Kako povečati predpomnilnik v brskalniku "Yandex". Značilnosti predpomnjenja spletnih brskalnikov

Caching - proces zapisovanja podatkov v izbrano območje za poznejši hiter dostop do njih. Predpomnjenje se uporablja na številnih področjih IT industrije za zagotavljanje optimizacije s pospešenim branjem najpogosteje uporabljenih podatkov in posledično potrebo po prenosu novih podatkov na zahtevo. Najpogosteje se uporabniki srečujejo s procesom predpomnjenja, ko delajo v različnih brskalnikih, vključno z brskalnikom »Yandex«. In ker sodobni internet ponuja ogromno različnih multimedijskih vsebin, bo smiselno preučiti značilnosti dela s shrambo podatkov predpomnilnika: kako povečati predpomnilnik v »Yandexu« - brskalnik, ali zmanjšati njegovo velikost, je smiselno prekiniti povezavo ali celo prenašati.


Kako deluje predpomnilnik v brskalniku
V primeru internetnih brskalnikov je predpomnilnik imenik na disku, ki vključuje podatke iz vseh obiskanih strani: navigacijske ikone, slike in animacije ter multimedijske vsebine. Običajno se predpomnjenje nevidno prenese na uporabnika, vendar pri gledanju video posnetkov na začasnem traku lahko opazite nemoteno ali občasno gibanje sive vrstice: na tej točki se podatki shranijo v posebnem repozitoriju brskalnika, tj. To je storjeno zaradi enake optimizacije, v tem primeru - za pospešitev dostopa do videa (na primer po zapiranju brskalnika), zmanjšanje obremenitve računalniških virov invarčevanje internetnega prometa. Toda ko gledate različne statične informacije (na primer sliko ali besedilo), celoten proces ostane v ozadju, čeprav optimizacija deluje tukaj: ista slika pri ponovnem obisku strani je primernejša za odstranitev iz skladišča kot za ponovno nalaganje iz omrežja.


Odvisno od vrste, najpogosteje pride v skladišče vsebine, vendar se obseg njene vsebine dinamično spreminja, medtem ko je njena najvišja vrednost strogo omejena (približno 500 MB). Sicer bi to privedlo do banalnega prelivanja diska. Za prisilno predpomnjenje ni potrebe: sam brskalnik bo izbrisal najmanj relevantne podatke za snemanje novih informacij. Hkrati pa je možnost spreminjanja velikosti brskalnika Yandex cache-brskalnika spremeniti v smeri povečanja ali zmanjšanja, vredno je, nujno se osredotočiti na značilnosti določenega računalnika (obseg in hitrost medija), pa tudi na vrsto in pasovno širino internetne povezave. . Velika količina pomnilnika zahteva prostor na disku, majhna pa lahko oteži ogled medijske vsebine.

Kako povečati predpomnilnik v brskalniku »Yandex«

S pomočjo samega brskalnika ta postopek ni izvedljiv: številni razvijalci brskalnikov so iz nekega razloga postali modernejši od uporabnikov do izolacije. Ampak način je, in to vključuje spremembo lastnosti bližnjice programa. Narediti morate naslednje:
 • Pojdite v bližnjico brskalnika (na primer v meniju Start ali na namizju). Če bližnjica manjka, jo morate ustvariti.
 • Prikličite kontekstni meni, spustite sev postavko "Lastnosti" in jo izberite.
 • V zavihku "Tab" v vrstici "Predmet" pojdite na polje, ki ga je mogoče urejati na samem koncu zapisa.
 • Če preskočite presledek, vnesite ukaz: -disk-cache-size = 2147483648. V tem primeru je uporabljeni pomnilnik dva gigabajta, vendar brskalniki Chromium, ki vključujejo Yandex, vzamejo samo vrednosti v bajtih. Za natančno izračunavanje želene vrednosti lahko uporabite kateri koli omrežni pretvornik.
 • Spremembe potrdite s klikom na "OK".
 • Velikost predpomnilnika lahko zmanjšate na podoben način.

  Spreminjanje prostora za shranjevanje

  V lastnostih bližnjice lahko povečate predpomnilnik v brskalniku "Yandex" in spremenite mesto njegovega shranjevanja. Če potrebujete veliko skladišče, in ne želite preživeti prostora na sistemskem pogonu, potem recimo, če obstaja druga disketa (logična ali fizična), nato premaknite predpomnilnik tam. Če želite to narediti, morate izvesti enaka dejanja kot pri povečanju predpomnilnika, vendar bo ukaz izgledal drugače: -disk-cache-dir = E: CacheYandex (črka pogona in natančna mapa predpomnilnika sta posamezni za vsakega uporabnika). Prisotnost že vnesenega parametra, ki ureja velikost predpomnilnika uporabnika, ne vpliva na uporabo brskalnika pri zagonu drugega, kot tudi na lokacijo ukazov.

  Onemogočanje predpomnjenja

  V lastnostih bližnjice je funkcija predpomnjenja onemogočena in onemogočena. V ta namen vnesite podobno povečanje v ukaz predpomnilnika, vendar nastavite najmanjšo velikost na 1 ali 10 kilobajtov. To bo prihranilo zmogljivosti brskalnikapredpomnjenih podatkov.

  Čiščenje predpomnilnika

  Za brisanje predpomnilnika v brskalniku "Yandex", kot v vseh drugih aplikacijah, ki temeljijo na Chromiumu, lahko v meniju "Zgodovina" kliknete gumb "Počisti zgodovino". Brskalnik bo prikazal okno, v katerem želite navesti zanimanje za elemente, kjer je predpomnilnik ponastavljen in ponastavljen.

  Predpomnjenje in SSD

  SSD-ji so znani po visoki hitrosti dostopa do podatkov, kar daleč presega HDD. Vendar zavaja uporabnike informacij, da ima vsaka celica za shranjevanje pogonov SSD omejen vir. In ker je predpomnjenje v bistvu večkratni podatki, je večina vztrajno sledila nasvetom starejših spletnih publikacij, da bi onemogočila shranjevanje v predpomnilniku ali ohranila pomnilnik stran od SSD-ja, da ne omenjamo povečanja predpomnilnika brskalnika. "Yandex", kot tudi vsak brskalnik, v prvem primeru, bo vsa omrežna obremenitev preprosto prevedena v internetni kanal (če je njegova pasovna širina in hitrost visoka, potem ni nobenih težav), vendar prenos predpomnilnika na počasnejši nosilec izniči vse hitrosti prednosti bliskovnega pogona. Ampak, kot kaže praksa, je spomin sodobnih ssd-pogonov, tudi pri visokih obremenitvah, zasnovan za najmanj 8-15 let delovanja. Prenos predpomnilnika iz pogona SSD na običajni trdi disk - torej brez tveganja, pomeni, da se zavestno zmanjša zmogljivost izmenjave podatkov z osebnim računalnikom.
  Ko je preučil ta priročnik in se naučil, kako povečati predpomnilnik v brskalniku "Yandex", kot tudi izvesti druge manipulacije s skladiščem, je mogočeolajšali in olajšali navigacijo po internetu.

  Sorodne publikacije