K-126 Karburator: opis, naprava, zamenjava in priporočila

Karburatorji 126. serije so cela generacija enot, ki jih proizvaja obrat Leningrad "Lenkarz", ki se je kasneje preimenoval v "Baker". Karburator K-126 in njegove spremembe so bile izdane približno 40 let. Prvič so se te naprave pojavile z novim motorjem ZMZ-53. Takšni motorji so zamenjali znane GAZ-51 in enodomne karburatorje zanje.

Dejstva o zgodovini

Od leta 1968 je Pavlovsky Bus Plant začel proizvajati modele PAZ-672. V sedemdesetih letih, od transporterja, se je povečala sprememba 3201 in nato 3205. Motor v teh avtobusih je bil podoben tistemu, ki so ga uporabljali prej v tovornjakih. Vendar so bili motorji dopolnjeni z dodatnimi elementi. Kar se tiče moči, potem ni prišlo do sprememb, zato so bili uporabljeni uplinjači iz serije 126. \ t
Ampak takoj preklop na nove moči enote je bilo nemogoče zaradi videza leta 1966 v GAZ-52, v katerem je nameščen šestvaljni motor. Leta 1977 je enokomorni uplinjač na tem motorju zamenjal uplinjač K-126. Kasneje se je pojavila praktično natančna kopija K-126 - K-135. Sedaj se karburatorji 126. družine praktično ne uporabljajo na avtobusih PAZ z motorji ZMZ. Toda bili so popolnoma brez delovanja. V zvezi s tem imajo lastniki vprašanja, ki jih je treba najti. Dejstvo je, da je bila 126. serija nameščena tako na Volgi kot tudi na Oazi. Zato je treba upoštevati naprave teh vozlišč, glavne napake, metode uglaševanja.

Kratek opisnaprava

Karburator K-126 je osnovni model za številne modele UAZ in GAZ. Tako kot velika večina drugih podobnih enot, je ta model opremljen z dvema komorama za mešanje - primarno in sekundarno. Tudi zasnova vključuje zračno loputo. Vsaka mešalna komora je opremljena z ločenim dozirnim sistemom. Karburatorji so opremljeni s pospeševalno črpalko in sistemom, ki zagotavlja stabilno delovanje motorja pri prostem teku. Naprave so opremljene tudi z ekonomizerjem.

Zaradi uporabe vseh teh sistemov lahko motor deluje učinkovito v različnih načinih. Ko je naprava popolnoma operativna, pripravi optimalno mešanico goriva, na kateri lahko motor deluje stabilno in popolnoma učinkovito. Karburator je opremljen s sistemom, ki omogoča zagon hladnega agregata in zagon motorja po nedavnem ustavljanju. Strukturno je karburator 126 Oasis dvokomorna enota z dvema difuzorjema in komorami s sistemom zaporednega odpiranja.

Naprava

Torej ima ta enota dve kameri - primarno in sekundarno. Prvi je aktiviran v katerem koli načinu delovanja motorja. Enota uporablja sekundarno kamero, če je obremenitev motorja visoka ali največja. Da bi motor deloval brez okvar in prekinitev, ima uplinjač K-126 različne glavne dozirne sisteme. Ti elementi se nahajajo v pokrovu, kakor tudi neposredno v telesu primarne in sekundarne komore.
Plavalni sistem s pokrovom je izdelan iz njegaCinkove zlitine z ulivanjem. Material za izdelavo uplinjač mešalne komore so na osnovi aluminijeve zlitine. Pokrijemo komoro s plovcem povezan preko lepenke tesnilo.

Float

Telo Kamera je dve veliki in mali stožci. Poleg tega je glavni curka goriva in zraka ter emulzije cevi v količini dveh enot. Na voljo je v prostem teku jet sistem in Ekonomizator uskorytelnыy črpalke s pogonom. Podrobnosti, skozi katerega se gorivo razprši v jeklenkah, danih v majhnih difuzor v vsaki od zbornic uplinjač. Difuzor je vgrajen v kamero, s pomočjo stiskanja. Poleg tega je plovec komora je okno. Skozi to primerno, da spremljajo raven goriva v notranjosti in delo mehanizma.

Vsak curek (ali je gorivo ali zrak) opremljena s posebnimi čepi. Omogočajo dostop do šob, ne da razstaviti enoto. Prosti tek curki lahko popolnoma odvijte zunaj. To se nahaja na zunanji strani uplinjač.
Kakor je pokrov kamere zračni ventil s pogonom in avtomatskimi ventili. Slednje je mogoče videti na prvi mešanja goriva komoro. Ventil aktuator povezan z osjo pedala za plin. To naj bi olajšalo začetek hladnega motorja. Ko odprete zračni ventil, da je odprt za plin, kot tudi. To odpiralni kot je tista, v kateriročična gred se lahko vrti z zadostno hitrostjo za stabilno delovanje.
Mehanizem, na katerem deluje plovec, je pritrjen na pokrovu enote. Gre za element, obešen na osi, in igelni ventil, ki je odgovoren za oskrbo s tekočim gorivom. Plavajoči uplinjač je kos tanke pločevine. Njegova debelina je 02 mm. Igelni ventil je izdelan v zložljivi obliki. Je igla in telo. Premer sedla je 02 mm. Zoženi del igle je opremljen s tesnilno podložko. Narejen je na osnovi fluoridnih vrst gume.

