Katera e-denarnica je boljša? Primerjava elektronskih denarnic

Plačila na internetu in elektronski denar sta postala zelo običajna za dobro polovico uporabnikov osebnih računalnikov in mobilnih pripomočkov. "Cash" je seveda tudi v teku, a počasi gre v ozadje.

S pomočjo elektronskega denarja lahko izvršite skoraj vsako gotovinsko transakcijo: kupite kruh, plačate posojilo, plačate globo v prometni policiji, plačite posojila in še veliko več. Priljubljenost takšnih denarnih sistemov in včasih akutna potreba po njih povzroča nekaterim uporabnikom veliko vprašanj. Katera e-denarnica je boljša? Kako ga dobiti Kaj potrebujete za to? Navodila v plačilnih sistemih, milo rečeno, suhi in opisani v njih, so možnosti, da so v večji meri podobne dithyrambi. Trudili se bomo, da bi vse postavili na police in potisnili priljubljene storitve zaračunavanja na čela, da bi opredelili najbolj optimalno možnost.


Torej, poglejmo, kaj je e-denarnica boljša od tega, zakaj jo je treba odpreti in kako bo pomagala v eni ali drugi situaciji. Za začetek spoznajte, kako je sploh.

Elektronska denarnica

Elektronska denarnica ali plačilni sistem je storitev, ki vam omogoča, da prihranite finančne prihranke na uporabnikovem računu in jih po potrebi plačate prek spleta ali v resničnem življenju. V bistvu so taki sistemi podobni običajnemu bančnemu računu, le z bolj bogatimi funkcionalnimi zmogljivostmi.
Dobra polovicatisti, ki vedo, kako uporabljati elektronsko denarnico, so idealno orodje za spletne nakupe in druga plačila na internetu. Delo na internetu kot tekstopisec, oblikovalec, webmaster ali programer se bo soočalo s plačilnimi sistemi. Zaslužen denar je mogoče najti ne samo na svetovnem spletu, temveč tudi, da jih s pomočjo bančnih kartic, ki se izvajajo tudi v plačilnih storitvah, prinašajo v oprijemljive menice. Možnosti takšnih sistemov so precej, ostaja le odločitev o tem, kakšno elektronsko denarnico je bolje izbrati.

Priljubljeni plačilni sistemi

Seznam plačilnih sistemov ni tako velik. Da bi bili imenovani, morate dobiti licenco, dobiti dovolj dovolj kapitala, da jamči plačilo in opravlja veliko drugih, nič manj resnih zahtev.

Da bi odgovorili na vprašanje "Katera elektronska denarnica je boljša", bomo preučili tri najbolj priljubljene plačilne sisteme, ki so popolnoma prilagojeni vsakemu domačemu uporabniku. Poleg tega lahko v 90% primerov ena storitev popolnoma nadomesti drugo. Na splošno kritična razlika med sistemi kot taka ni, vendar obstaja le nekaj razlik, ki bodo pomagale določiti vsakega posebej in se odločiti, katera e-denarnica je boljša.

«Yandex.Money»

Ta plačilni sistem znanega domačega iskalnika je bil uveden leta 2002 in je bil ustvarjen posebej za ruskega uporabnika. S pomočjo elektronske torbice Yandex.Money lahko prevzamete, kupite in delite virtualnovaluti
Storitev ima priročen spletni vmesnik za osebne računalnike in mobilno različico za pripomočke na platformi Android in iOS. Možno je dopolniti račun v terminalih, bankah, komunikacijskih salonih in drugih mestih, kjer je označen logotip podjetja elektronske torbice "Yandex.Groshi".

Značilnosti storitve

Za poravnavo brez povezave lahko v storitev položite plastično kartico. Slednje je sprejemljivo povsod in brez omejitev, kot da bi bilo naročanje enako v kateri koli banki. Lahko se plača v trgovinah, opravi na spletu in dvigne gotovino. «Yandex.Money» je optimalna možnost za povprečnega uporabnika. To je priročno, vmesnik je razumljiv in brez nepotrebnih težav. Za odpiranje vseh razpoložljivih funkcij je potrebna identifikacija: potni list in osebna prisotnost v najbližji veji storitve. Edini negativni sistem - to je samo ruska valuta kroženja. Lahko dopolnite saldo v dolarjih in evrih, vendar bo znesek vedno v rubljih enakovreden. Torej imejte to v mislih, preden začnete elektronsko denarnico v službi "Yandex".

