Kakšen je proces Atieclxx.exe in kako ga se znebiti?

Pogosto uporabniki vse ravni usposobljenosti, ki želijo "Task Manager" in ga vidijo kot veliko število tekočih procesov in storitev. Nekateri ljudje ne vedo. Poleg tega so te komponente obremenitev procesorja in RAM za skoraj sto odstotkov. Eden od teh storitev - Atieclxx.exe. Kakšen je postopek, preden se nas povabili, da nadalje preuči. Poleg tega, da je osnovno vprašanje, da vidimo, kaj je mogoče storiti, da bi zmanjšali porabo sistemskih sredstev, da se znebite tega procesa.

Kakšen je postopek - Atieclxx.exe?

Mnogi ljudje videli neznane procese, prekomerno obremenitev sistema, iz neznanega razloga, da se soočajo z virusno programček. Samo želim reči, da je storitev opisana grožnje ima absolutno nič opraviti. Toda kaj je postopek?


Atieclxx.exe je komponenta programske opreme, ki je povezana s konfiguracijo video pomnilnika nameščenega v sistemu za grafično kartico ATI. To lahko imenujemo neke vrste tolmačev zunanjih dogodkov. Toda v aktivnem stanju, storitev ni konstantna. To je vključeno na polno zmogljivostjo le v tistih trenutkih, ko veliko število poganjanje programov, ki uporabljajo grafične vire, sama spomin adapter (VRAM) ni dovolj, in storitve "sposodi" del pomnilnika. V nekaterih pogledih spominja navideznega pomnilnika v Windows sistemov, ko odsotnost kirurškega obsega in uporabo trdega diska. Toda osnovno načelonaš primer je nekoliko drugačen, saj, kot je že bilo znano, prosti prostor na trdem disku ni bil prvotno uporabljen (razen pri pomanjkanju OPERATIVNEGA spomina).

Zakaj storitve nalagajo sredstva?

Toda zakaj potem, ko je ta proces aktiviran, se obremenitev preprosto poveča neverjetno? Razložiti je mogoče s preprostim primerom. Uporabnik zažene igro z intenzivnimi viri, medtem ko posluša glasbo s predvajalnikom programske opreme, vendar pa morate v urejevalniku Office Word nujno urediti dokument z besedilom. Odpre dokument, urednik pa visi. Razlog je preprost: prednost pri uporabi videa - in RAM-a ostane za multimedije in igre, ki so že "pojedle" večino virov, zato Word ne shrani le pomnilnika. Zaključek aktivnega procesa Atieclxx.exe v upravitelju opravil pripelje do dejstva, da igra tudi odletela. Toda kaj je mogoče storiti, da bi se izognili takim konfliktom?

Ali lahko odstranim Atieclxx.exe?

Če sami razmislite o brisanju te komponente programske opreme, jo lahko res odstranite iz razdelka Programi in komponente nadzorne plošče ali uporabite odstranjevalce.
Vendar pa večina strokovnjakov tega ne priporoča (zlasti v primeru majhne količine dodeljenega pomnilnika v samem grafičnem adapterju), saj viri za izvajanje aplikacij, ki uporabljajo količino video pomnilnika, ki je več kot na voljo, ne bodo ostali. Z drugimi besedami, isti most izgine, kar omogoča dostop do RAM-a. Kakšen je postopekAtieclxx.exe je malo obdelan. Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti za zmanjšanje obremenitve brez odstranitve želenega apleta.
Za začetek morate preveriti zagonsko particijo (program se, mimogrede, začne s sistemom in povzroča dodatno obremenitev virov). Storitev mora biti prekinjena. V različicah sistema spodaj se za dostop uporablja ukaz msconfig, v spremembah nad tem razdelkom pa se nahaja neposredno v upravitelju opravil. Odklopite samo komponento Catalyst Control Center. Po spremembi konfiguracije morate sistem obvezno ponovno zagnati.
Zdaj je še en pogled na to komponento programske opreme. Kaj je proces za Atieclxx.exe je jasen. Vendar je treba paziti na dejstvo, da je to glavna storitev (in ne proces), ki lahko deluje v ozadju. Če jo želite izključiti, morate uporabiti ustrezen razdelek za storitve (services.msc), poiskati želeni element, vnesti možnost za urejanje, uporabiti ustrezen gumb za zaustavitev storitve in nastaviti način zagona na off.

Kratek povzetek

To je vse o tej storitvi. Končno je še dodano, da je proces in storitev z istim imenom, ki je odgovoren za zagon komponente Atieclxx.exe v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših, bolje izključiti in ne izbrisati. Če je potrebno, je te elemente mogoče znova aktivirati brez težav (ko morate zagnati igro ali večpredstavnostno aplikacijo, ki zahteva intenziven dostop do video pomnilnika).

Sorodne publikacije