Kako preverim zmogljivost baterije telefona? Testiranje in določanje dejanske zmogljivosti baterije

Vsi sodobni pametni telefoni so na žalost zelo hitro izpraznjeni. Mobilno napravo lahko polnite večkrat na dan, saj zmogljivost baterije ne omogoča dolgo časa uporabe pripomočka. Zaradi tega mnogi ljudje dvomijo v dejansko zmogljivost baterije. In tukaj je glavno vprašanje: "Kako preveriti zmogljivost baterije telefona?" Let's preuči to in preverite svoje pametne telefone.

Kako preveriti zmogljivost baterije telefona?

Zdaj lahko najdete veliko aplikacij v Googlu Play, ki prikazujejo približno zmogljivost baterije pametnega telefona. Žal je težko dobiti natančne vrednosti, zato ne smete računati nanj. Kako delujejo? Po več ciklih polnjenja in praznjenja akumulatorja bodo pokazali svojo zmogljivost. Seveda bi bilo potrebno veliko časa, da aplikacija sledi in dela. Zmogljivost baterije v aplikaciji Nova Battery Tester je hitra in kakovostna. S tem pripomočkom se boste naučili zmogljivosti baterije v 2 urah.


Ko prvič zaženete program, morate vključiti internet na vašem telefonu. Zakaj je to potrebno? Vse potrebne informacije o vašem pametnem telefonu bodo vzete z interneta. Ima svojo spletno bazo podatkov, kjer se seznani s trenutno porabo na vaši napravi. Morda vaša naprava ne bo našla programa v svoji bazi. To se zgodi z novimi mobilnimi napravami. Lahkopoiščite vse potrebne informacije in dodajte svoj pametni telefon v bazo, za to boste morali izpolniti glavna polja. Seveda bo to zahtevalo vključitev interneta.Kako uporabljati aplikacijo?

Zato je vaša naprava prisotna v bazi podatkov izbranega pripomočka in je mogoče pridobiti potrebne informacije o njej. Če ste izpolnili vse potrebne kriterije, lahko določite zmogljivost baterije.
 • Najprej napolnimo ali razrešimo baterijo vašega pametnega telefona na 70 odstotkov.
 • Nato zaženite želeni pripomoček in kliknite gumb "Prenesi funkcije", da pridobite podatke o mobilni napravi iz baze.
 • Če je telefon na seznamu, bo program hitro prenesel potrebne podatke. V nasprotnem primeru bo opozorilo, da bo rezultat testa nepopoln in netočen. Po testiranju lahko rezultate pošljete razvijalcem in napravo bodo postavili v stolpec "Preverjeno". Če želite to narediti, morate po ogledu rezultata klikniti na gumb "Pošlji rezultat".
 • Pojdite v programski meni in nato v nastavitve. Izberemo točko "Testne različice", nato pa opazimo podpostavko "Hitro".
 • Da bi dobili natančnejši rezultat, morate v telefonu izklopiti internet. Test bo samodejno nastavil največjo svetlost zaslona.
 • Nato pritisnite gumb "Run quick test" in počakajte na njegovo dokončanje. Prvič, pripomoček bo "ogrel" napravo, medtem ko bomo izgubili približno 5 odstotkov naboja.
 • Po tem se bo testiral sam, ki bo trajal, dokler se akumulator ne zniža na 12 odstotkov. Med delovanjem programa lahko opazujete rezultate, z vsako spremembo pa se izračuna povprečje zmogljivosti. Na koncu bo izpisana povprečna vrednost. Zaradi tega je težko upati na popolnoma natančen rezultat.
  Pri ogledu rezultata v vrstici »Seconds to Distribution« lahko vidite, koliko manjka odstotek vaše baterije.

  Pripomoček Battery Monitor Widget

  Na žalost, prejšnja aplikacija vam omogoča, da določite zelo tipično zmogljivost baterije, vendar to počne hitro. Widget za monitor baterije vam omogoča natančnejše poznavanje zmogljivosti baterije, vendar je potreben več časa. Ta aplikacija sam izračuna trenutno in polnjenje mobilne naprave - glavna komponenta, ki vam omogoča določitev zmogljivosti.

  Nastavitev programa

  Kako preveriti zmogljivost baterije telefona? Ko zaženete ta program, boste samodejno pozvani, da greste v nastavitve. Nato morate slediti osnovnemu postopku:
 • Prvi parameter je določitev toka. Izbrati morate element »Samodejno«.
 • Nato navedite zmogljivost baterije, ki jo je napisal proizvajalec. Baterijo si lahko ogledate sami ali pa najdete ta indikator v priročniku.
 • Prav tako je treba izbrati metodo, ki bo omogočila sprejem podatkov v vlogi. Če želite natančneje oceniti zmogljivost, morate izbrati element, ki čim pogosteje zbira podatke. Toda to pomeni, da pametni telefon dela več, zato bo hitrejšiizpraznite telefon. Najbolje je, da izberete »Privzeto« ali »Vsaka minuta med polnjenjem«. Tako dobite dovolj natančnih podatkov in ne obupajte na udobno delovanje mobilne naprave.
 • Na zadnji stopnji morate klikniti na gumb "Pokaži MA zgodovino".
 • Kako preveriti baterijo z multimetrom?

  Merjenje zmogljivosti baterij z multimetrom je zelo težko, celo nemogoče reči, nemogoče. Ta sklep izhaja iz dejstva, da mora biti popolnoma napolnjena baterija povezana z multimetrom. Nato se s to napravo naučite porabe naprave (trenutno). Prav tako je potrebno zajeti čas, v katerem je baterija popolnoma izpraznjena.
  Kako preveriti baterijo z multimetrom? Po pridobitvi potrebnih indikatorjev lahko zmogljivost izračunamo po znani formuli: Kapaciteta = trenutni * čas.
  Kako izmeriti zahtevano metriko z multimetrom? Tukaj je vse težje. Za pridobitev natančnih podatkov je potreben konstanten tok. To je težko doseči in ga je treba ohraniti, dokler ni v celoti izpuščena, kar je dovolj težko. To lahko storite samo v laboratorijskih pogojih.

  Zaključek

  Kako preveriti zmogljivost baterije telefona? To je enostavno narediti, vendar morate biti potrpežljivi, kajti, da bi dobili natančnejšo vrednost, morate porabiti veliko časa. Če je vaš telefon hitro izpraznjen, potem morda ne gre za dejstvo, da vas je proizvajalec prevaral, ampak samo baterija ima majhno zmogljivost za vaš pametni telefon. Visoka zmogljivost baterije je odličnarešitev tega problema.

  Sorodne publikacije