Baterije za tablične računalnike: Zamenjava in vzroki Odpravljanje težav

Akumulatorske baterije za tablete se ne spreminjajo zelo pogosto, razlogi za to pa so nekoliko. V večini primerov lastnik spremeni baterijo in tako podaljša življenjsko dobo baterije ali zaradi okvare samega energijskega elementa.

Razmislite o najpogostejših razlogih, zakaj uporabniki kupujejo in zamenjujejo nove baterije tablet. Gre za navadne mobilne pripomočke, z izjemo novopridobljenih Ayapadov in drugih trdo utripanih vodilnih pogonov, ki se servisirajo samo v servisnih delavnicah.


Razlogi za zamenjavo akumulatorja za tablični računalnik:
 • popolna ali delna okvara baterije (običajno zaradi napetostnih razlik);
 • mehanske poškodbe elementa;
 • nezadostna življenjska doba baterije;
 • Naravna obraba baterije.
 • Najpomembnejši razlog je, če je element delno ali popolnoma neustrezen. Nato lastnik postavi vprašanje o zamenjavi baterije. Za tablični računalnik je na voljo več vrst baterij, vendar uporabnik nima nujno posebnih mehanike ali veščin elektronike za dokončanje tega postopka.

  Preverite delovanje baterije

  Najprej je treba preveriti, ali izdelek dejansko ne deluje. Najbolj natančna diagnostika v tem primeru je poseben tester, če pa ne bi bil pri roki, bi bilo dobro preveriti običajne metode.
  Simptomi okvare akumulatorja:
 • Gadget se ne polni niti z običajnim pomnilnikom in normalnopriključki (ti trpijo veliko tablet);
 • polnjenje baterije traja dlje kot običajno;
 • Naprava se zelo hitro polni in tudi hitro sedi;
 • napačna navedba preostalega zneska obtožbe;
 • Pripomoček ni vključen.
 • Pomembno je posebej omeniti en simptom, ki je zelo pogost pri napravah z operacijskim sistemom Android.


  Razpoložljivost težav z baterijo

  Občasno akumulator ni odgovoren za invalidnost tablete. Včasih gadget preprosto "ne vidi" baterije. Ta težava je še posebej pomembna za postavitve Nexusa pod nadzorom platforme Android, čeprav pripomočki "jabolka" včasih povzročajo takšne pomanjkljivosti. To se zgodi iz enega preprostega razloga: naprava je prešla v stanje mirovanja in akumulatorska baterija se je počasi stopila, medtem ko je "spala". In kot, da bi dolgo časa pripomoček potem bil napolnjen, se še vedno ne bo mogel ukvarjati. Ta simptom je včasih označen z utripajočimi piksli ali celotnim zaslonom v času, ko se naprava poveže s polnilnikom.

  Rešite problem

  V tem primeru, nakup novih baterij za tablico, seveda ni potrebe, dovolj za izvedbo "grobega ponovnega zagona". V praktično vseh navodilih za uporabo najdete kombinacijo tipk, ki je odgovorna za začetek podobnega pripomočka.
  Če takšnih navodil ni bilo, si lahko ogledate podroben priročnik na spletni strani proizvajalca. Običajno je to preprosta kombinacija: držite tipko za glasnost navzgor in držite tipko za vklop 10-15 sekund. Naprej, po zagonuv meniju, morate izbrati element "Izklop naprave". Nato morate pred polnjenjem povezati pripomoček in po 5-10 minutah ga poskusite vklopiti. Vse bi moralo delovati.

  Zamenjava baterije

  Tukaj je glavna stvar - ugotoviti, kaj točno potrebuje baterija tabličnega računalnika. Takoj je treba opozoriti, da vraževerje tipa "AKB mora biti podoben originalu" - to je nesmisel. V napravo lahko namestite popolnoma kateri koli predmet, vendar seveda z določenimi opozorili. Glavni parametri, ki jih je treba v našem primeru jasno opaziti, so napetost akumulatorja in včasih njene točne dimenzije.
  Za takšne naprave lahko izračunate samo dva standarda za napetost:
 • 37 V - za 5-voltno omrežje;
 • 74 - za 9/12-voltne naprave.
 • Prav tako je treba opozoriti, da večja kot je mAh (milliamperna ura), daljša bo vaša naprava. Nekateri proizvajalci uporabljajo vzporedno povezavo več baterij za višjo točko (zelo pogosto se pojavljajo v Sonyjevih modelih).

  Kaj je pod pokrovom

  Skoraj vse tablete imajo v bateriji vgrajen zaslonski kontrolnik, z redko izjemo, ki se lahko nahaja na sami napravi (v starejših modelih pripomočkov). Žice je skoraj nemogoče zamenjati: črna /bela je minus, rdeča pa plus. Odtok modre ali zelene barve je namenjen priključitvi na priključek. V zelo redkih primerih je naprava opremljena z dvema prednostima, in sicer samo v ekskluzivnihApple in Sony. Ne glede na to so vse razpredelnice razporeditve polov navedene v tehničnem priročniku, ki ga je, kot je navedeno zgoraj, mogoče zlahka najti na uradni spletni strani proizvajalca vaše naprave, če ni vključena. Glede na takojšnjo demontažo pokrova se v večini primerov oba dela pripomočka pritrdita z obojestranskim trakom in le redki vodilni modeli so opremljeni s kvačkanim pritrdilnim elementom ali posebnimi trakovi za razstavljanje.

  Sorodne publikacije