Black Seo: Definicije, metode, triki in funkcije

Internet je naš. Očitno je to točno to, kar lahko rečemo o njenem pomenu v sodobnem svetu. Konec koncev, če ima oseba vprašanje, začne iskati odgovor na spletu. In samo mesta, ki zasedajo prvo mesto v iskanju, bodo spoštovana. Zato obstaja močna konkurenca med lastniki mest in spletno stranjo na iskalni strani. Webmasters uporabljajo veliko metod za izogibanje konkurentom. Nekateri od njih so popolnoma sprejeti z iskalniki, in nekateri so zelo tvegani, saj lahko vozijo vir pod filtrom. Nekatere od teh tehnik so črna ali črna optimizacija. O njih in bodo obravnavani v članku.


Kaj je optimizacija?

Preden začnete proučevati črno seo, morate imeti splošno predstavo o tem, kaj je SEO optimizacija in o čem gre. Optimizacija spletnega mesta je metoda promocije vira na iskalnikih, značilnega nabora tehnik, ki bodo na določeni poizvedbi prevzele prvo mesto na strani iskanja. Optimizacija je notranja in zunanja. Notranji vključuje optimizacijo vsebine (besedilne, slikovne in slikovne datoteke). Zunanja optimizacija je povečanje referenčne mase. To pomeni, da se mora vir nanašati na druga mesta s podobnimi temami. Pomembno je ustvariti semantično jedro in izbrati ključne poizvedbe. Običajno je optimizacija dolg, dolgotrajen in trajen proces. Ampak, če je vse narejeno v skladu s pravili, bo prej ali slej mesto začelo zasedati vodilne položaje v rezultatih iskanja.


Vendar obstajajo metode, ki pomagajo pospešiti ta proces. To je tako imenovana črna SEO in siva SEO. Kakšna je razlika med različnimi vrstami optimizacije?

Vrste SEA

Glede na to, kako lastnik promovira svoj vir, se SEO optimizacija lahko razdeli na več različic:
 • Optimizacija belega jezika. Najbolj pošten način spodbujanja virov. Stran se premika naravno in postopoma.
 • SEO optimizacija. Način promocije ni pošten, vendar ni prepovedan, glavna stvar - ne pretiravajte.
 • Optimizacija Orange Seo. Njegov glavni namen je sprejeti promet na kakršen koli način. To vključuje privabljanje neciljnih skupin in dodajanje ključnih besed, ki niso pomembne za predmet vira.
 • Optimizacija Black Seo. Zasnovan je na različnih pametnih metodah, ki pomagajo zavajati iskalnike in prinašajo vir na vrh.
 • Da bi razumeli, kaj razlikuje belo, sivo in črno SEO, je treba upoštevati posebne značilnosti njihovega delovanja na posebnih primerih.

  Beli Seo

  Kot je bilo že omenjeno, so to pravne metode za promocijo območja. Za jasnost lahko navedete primer. Recimo, da je bil vir registriran v imeniku spletnih mest, da bi lahko prejemal promet. Ta imenik ima visok TIC in ustreza predmetu spletnega mesta. Ta registracija ni prepovedana s strani iskalnikov, povečuje promet in dodaja težo zunanji referenčni masi spletnega mesta.

  Siva MOP

  Druga različica razvoja dogodkov bi bila videti takole: isti vir je bil registriran vimenikov območij za povečanje referenčne mase. Pogosto takšni imeniki morda niso povsem ustrezni vsebini, vendar tudi iskalniki ne prepovedujejo.
  V bistvu ni razlike v optimizaciji bele in sive barve. To je bolj odvisno od moralnih lastnosti in skrbnega dela lastnika vira. Za iskalnike ti procesi niso nič drugačni.

  Črni Seo

  Tukaj lahko metode promocije neposredno vplivajo na položaj vira pri razvrščanju, večina pa jih prepovejo iskalni roboti. Te metode vključujejo nakup povezav s ključnimi besedami ali uporabo skrivanja, tj. Ko iskalniki in obiskovalci vidijo različne informacije. Če na primer navedete registracijo spletnega mesta v imenikih, bo črni optimizator preprosto naročil sklic na glavni pogon v bazi 40 tisoč imenikov. Katalogi se lahko registrirajo, vendar obstaja jasen poskus, da se roboti iskalnikov zmedejo med indeksiranjem virov. Za takšne v bistvu ne bi smelo biti sankcij, toda koristi tega so le redke.

