprostih manipulacij. Ne pozabite: po tem boste morali ponovno namestiti melodijo zvonjenja in tako naprej.
Za to boste morali iti v splošne nastavitve pripomočka in tam najti ustrezen ključ. Ko kliknete »Ponastavi vse nastavitve«, se bo telefon znova zagnal. Na podlagi izkušenj drugih uporabnikov lahko sklepamo, da ta metoda ne odstrani osebnih podatkov lastnika telefona, ampak je bolje, da se ponovno zavarovajo in še vedno najpomembnejše podatke premaknete v ločen medij.

Brisanje ali posodabljanje programov

Ni vse pozorno na dejstvo, da se nenadni ponovni zagoni naprav začnejo takoj po namestitvi novega ali priljubljenega sporočila. V tem primeru lahko problem leži v tem, da telefon ne poskuša posodobiti samega sebe, ampak določeno igro ali program.
V tem primeru je priporočljivo skrbno preučiti vse aplikacije. Če je mogoče, jih je treba ponovno namestiti. Če ne želite izbrisati svojih dosežkov v igrah, morate vsaj nadgraditi na najnovejšo različico,proizvajalca.

Uporabnost za obnovitev sistema

Omrežje lahko najde veliko število koristnih pripomočkov, ki lahko znatno poenostavijo življenjsko dobo uporabnikov "jabolčnih" izdelkov. Aplikacija PhoneRescue lahko na primer popravi glavne težave sistema. Poleg tega ta program pogosto pomaga, če je pripomoček popolnoma "blokiran", in na njegovem monitorju je prikazan samo logotip proizvajalca. Prav tako lahko program popravi napake, povezane z nepravilno nameščeno ali nepravilno vdelano programsko opremo. Mimogrede, po "ročno izdelani" posodobitvi, lahko pride tudi do takšnih težav, kot so nenadni ponovni zagoni. Zato proizvajalec ne priporoča veliko amaterske dejavnosti. Bolje je, da vse posodobitve dobite na standardni način z uporabo orodij samega iphone. Če se med polnjenjem ali povezavo enote z drugimi napravami iPhone 567 ali 8 nenehno ponovno zažene, so lahko takšne težave povezane z delom strojne opreme.

Čiščenje vrat naprave

Če se med polnjenjem ali priključevanjem slušalk pojavijo težave, morate previdno odstraniti konektor strele. Možno je, da se v priključek zbere kos prahu, prahu ali drugega smeti, ki povzroči slabe električne povezave, ko je pripomoček povezan s polnilnikom. Za čiščenje lahko uporabite zobotrebcem, zatičem ali majhno iglo. Vendar pa strokovnjaki priporočajo za nakup specializiranih vložek s stisnjenim zrakom. Uporablja se za bolj kakovostno čiščenje različnih tehnik.
Poleg tega, daTakšne težave lahko vodijo do uporabe "domačega" kabla iz telefona. V tem primeru je vredno skrbeti za boljši kabel, kar je najbolje kupiti v uradni trgovini Apple. Če je telefon v garanciji, se najlažje obrnete na servisni center.

Sorodne publikacije