Ponastavi BIOS: kako izvleči baterijo na različnih napravah

Včasih obstajajo situacije, ko najljubši prenosni računalnik ne dela brez napak in napak. Včasih se to zgodi s krivdo uporabnika - pomanjkanje znanja pogosto kompenzira preprosto radovednost "kaj se bo zgodilo, če" Nekatere težave, ki kršijo delo laptopa, je mogoče rešiti s tako običajnim načinom, da izvlečete baterijo BIOS ali ponastavite nastavitve. To je storjeno preprosto, glavna stvar - obrobna pozornost. In če prenosni računalnik zahteva geslo vsakič, ko ga vklopite? To je bolj zapleten primer in zahteva natančnost pri izvajanju manipulacij. Kateri so enostavni načini za odpravo številnih težav pri delu z računalnikom? Poskušali bomo razumeti, kaj morate vedeti in kakšne veščine morate imeti.

Terapija: ponastavitev BIOS nastavitev prenosnega računalnika

Zakaj terapija? Ker ne bomo posegali v "telo" prenosnega računalnika, bomo rezultate iskali z rednimi sredstvi. Na tej stopnji nas vprašanje "kako izvleči bios baterijo" ne zanima.


Najprej vklopimo prenosni računalnik in pregledamo začetno okno. V večini primerov je treba opozoriti na spodnji del zaslona. Na tem področju proizvajalec navede ime ključev, ki računalniku omogočajo vstop v BIOS na tem modelu. Če je navodilo s prenosnega računalnika ali stacionarnega računalnika ohranjeno - si lahko ogledate dokumentacijo. Te informacije so vedno natisnjene za radovedne uporabnike. Najpogosteje uporabljene tipke F2 ali Delete, v nekaterih primerih F10. Na žalost ni popolne združljivosti, kot vsiso računalniške naprave različne in se uporabljajo različni standardi blagovne znamke. Ko ugotovite, katere ključe boste uporabili, jih morate ob določenem času pritisniti, da se prijavite v BIOS. Signal za manipulacijo je videz nakladalnega zaslona. Če je bila operacija uspešna, se bo prikazal modri zaslon z različnimi meniji in razdelki. BIOS izgleda takole.


V naslednjem koraku iščemo zavihek z imenom Exit. Skoraj vsi proizvajalci uporabljajo eno samo ime. Kartica se nahaja v zgornjem meniju. Pojdimo na razdelek in izberemo linijo, imenovano Load Setup Defaults, v naslednjem koraku pa iščemo vrstico Exit Saving Changes (Izhod s shranitvijo sprememb). Če vam znanje angleščine ne omogoča, da bi dobili neodvisen prevod, lahko uporabite Google Prevajalnik v mobilni napravi. V veliki večini možnih težav, po izvedbi teh manipulacij, laptop začne pravilno delovati.

Operacija: ponastavitev BIOS nastavitev prenosnega računalnika v primeru zahteve po geslu

Zakaj operacija? Položaj je bolj zapleten, zato in operacija - bo morala uporabiti metodo majhnih motenj v notranji napravi računalnika. Za uspešen rezultat potrebujete natančnost, dobro osvetlitev in križni izvijač. Kakšni so simptomi? Ko vklopite prenosni računalnik ali stacionarno različico naprave, boste morali vnesti geslo. Nalaganje operacijskega sistema v tem primeru se niti ne začne.
Kdo je kriv? Pogosto se takšna situacija zgodi, ko je uporabnik samnastavi geslo v BIOS-u. V današnjem svetu smo obkroženi z ogromno količinskimi kodnimi informacijami, zato ga je enostavno pozabiti. Obstaja še ena možnost - šala od prijateljev ali znancev, ki so v zadnjem času imeli dostop do računalnika. Če želite izključiti takšne primere, je priporočljivo, da nastavite geslo in teh informacij ne delite s tretjimi osebami. Če želite shraniti geslo, poiščite varno mesto: shramba v oblaku, datoteka ali beležka na mobilni napravi z naknadno namestitvijo informacijske varnosti.
In zdaj dajmo zaporedje dejanj za prenosni računalnik in stacionarni računalnik.

Kako izvleči Bios baterijo iz laptop

S tako težavo, ne da bi odstranili zadnji pokrov laptop ne more storiti. Zato upoštevajte vse varnostne ukrepe:
 • Iz naprave odklopite vse kable, kot so napajalniki, miške, slušalke itd. Brez dvoma odstranite bliskovne pogone z modemom.
 • Iz prenosnega računalnika odstranite akumulatorsko baterijo.
 • Z malo sreče bo dovolj, da odstranite pokrov, ki zapira RAM in trdi disk. Vendar pa obstaja možnost, da bo moral ustreliti celotno zadnjo platnico. Vse je odvisno od konstrukcijskih značilnosti naprave določenega proizvajalca.
 • Izvlečemo trdi disk in pomnilniški modul.
 • Stiki z napisom JCMOS (ali podobno tipko CMOS). Z njihovo pomočjo lahko BIOS ponastavite: zaprite, priključite napajalnik na prenosni računalnik, vklopite prenosni računalnik za 30 sekund.
 • Izklopite napravo.
 • Prav tako se lahko na stike namestijo skakalke, ki jih je treba preurediti, da se zaklenejo potrebni kontakti. VV tem primeru se shrani vrstni red zadnjih dejanj.
  Na srečo je morda sreča še malo - nekatere matične plošče imajo v ohišju neviden gumb ali luknjo. Držite ta gumb dlje časa (4-5 sekund). Kot dodatek lahko uporabite svinčnik, pero ali sponko za papir. Prenosnik prenesemo v prvotno stanje. Vklopite napravo in pojdite v BIOS. Vse nastavitve so ponastavljene na tovarniške nastavitve, geslo je ponastavljeno. V nasprotnem primeru iščemo lokacijo baterije in jo izvlečemo.

  Kako izvleči baterijo Bios na stacionarnem računalniku

  V primeru "velikega brata" je zaporedje dejanj nekoliko drugačno. Vse tudi onemogočijo vse naprave na hrbtni in sprednji plošči. Odvijte eno od stranskih sten ohišja. V notranjosti se ponavljajo vse manipulacije, kot v prejšnji različici. Toda praznjenje je posledica odstranitve baterije. Da bi to naredili, matična plošča išče okroglo briljantno papriko, ki skoči sama, če skrbno poberete poseben kavelj. Začetniki bodo imeli vprašanje: "Ponastaviti geslo Bios na koliko odstraniti baterijo?" Za popolno zaupanje lahko počakate 20 minut, da ponastavite zajamčeno. Po tem vstavite baterijo nazaj.

  Sorodne publikacije