"Webmoney"

To je eden največjih plačilnih sistemov, ki delujejo od leta 1998. Ena od najpomembnejših prednosti te storitve je univerzalnost te valute. Tukaj lahko dobite račun v dolarjih, evrih, žigih, funtih in celo elektronsko torbico za kriptovalyut, to je praktično v kakršnem koli denarnem standardu. Za nekatere uporabnike je to kritična točka pri izbiri plačilnega sistema.

Omeniti je treba tudi, da je notranja pritožba inPretvorba valut je trenutna: ni potrebe po stiku s posredniki tretjih oseb in menjalnicami - vse je mogoče hitro storiti v vmesniku storitev. Slednji se, mimogrede, razlikuje od zmede, tako da vzletno obravnavo z njim ne bo delovalo. Zaradi specifičnosti menija veje in daleč od intuitivnega funkcionalnega bodo morali uporabiti, še posebej, če ste preklopili iz "Yandex.Grosha".

Posebne značilnosti plačilnega sistema

Za dostop do polnega delovanja sistema je potrebna večstopenjska identifikacija. Skenirani potni list odstrani nekatere omejitve glede zneska prenosov in poda izvirno potrdilo. Overjena kopija notarja vam omogoča izdajo bančne kartice, računu je dodeljen osebni status, kjer se sredstva lahko pretvorijo praktično brez omejitev. Obstajajo še druga identifikacijska potrdila, ki so že zasnovana za resne poslovne projekte, a so tudi veliko bolj zapletena. Na splošno lahko rečemo, da je "Webmans" kompleks dela z virtualnim denarjem. Sistem ima lastno lokalno stranko, zaščito na več ravneh in sposobnost za delo z različnimi valutnimi standardi, to je vse, kar je v običajnih offline bankah. "Webmoney" bo koristno orodje za tiste, ki so se posvetili pridobivanju denarja na spletu in pri delu s tujimi kolegi. Poleg tega je možnost obdelave priljubljene elektronske denarnice za CripTool še bolj vsestranska in privlačna za napredne uporabnike.

Storitev "Kiwi"

"Kiwi" se je pojavila leta 2007 in zraven«Yandex.Groshima», ki privlači s svojo preprostostjo in udobje navadnih uporabnikov. Plačilni sistem v primeru osebnega računalnika ali mobilne aplikacije deluje s spletnim vmesnikom, če za te namene uporabljate tablični računalnik ali pametni telefon.
Kot storitev personalizacije računa uporablja vezano telefonsko številko z naslednjo identifikacijo, kar je zelo priročno: dragocena številka enajstih znakov je vedno v zvezku pripomočka ali v spominu, zato težave s tem, kje vrgate denar, praviloma , se ne zgodi. Druga izjemna značilnost storitve je sposobnost dela z evrom, dolarjem in kazahstanskim tengeom. V zvezi s tem je bolj vsestranski torbici, v nasprotju z "Yandex.Grosh". Toda kot žlico katrana obstajajo provizije. Ne, da so bili ti visoki odstotki, so skoraj povsod, tudi če ne bi smeli biti načeloma. Morda ni tako opazno, ko gre za majhne količine, toda ko delate s petimi ali šestimi števkami, se počutite, kot da ste v sredini. Torej za resne poslovne projekte ta storitev ni najboljša možnost, čeprav je to različna vsestranskost, udobje in prijeten vmesnik. Torej imejte to v mislih, preden začnete uporabljati elektronsko torbico v plačilnem sistemu Kiwi.

Če povzamemo

Kakšen sistem izbrati je odvisen od vas in vaših potreb. Če se, kot pravite, obrnete na milijone, bo najboljša možnost "Webmans". Ima najbolj zanesljivo zaščito, finančne garancije in velikoizbiro denarnih denarnic. Za samostojne in druge uporabnike srednjih let ni potrebe, da bi se ukvarjali z velikim in resnim "Webmanom", vendar je bolje, da so "Yandex" in "Kiwi" pozorni na bolj prijazne storitve. Možno je tudi urediti bančno kartico in delati (ali porabiti denar) v svojem zadovoljstvu.

Sorodne publikacije