Ohišje mešalne komore

Blažilnik se nahaja v ohišju prve in druge komore za mešanje. Tukaj lahko najdete tudi regulatorje, ki vam omogočajo prilagoditev delovanja v mirovanju. V bližini so prehodne luknje. Potrebne so za zagotovitev možnosti koordiniranega delovanja sistema XX z dozirnim sistemom v primarni komori.

Splošno načelo delovanja

Uplinjač K-126 kaže, da na tej enoti deluje sistem za zaviranje zraka. Pri delujočem ekonomizerju se sploh ne uporablja zavor - vsi osnovni uplinjači delujejo. Sistem, ki je odgovoren za prosti tek, kot tudi pospeševalno črpalko in zagonski sistem za zagon hladnega motorja, sta samo v prvi komori. Ekonomizer je opremljen z ločenim pršilom. Najdete ga v dovodu zraka na sekundarni komori.

Značilnosti sistema XX

Karburator 126 GU je opremljen s sistemom prostega teka.Gre za gorivo in zračni tok ter za dve prehodni luknji v prvi mešalni komori. Če pogledate v spodnjo luknjo, lahko najdete nastavitveni vijak.
On je odgovoren za kakovost gorljive mešanice. Rezervoar za gorivo XX je pod nivojem bencina. Ta dva sistema (če delata skupaj) lahko motorju omogočita delo v vseh maksimalnih načinih.

Ekonomizator

Karburator 126 SU UAZ je opremljen tudi z ekonomizerjem. To je pogonski mehanizem, kakor tudi škropilnica. Ekonomizer se zažene, če je ventil za plin povsem odprt. Opozoriti je treba, da se v načinu največjih obremenitev uporabljajo vsi sistemi uplinjača, razen ekonomajzerja.

Pospeševalna črpalka

Sestoji iz bata, aktuatorja in ventilov. Slednji sta dve vrsti:
 • Oblikovanje.
 • Diplomacija.
 • V zračni šobi je tudi pršilna šoba. Črpalka vozi iz dušilke in se uporablja za nastavitev hitrosti z avtomobilom.

  Regulacija in vzdrževanje

  Da bi uplinjač lahko pravilno opravljal svoje funkcije, je treba napravo redno servisirati. Med seznami operacij je mogoče dodeliti potrebo po nadzoru zanesljivega vgradnje uplinjača na motor, krmiljenje in nastavitev nivoja goriva v plavajoči komori. Priporočljivo je tudi, da občasno nastavite število vrtljajev v prostem teku. Med obratovanjem preverite uporabnost pospeševalne črpalke in varčevalnika. Najpogosteje se izvajaizpiranje in preverjanje zmogljivosti curkov.
  Krmiljenje uplinjača K-126 se začne s prilagajanjem nivoja goriva. Ta postopek se izvaja na pridušen motor. Pri ročnem dovajanju nivoja goriva mora biti med posebnimi oznakami v preglednem oknu. Upravljate lahko samo, ko je fotoaparat odstranjen iz pokrova. Če želite spremeniti raven goriva, zategnite jeziček omejevalnika, tako da igla spremeni smer znotraj 15 mm. Med delovanjem so deli uplinjača izrabljeni. Zaradi tega se raven goriva postopoma povečuje.

  Nastavitev prostega teka

  Karburator K-126 G in druge naprave v tej seriji zahtevajo tudi nastavitve prostega teka. To naredite s pomočjo nastavitvenega vijaka dušilnega ventila in s pomočjo vijaka, ki omejuje toksičnost. Kako to storiti? Najprej se kakovostni vijak privije do konca, nato pa se odpre pri 15 obratih. Nato zaženite motor. Število vrtljajev ročične gredi v območju 550-650. Nato odstranite strupenost izpušnih plinov na zahtevano normo. To naredite s pomočjo enakega vijaka za količino.
  Regulacija uplinjača K-126 GU in drugih naprav se ne razlikuje od postopka namestitve 126. serije. Ti modeli so skoraj enaki, razen nekaterih podrobnosti. Poleg nastavitve je treba karburator redno temeljito sprati s posebnimi tekočinami za pranje. Bencin vsebuje veliko nečistoč, ki sčasoma zamašijo kanale znotraj naprave. Zaradi tega se poveča poraba goriva in zmanjša učinkovitost motorja.

  Sorodne publikacije