Kako lahko zaprem vse zavihke brskalnika - navodila, nasveti, bližnjice na tipkovnici

Brskalniki - programi za brskanje po internetu. Z njihovo pomočjo lahko ljudje klepetajo, delajo, se sprostijo, igrajo, berejo novice in celo gledajo filme, naložijo različne datoteke. Pri uporabi internetnih brskalnikov se uporabljajo tako imenovani zavihki. Delo z njimi je osnovna naloga, vendar se v praksi ne uporabljajo vse funkcije in zmogljivosti. Vsi ne poznajo celotnega seznama možnosti, ki pomagajo zapreti vse kartice v brskalniku. Nato se moramo z njimi seznaniti.

Tab - to

Toda najprej nekaj besed o zavihkih. Kaj je to? Kot smo že povedali, so zavihki glavni element vsakega internetnega brskalnika. To je aktivna stran ali spletno mesto, ki je odprto v aplikaciji. Prikažejo se zavihki na ustrezni plošči. Ponavadi se nahaja na vrhu brskalnika. Z uporabo vrstice z zavihki lahko izvedete elementarne akcije z ustreznimi elementi. Kaj pa, če želim zapreti vse ali nekatere zavihke?


Načini reševanja problema

Vse je odvisno od osebnih preferenc določenega uporabnika. Omeniti je treba, da lahko zavihke brskalnika zaprete na različne načine. Trenutno obstajajo naslednje metode za reševanje problema:
 • uporaba miške;
 • zapiranje zavihkov skozi funkcionalni meni vrstice z zavihki;
 • uporaba "vročih" tipk.
 • Kaj izbrati? Vsakdo sam odgovori na to vprašanje. Nato bomo preučili vse možne tehnike zapiranjazavihki

  Medved in strani

  Začnimo z najpreprostejšo - z računalniško miško. Če želite zapreti vse zavihke, lahko uporabnik uporabi eno od naslednjih metod. Premaknite kazalko na eno ali drugo stran v vrstici z zavihki in nato z levo miškino tipko kliknite na desno. Ponovite vse odprte spletne vire. Kliknite na rdeči križ v zgornjem desnem kotu brskalnika. Ta metoda bo zaprla spletni brskalnik. Če nastavitve v ustrezni programski opremi niso nastavljene na "Začni z zadnjimi odprtimi zavihki enkrat" v razdelku "Domača stran", bodo vsi odprti spletni viri zaprti.

  Vendar je to le ena od možnih možnosti. V prvem primeru lahko nenamerno zaprt zavihek obnovite (s kombinacijo "vročih" tipk ali prek funkcijskega menija). Če je uporabnik zaprl brskalnik, je obnovitev odprtih strani možna samo v meniju "Zgodovina" in ne drugače.

  Funkcijski meni

  Vse kartice lahko zaprete drugače. Na primer z uporabo funkcionalnega menija internetnega brskalnika. Ta časovni razpored ni tako pogost.
  To morate storiti:
 • Kliknite na PCM v vrstici z zavihki.
 • Izberite eno ali drugo dejanje. Na primer, "Zapri vse" ali "Zapri zavihek". Nekateri brskalniki imajo funkcije »Zapri vse desno« ali »Zapri druge«. V slednjem primeru bo delo zaključeno z vsemi odprtimi lokacijami, razen z aktivnim. Funkcionalni meni sam pomaga izboljšatinenamerno zaprtih spletnih virov. V internetnih brskalnikih lahko vidite možnost "Odpri zaprto". Obnovila bo zadnjo zaprto stran. Ponovna uporaba možnosti bo odprla predzadnjo stran in tako naprej.

  Tipkovnica in vroče tipke

  Za hitro delovanje internetnega brskalnika so izumili vroče tipke. Uporabniki lahko z njihovo pomočjo uporabijo večino funkcij brskalnika. Kako zapreti odprte zavihke s tipkovnico? Žal na to vprašanje ni jasnega odgovora. Vse je odvisno od uporabljenega internetnega brskalnika. Spodaj boste videli možne vroče tipke. Večina brskalnikov omogoča delo z aktivno stranjo brez veliko težav. V ta namen boste morali uporabiti kombinacijo Ctrl + W. Zavihek Zapri zavihek deluje v vseh brskalnikih Windows. Če želite izpolniti vse odprte strani, morate kombinacijo večkrat uporabiti.
  V primeru MasOS-a bodo morali ravnati drugače. Če želite zapreti stran, ki je odprta v brskalniku, mora uporabnik klikniti ukaz Command + W. O tem ni nič hudega ali nerazumljivega. Če želite zapreti vse zavihke, morate ponoviti operacijo tolikokrat, kolikokrat je v internetnem brskalniku odprtih več strani. Obstaja še ena kombinacija. Deluje v vseh brskalnikih Windows. Zapri vse zavihke bo pomagalo Alt + F4. Ta kombinacija bo končala brskalnik.
 • Sorodne publikacije