iPhone A1387: Pregled, Opisi specifikacij

Appleove izdelke, ki jih je mogoče zlahka prepoznati, imajo na primer kodna imena, npr. IPhone A1387 (EMC 2430) je škoda za znane navijače iPhone 4s, ki so nekoč postali eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih pametnih telefonov na svetu. Kodno ime, ki se pogosto zamenjuje s serijsko številko, vključuje pripomoček s specifičnim nizom specifikacij in specifičnimi omrežnimi specifikacijami.

Paket

Kaj je v škatli z iPhone A1387?
 • Navodila za delo z napravo.
 • Slušalke z blagovno znamko.
 • USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo z iTunes.
 • Naprava za polnjenje za napajanje iz električnega omrežja.
 • Tipka za odstranitev /namestitev kartice SIM.
 • Oblikovanje

  Pojav iPhone A1387 še vedno uvršča ljubitelje v kategorijo umetniških del kot najbolj nenavadnega in elegantnega za pametni telefon. Težko je reči, ali je dejstvo, da je oblikovalec samega izdelka izdelal Steve Jobs, ali pa so res tako navdušeni s steklenim sendvičem, vendar je dobro znano, da je zunanjost iPhone 4s najboljša te vrste.


  Ohišje pametnega telefona je izdelano iz stekla in aluminijastih robov. Na sprednji strani ni prepoznavnih elementov, razen kultnega gumba "Home". Zadnji del telefona iPhone A1387 je enak stekleni blok v zgornjem levem kotu fotoaparata. Na dnu je 30-polni konektor za polnjenje in sinhronizacijo z iTunes, mikrofonom in zvočniki. Na zgornjem delu je bil 3,5 milimetrski vhod podslušalke in gumb za vključke. Na levi strani so gumbi za nadzor zvoka. Na desni strani je reža za kartico SIM.


  Zaslon

  Pametni telefon Apple A1387 (iPhone 4s) je podedoval zaslon od svojega predhodnika. Isti 35-palčni zaslon s tehnologijo dvojnega dovoljenja Retina. Ločljivost zaslona je 960 x 640 slikovnih pik (vrednost PPI je enaka 326 točk). IPS matrica iPhone-a ima visoko svetlost, bogato barvno reprodukcijo in zagotavlja najbolj naravno in realistično sliko. Od nastanka teh vrst matrice IPS in do danes je tehnologija standard za izdelke Apple in za druge proizvajalce.

  Produktivnost in spomin

  Inženirji iz Cupertina so znani po svoji usposobljenosti za razvoj čipov, ki ustvarjajo najbolj produktivne in energetsko učinkovite procesorje. IPhone A1387 ima blagovno znamko Apple A5 dvojedrni procesor, ki deluje na 1.000 megahertz. Kot grafična platforma je video podsistem PowerVR, ki se je izkazal za najhitreje rastočega konkurenta, razlog, da so telefoni iz Kalifornije najboljši igralni pripomočki. Tudi pod pokrovom pametnega telefona je bilo prostora za 512 MB RAM-a. Glede na trenutne standarde se zdi ta količina smešna, saj je zaradi skrbne optimizacije proizvajalec dosegel visoko raven učinkovitosti in nizek prag razkladanja programa iz pomnilnika. Oba dejavnika pozitivno vplivata na objektivno uporabniško izkušnjo.
  Količina glavnega pomnilnika je odvisna od 8 do 64 gigabajtovod modela. Priključki pod kartico flash tradicionalno ne pomenijo nizke hitrosti le-teh in njihove nezanesljivosti.

  Fotoaparat

  Apple A1387 pametni telefon (iPhone 4s) je bil prvi v zgodovini Apple, doživel radikalne spremembe v smislu fotografije. Senzor z 8 milijoni slikovnih pik je navdušil občinstvo. Zaradi svojih značilnosti je novi objektiv pritegnil naslov najpopularnejšega fotoaparata na svetu (po statistiki storitve Flickr). Kamera iPhone A1387 prenaša najbolj naravno sliko, ne preobremeni fotografij z odvečenimi barvami, mojstrsko se izogiba hrupu in artefaktom, ki jih grešijo druge celice telefona tega razreda. Na sprednji strani telefona je spredaj obrnjena kamera z ločljivostjo VGA, ki je odlična za izvajanje funkcij pripomočkov, klice na FaceTime. Kljub skromni resoluciji, veliko lastnikov naprave ne skrbi s tem fotoaparatom sephi.

  Baterija

  Apple vedno govori s posebnim ponosom in pompoznim jezikom o času svojih pripomočkov iz ene polnjenja. V primeru iPhone 4s je proizvajalec napovedal, da je pametni telefon sposoben:
 • do 8 ur pogovorov;
 • do 6 ur uporabe interneta 3G;
 • do 9 ur uporabe Wi-Fi;
 • do 10 ur predvajanja videa;
 • do 40 ur predvajanja glasbe;
 • do 200 ur v stanju pripravljenosti.
 • Seveda morajo biti v primeru pripomočkov takšne izjave skeptične, ker se laboratorijski rezultati pogosto bistveno razlikujejo od rezultatov, s katerimi se srečuje povprečni uporabnik. Čas je odvisen od števila zunanjihpogoji, vključno s pokritostjo mobilnega omrežja, temperaturo zraka (pametni telefon se ne sooča z mrazom in se izklopi), raven obrabe baterije in uporabljene aplikacije. Torej baterija, ki traja 1.450 milimetrov, pokaže zelo subjektivne rezultate za vsakega posameznega uporabnika.

  Programska oprema

  Glavna prednost modela iPhone A1387 (EMC 2430) je njegova programska komponenta - operacijski sistem iOS. Kalifornijska korporacija resno trdi, da je lahko razvila najbolj varen in zanesljiv operacijski sistem na svetu. Kdor se s tem ne strinja, vendar so analogi resnično daleč od razvoja Applea. IPhone 4s je začel svoje življenje z vnaprej nameščenim iOS 5 in prejel posodobitve do izdaje iOS 92015.
  Sistem je opremljen z osnovnim nizom programov, vključno z brskalnikom, poštnim odjemalcem, predvajalnikom in številnimi drugimi. Možno je namestiti programe drugih proizvajalcev, ki delujejo v varnem načinu, brez možnosti kakršnega koli negativnega vpliva na komponente sistema. V grobem, aplikacije ne morejo dostopati do osebnih podatkov uporabnikov in jih posredovati tretjim osebam brez dovoljenja uporabnika.

  Namesto zaključka

  iPhone 4s je kljub svojemu dolgemu življenjskemu ciklu in neizogibnemu tehnološkemu in moralnemu staranju, kljub svojemu dolgemu življenjskemu ciklu, vzorni pametni telefon, ki je vreden ustvarjalca trga, kar zadostuje večini uporabnikov.

  Sorodne publikacije