Čiščenje začasnih datotek za Windows 7 in podobne OS: najpreprostejše metode

Kako pogosto opazite, da se operacijski sistem, nameščen na računalniku, prenosnem računalniku ali mobilni napravi, ne zažene tako hitro, kot bi bilo zaželeno, da bi prostor na trdem disku ali notranji pomnilnik bistveno zmanjšal prostor, internet zavira in na splošno, , je vtis, da je kaj narobe s sistemom? Zakaj? Izkazalo se je, da je to deloma vključeno v ogromno količino začasnih datotek, ki so ustvarjene med samim operacijskim sistemom, prenesene pri brskanju po internetu, ostanejo po koncu nekaterih programov, itd. da bi dosegli ta skrajni obseg, ko ni dovolj prostora za upravljanje operacijskega sistema (samo za shranjevanje lastnih začasnih objektov). Na primer, če želite ali ne, mora za Windows na sistemski particiji vedno (!) Ostati približno 10% prostornine sistemske particije prostega prostora. Če se zmanjša, se prepričajte, kako to vpliva na vaš računalnik (čutite ga bo tudi v fazi prenosa, za kar bo potreben čas več kot običajno). Tukaj boste morali vedeti o čiščenju začasnih datotek v sistemu Windows 7 ali podobnih operacijskih sistemih celotne družine. Toda kako to počnete? Poskusimo ugotoviti.


Kaj pomeni čiščenje začasnih datotek v sistemu Windows 7 in drugih sistemih?

Jasno je, da je začasnadatoteke se zato imenujejo začasne, ki v sistemu obstajajo le za določeno časovno obdobje. V skladu z idejo mora operacijski sistem take objekte odstraniti posamezno takoj po dokončanju programa, storitve ali procesa. Dejansko je to daleč od primera. Težava je, da datoteke brskalnika v obliki predmetov piškotkov, sličic slik ali predpomnjenih podatkov za hiter dostop do nedavno obiskanih spletnih mest ne bodo nikoli izbrisane.
Le malo ljudi ve, da se lahko v primeru nesreče, ki zapre program, primerja z njim, ustvari začasne kopije vseh dokumentov. Nazadnje so mrtvi tudi stari gonilniki ali nepotrebni začasni predmeti, ki posodabljajo sam sistem ali točko povrnitve. Toda kako očistiti disk (začasne datoteke) v operacijskem sistemu Windows 7 in podobnih operacijskih sistemih? V ta namen lahko predlagate nekaj osnovnih tehnik, ki uporabljajo sredstva samega sistema, ali posebne programe drugih razvijalcev (ter ozko usmerjene aplikacije in aplikacije splošnega namena).


Hitra odstranitev začasnih objektov s pomočjo sistema

Torej se soočate z nalogo odstranitve vseh začasnih objektov, ki so teoretično nepotrebni v sistemu, ali preprosto ležite na disku v obliki preostali odpadki. No, ne boste jih iskali v "Raziskovalcu"! To ne bo samo vzelo veliko časa, temveč bo zahtevalo tudi znanje o tem, kaj je mogoče odstraniti in kaj ne moremo storiti. Datoteka ni napisana v golem besedilu, da je začasna. Poleg tega so skriti skoraj vsi začasni predmeti,in jih pogosto razlikujejo od istih uporabniško skritih sistemskih datotek je precej problematično, čeprav imajo včasih začasne datoteke na samem začetku imena, namesto črke, lahko imajo določeno oznako v obliki posebnega znaka, znaka za dolar, imajo razširitev TMP ali v mapi TEMP Začasne datoteke (ti imeniki niso zaželeni).
Čiščenje začasnih datotek Windows 7, kot pri vseh podobnih sistemih, lahko zaženete z vgrajenim orodjem.
Če želite to narediti, v Raziskovalcu, prek PCM na izbranem diskovnem prostoru, samo pokličite meni lastnosti, nato v prvem skupnem zavihku kliknite gumb za čiščenje diska, počakajte na rezultate analize, označite želene kategorije objektov na seznamu in potrdite operacijo.

Potrebno je očistiti sistemske datoteke?

Mnogi so verjetno tudi pozorni na dejstvo, da je, ko se pojavi seznam objektov, ki jih je mogoče odstraniti brez bolečin, čisti gumb za čiščenje sistemskih datotek nekoliko nižji. Kaj nam to daje?
Prvič, na ta način se lahko znebite namestitvenih datotek sestavov sistema Windows, odstranite preostale predmete prenesenih in nameščenih posodobitev, itd. 20-30 GB prostora na disku. Stare datoteke OS so shranjene 30 dni, po tem pa se samodejno izbriše.

Odstranjevanje začasnih datotek brskalnika inprogrami

Z brskalniki na desni ni tako enostavno. Po navadi po privzetku čiščenje začasnih datotek v operacijskem sistemu Windows 7 in drugih sistemih po zaključku glavnega programa ni izvedeno. Uporabnik se mora znebiti takšnega smeti samostojno.
V tem ni nič posebej zapletenega, saj je v vsakem znanem brskalniku za to zagotovljeno posebno orodje, ki se običajno imenuje zgodovina čiščenja ali brisanje podatkov o pregledanih straneh, in med predmeti, ki jih je treba odstraniti, samo zapomniti začasno datoteke, piškotki, predpomnilnik, sličice itd.

Samodejno čiščenje začasnih datotek v operacijskem sistemu Windows 7 z optimizatorji

Mnogi so verjetno posvečali pozornost dejstvu, da Windows skenira in odstrani računalniško smeti tako dolgo da potrpljenje ni dovolj. Z vgrajenimi orodji, ki temeljijo na brskalniku, so orodja precej dvomljiva, saj večinoma odstranijo le tisto, kar bi lahko ostalo z brskalniki, kot je IE ali Edge (Windows 10). Res je, da lahko v lastnostih brskalnika (Internet Explorer) nastavite samodejno čiščenje na izhodu, vendar to, kot kaže praksa, še zdaleč ni popolno. Kjerkoli je lažje uporabljati posebno programsko opremo drugih proizvajalcev, delujejo veliko hitreje in učinkoviteje. Lahko uporabite in ozko mislečih čistila, uporaba optimizatorji splošnega namena, ki imajo nekoliko več priložnosti.
Kot najbolj optimalno sredstvo je mogoče ponuditi CCleaner, Advanced SystemCare in podobnojih uporabljajo. Vsak tak program za čiščenje začasnih datotek, ki jih Windows 7 in podobni OS proizvaja čim globlje in temeljiteje. Predlagani pripomočki, mimogrede, izbrisati razbitine levo po zaprtju vseh nameščenih v brskalniku, in ne samo nekaj. Med drugim lahko po lastni presoji prilagodite metodo čiščenja ali celo nastavite časovni razpored za samodejno odstranjevanje izbranih začasnih objektov.

Epilog

Na podlagi zgoraj navedenega lahko zaključimo: kot najprimernejše in najučinkovitejše orodje za odstranitev začasnih datotek in sorodnih komponent je mogoče svetovati programskim optimizatorjem. Vendar, da se znebite ostankov izbrisanih programov, je najbolje, da uporabite pakete, kot je iObit Uninstaller, ki tudi očistijo sistemski register.

Sorodne publikacije