  Black seo sprejemi

  Torej, kaj je črni SEO? To je način za promocijo spletnega mesta s prepovedanimi metodami. To je vrsta posla, ki vključuje raziskovalni razvoj v iskalni tehnologiji. Na njihovi podlagi so ustvarjena spletna mesta, katerih glavni namen je privabiti obiskovalce in prikazati monetizirano oglaševalsko vsebino. In bolj se zavedajo tehnologije iskanja, slabše so iskalniki. Zdaj je jasno, zakaj so tako pogosto osvežujoči iskalni algoritmi.
  Ampak kolikose ne posodabljajo, bodo vedno delovale 7 metod črne SEO:
 • Skrij besedilo. Eden od klasičnih načinov za promocijo virov. Njegovo bistvo je v tem, da uporabnik skrije besedilo prekrito s ključnimi poizvedbami. V ta namen uporabite majhno pisavo ali absolutno identiteto barve ozadja in črk. Obiskovalci si lahko ogledajo le informacije, ki jih potrebujejo, iskalniki pa so prejeli veliko ključnih poizvedb.
 • Skrivanje. To je takrat, ko na viru obstajata dve vrsti vsebin: ena uporabna in privlačna za druge uporabnike je neprimerna in z velikim številom tipkovnic - za iskalnike.
 • Nevidne povezave. Za povečanje referenčne mase sidra uporabljajo ločila ali miniaturne slike, ki jih oseba ne vidi.
 • Dorway. V dobesednem prevodu "vhodna vrata". Črna SEO promocija temelji na načelu ustvarjanja nizko kakovostnih virov in promociji v TOP, potem pa so uporabniki preusmerjeni na spletno mesto, ki je namenjeno njim. Tudi danes se ta metoda aktivno uporablja.
 • Povezovanje kmetov. Način spodbujanja, v katerem se ustvarja mreža virov, ki v povezavah kažejo drug na drugega. Tako imenovano vzajemno povečanje referenčne mase.
 • Satelit. Posebnosti črne seo-promocije so ustvarjanje mreže virov, ki pomagajo promovirati glavno stran voditeljem. Po glavni strani se nanašajo na enake vire in tako vsi sateliti zasedajo prvo stran iskanja.
 • Avtomatska registracija.Spletna stran brez povezave se registrira v posebnih imenikih in na izmenjavah povezav.

 • Nekaj ​​več o metodah

  Zdaj je jasno, kaj je črna SEA. Zgoraj predstavljene metode niso edinstvene v tehnologiji promocije črne barve. Obstaja več tehnik, ki niso vključene v TOP-7:
 • Spamdingsing. Ta metoda je ustvarjanje strani, ki so izključno usmerjene na iskalnike. Razlikujejo se po informativni nepismenosti in številnih ključnih besedah. Posledično te ključne besede niso vedno relevantne glede na vsebino spletnega mesta, temveč so visokofrekvenčna poizvedovanja, ki privabljajo obiskovalce (vendar jih nimajo).
 • Zamenjava. Ta tehnika je zelo primerna za enodnevne lokacije. Njegovo bistvo je v tem, da se njegova vsebina popolnoma spremeni, takoj ko je mesto indeksirano z iskalnimi roboti in zasede prva mesta. In do naslednje indeksacije z iskalniki, mesto zavzema vodilni položaj. Ta tehnika se najpogosteje uporablja za kratkoročne projekte. Takšna mesta se imenujejo metulji-enodnevni, čeprav je njihovo življenje svetlo, vendar kratko.
 • Koristi optimizacije črne barve

  Že dolgo je veljalo, da je črna SEA odvraten način spodbujanja virov, ki nima nič koristnega. In po nekaj mesecih mesto pade pod filter, in vse delo se bo izničilo. Vendar obstajajo tehnike, ki pomagajo pri ustvarjanju visoko kakovostnih vsebin. Obstajajo situacije, ko morate skriti del besedila od uporabnika. V tem primeru lahko uporabite slog "display: none". Ban ne bo šel zanjčeprav se bo teža ključne besede nekoliko zmanjšala. Tisti, ki delajo z elementi bloka, lahko uporabijo slog "text-indent: -1000em", da skrijejo vse, kar je potrebno, vendar preprečijo prikazovanje vsebine. Koristna stvar je uporaba oznak "noframe" in "noscript". Če postavijo povezavo, uporabnik sploh ne ugiba o njihovem obstoju, toda iskalniki so pozorni. Ta metoda je pomembna, ko lastnik želi na svoje spletno mesto postaviti povezave za napotitve. Prejme promet, del teže strani gre na spletno mesto partnerja, uporabniki pa samo uživajo ob ogledu vsebine.

  Zavrniti ali ne? Večina optimizatorjev kategorično nasprotuje uporabi črnega SEO, saj lahko poleg filtrov iskalniki popolnoma izključijo spletno mesto iz iskalnega indeksa. Black optimizacija se osredotoča na spodbujanje virov z metodami, ki ne ustrezajo iskalnikom. Optimizatorji zahtevajo spletne strani z uporabno in edinstveno vsebino ter za spodbujanje le zakonitih metod, tj. Belo optimizacijo. Ampak s težko se strinjam. Če je logično razmišljati, nekatere metode črnega SEO niso tako slabe in jih lahko uporabite brez strahu pred sankcijami. Seveda to ne velja za metode, kot so skrito besedilo in povezave, skrivanje in vrata. Kar zadeva povezovanje kmetovanja in ustvarjanje satelitov, so to odlične strategije, ki bodo pomagale doseči želeno. Ampak samo, če so izdelani ročno in jih roboti ne prilagajajo. V tem primeru črni SEO postane bel.V optimizaciji, tako kot v poslu, morate videti koristi, tudi v poslovanju z izgubo. Združite na videz nezdružljive zamisli in razumite, kje so dovoljene omejitve. Samo v tem primeru lahko koristi črne optimizacije.

  Sorodne publikacije