Kaj pomeni "peal to the torrent"? Navodila za uporabnike

Mnogi uporabniki interneta pogosto slišijo, da je mogoče potrebne datoteke prenesti prek sledilnikov BitTorrent. Za kaj gre? Kaj pomeni "peal to the torrent"? Kako prenesti datoteke od tam? Vsa zgoraj navedena vprašanja zadevajo ljudi, ki so prvič naleteli na potrebo po uporabi sledilnikov BitTorrent. Ta članek opisuje, kakšne so storitve, kako delati z njimi.

Bistvo tehnologije

Pred mnogimi leti se ni zanimalo, kaj pomeni stanje "snemanja v hudourniku". Za zagon zagona je bilo dovolj, da poiščete datoteko na internetu in kliknete povezavo. Uporabniki lahko zdaj prenesejo arhive z dokumenti in slikami s sledilnikov BitTorrent. Datoteke, ki so na voljo za prenos, niso shranjene v spletnih virih. So na računalnikih drugih uporabnikov.


Na spletnih mestih, kjer ljudje nalagajo arhive, obstajajo samo informacije o tem, katere naprave lahko prenesete glasbo, filme ali pripomočke. Spletni viri, ki shranjujejo te informacije, se imenujejo sledilnik BitTorrent. Torrent - datoteke, ki jih uporabniki prenesejo s spletnih mest. So majhne velikosti (20-30 KB). Te datoteke vsebujejo informacije o stisnjenih arhivih, ki jih uporabniki želijo prenesti. Da bi dobili dostop do njih, morate namestiti poseben program in ugotoviti, kaj pomeni "poje na hudourniku".

Najboljša orodje BitTorrent Tracker

uTorrent in BitComet sta zelo priljubljena. Prenos pripomočkovPotrebujemo arhive iz računalnikov drugih ljudi. Med tem postopkom program uporablja informacije, ki so na voljo v torrent datotekah.


Prenos se prekine, če en računalnik nima zahtevanega arhiva. Datoteka, ki jo je uporabnik prejel prek odjemalca torrenta, je na voljo drugim osebam. Razvijalci zahtevajo, da lastniki računalnikov ne zapirajo pripomočka, ko se pojavi sporočilo o uspešnem zaključku postopka prenosa. V nasprotnem primeru bodo drugi uporabniki izgubili dostop do datoteke.

Kaj pomeni "poje na hudourniku"?

BitTorrent sledilci so ocenjeni kot udeleženci. Pogosteje si uporabniki delijo filme in glasbo, več točk dobi. Pri prenosu nizkega arhiva se arhiv ustavi. Začetni uporabniki se izgubijo v ugibanjih, ko vidijo, da je datoteka napisana "poje v torrentu". Kaj pomeni ta stavek? Distribucija je proces prenosa datotek preko torrent odjemalcev. Uporabnik lahko prejme arhiv s podobnim statusom. Več ljudi je vključenih v distribucijo, višja je hitrost prenosa. To je posledica dejstva, da je majhen del datotek prenesen iz vsakega računalnika.

Pogoji

Udeleženci v postopku prikličejo osebo, ki ima popolno distribucijo, skrito. Če želite dobiti ta status, morate prenesti vse arhive. Seed razume vse nianse dela z BitTorrent trackerjem in ve, kakšno je stanje "se sliši v torrentu". Oseba se imenuje oseba, ki je prenesla del datotek. Če ne sodelujete v postopkuDrugi uporabniki ne bodo mogli prenesti vseh arhivov. Vsak udeleženec distribucije se imenuje bankete. Upoštevana so vsa pomembna vprašanja v zvezi s sistemom. Uporabnik, ki razume, kaj pomeni "poje v torrentu", lahko gre neposredno v delo z aplikacijami.

Delo s programom BitComet

Po prenosu, namestitvi in ​​zagonu pripomočka se odpre okno. Uporabnik mora odpreti razdelek "files" in izbrati "create torrent". Orodna vrstica se bo prikazala s pozivi.
Po ustvarjanju torrent datoteke morate izbrisati opravilo. Nato morate prenesti predmet na spletno stran in narediti distribucijo. Zaporedje dejanj je opisano v pravilih uporabe sledilnika BitTorrent. Uporabnik mora ustvariti novo temo s kratkim opisom arhiva, ki bo objavljen na spletu. Nato morate priložiti datoteko torrent. Tu morate podati pot do arhivske mape. Datoteko, ki jo je ustvaril uporabnik, je treba naložiti za prenos. Po preverjanju pripomočka se bo na seznamu prikazalo uporabniško ime.

Delo s programom μTorrent

Ko prenesete najnovejšo različico jezikovnega paketa in dodatkov, lahko začnete namestitev. Uporabnik mora shraniti omarico v mapo z zagonsko datoteko pripomočka "utorrent.lng". Ko namestite program, vam ni treba spreminjati nastavitev. Če uporabnik oglasov ne potrebuje, lahko odstrani oznake na ustreznih ponudbah. Ko je postopek namestitve končan, se zažene programsko okno. Uporabnikmorate odpreti "file" oddelek in pojdite na povezavo "create torrent". Odprlo se bo novo okno. Tukaj morate izbrati datoteko in klikniti na gumb "ustvariti in shraniti". Potem morate potrditi dejanje. Datoteka Torrent bo shranjena na vašem računalniku. Ostaja samo, da ga postavite na kateri koli BitTorrent sledilnik.

Prenos datotek preko strežnika torrent

Če uporabnik želi prenesti arhiv iz spletnega mesta, mora razumeti, kaj se imenuje »torrent«. Nato morate prenesti torrent datoteko. Samodejno se odpre okno aplikacije. Za shranjevanje prenosov mora izbrati datoteke in mape. Po prejemu potrditve pripomoček se bo začel prenos arhivov.
Medtem lahko uporabnik razume nastavitve programa. Orodna vrstica vsebuje gumbe, ki so odgovorni za zaustavitev in nadaljevanje prenosa skozi odjemalec toka. Glavno okno vsebuje vse informacije o trenutnem stanju. Uporabnik lahko vidi skupno količino arhivov, hitrost prenosa in čas do zaključka procesa. Če želite odpreti razdelek »datoteke«, morate klikniti distribucijo in obiskati ustrezno povezavo. Na tej strani lahko uporabnik omogoči ali prekliče prenose s pomočjo kontekstnega menija in arhivom da prednost. V tem primeru se najprej naložijo pomembne datoteke. Če uporabnik klikne povezavo "ne naloži", se postopek prekine. Če ga želite obnoviti, morate datoteki dodeliti katero koli prednost.

Priporočila za uporabo programov

Opozoriti je treba, da v nekaterih državah torrent uporabniki ne delujejo. Če želite odpraviti težavo, morate spremeniti naslov IP osebnega računalnika. Datoteke so prenesene v ozadju. Proces prenosa ne zahteva resnih virov iz računalnika. Zdaj uporabnik ve, kaj pomeni "poje na hudourniku". Lahko odpre spletno mesto, izbere več datotek za prenos in nadaljuje z drugimi pripomočki. Odjemalec torentov bo vsak arhiv prenesel po vrsti. Ni priporočljivo uporabljati programa za nakup vsebine, ki ni namenjena brezplačnemu prenosu. V nasprotnem primeru bo lastnik računalnika postal sokrivac piratskih izročkov. Če želi uporabnik ostati v vrsti državljanov, ki spoštujejo zakone, mora prenesti le zakonsko vsebino.

Sorodne publikacije