Vnos omrežnega gesla: kje ga dobiti? Metoda določanja in odklopa.

Pogosto (zlasti v majhnih pisarnah z nameščenimi lokalnimi omrežji) lahko opazujemo sliko, v kateri se zdi, da vsi stroji, povezani z LAN-om, delujejo normalno, pri dostopu do določenega terminala pa morate vnesti omrežno geslo. Kje ga dobiti? V sistemu sysadmin večino uporabnikov. Karkoli že je! In če sistemski skrbnik sploh ne nastavi gesel? Kaj naj naredim potem Odgovori na ta vprašanja niso znani le navadnim uporabnikom, temveč tudi nekaterim začetnikom sistemskih administratorjev. Ampak nič posebnega ni tukaj.


Vstop v omrežno geslo Windows 7: Zakaj ga potrebujete?

Seveda nihče ne trdi, da je v prisotnosti dovolj velikega števila računalnikov, priključenih na lokalno omrežje, uporaba dostopnih gesel na ravni neposrednega vnosa in na ravni oddaljenega dostopa upravičena.
Toda najpogosteje, tudi če imajo vsi operacijski sistemi operacijskega sistema Windows 7 nameščeni v omrežju, se zdi, da se "vidijo" drug na drugega, ko pa se na primer poskusi poslati dokument za tiskanje z omrežnim tiskalnikom, tudi če pravilne nastavitve ne delujejo. , ker morate vnesti omrežno geslo. Kje ga dobiti? Skrbnik omrežja ni posodobljen. Dejansko je rešitev tega problema, in to je zelo preprosto.

Kako ugotoviti, kako vnesti omrežno geslo? Podatki

Podatki samiGesla so skrita pred očmi uporabnika katere koli ravni (ne glede na to, ali je zasebni uporabnik, čeprav admin, sistem še vedno ne dovoljuje, da bi videl skrite podatke).


Kljub temu je rezultat. Če upoštevate, da so vse mape, vključno z registracijskimi podatki, nevidne, morate preprosto vključiti način prikaza takšnih objektov v istem Explorerju. Toda v tem primeru bo iskanje mape z gesli zelo težko.
Pravzaprav je vse veliko enostavnejše in vam ni treba vnašati omrežnega gesla, da bi zapravili svojo energijo. Kje najti in poiskati parameter, ki nas zanima? Osnovno! Uporabite samo ukaz rundll32.exe keymgr.dll, KRShowKeyMgr v ukaznem pozivu, ki se izvaja kot skrbnik.

Kako onemogočiti gesla ali jih spremeniti?

V prvotni različici pokličemo oddelek Run iz standardnega menija Start ali Win + R.
Nato v imenovani konzoli predpišemo ukaz Controluserpasswords2 in pritisnemo tipko enter. V meniju počistite geslo za izbrane račune (Windows 10 ne deluje!). Ista dejanja lahko izvedete z nadzorne plošče, kjer morate odpreti razdelek Središče za upravljanje omrežja in skupno rabo, v trenutnem (splošnem) profilu pa potrditveno polje na deljeni točki z geslom.

Nastavitve varnostne politike

Na optimalen način, ko morate vnesti omrežno geslo (kje ga vzeti, vnesti, omogočiti ali onemogočiti storitev), lahko uporabite eno učinkovitejše sredstvo - urejanjepravilnike skupine, ki dovoljujejo dostop do določenih ali drugih funkcij na ravni sistema na ravni skrbnika ali lokalnega uporabnika.
Ukaz gpedit.msc se uporablja za dostop in v sam urejevalnik, konfiguracijski del računalnika, kjer morate poiskati imenik varnostnega preverjanja omrežja LAN Managerja in aktivirati parametre za pošiljanje LM in NTLM.

Zaključek

Pravzaprav je to vse. Če pride do težave z omrežnim geslom, je treba njegovo uporabo preprosto prekiniti. Če je potrebno, lahko namestite novo kombinacijo v sistemih Windows 7 in spodaj. Toda to bo treba storiti na vseh strojih, sinhroniziranih po omrežju, in pod pogojem, da je vsa nameščena sedma sprememba sistema. Samoumevno je, da lahko v parametrih urejevalnika pravilnika skupine spreminjate in uporabljate nekatere dodatne parametre, ki jih lahko dodelite določeni skupini ali skupini uporabnikov, ki se izvajajo na istem terminalu.

Sorodne publikacije