Kako počistiti piškotke v Google Chromu: nekatere najpreprostejše in najhitrejše metode

Kako očistiti piškotek v brskalniku Google Chrome ali v drugih brskalnikih, in glede na to, kar zahteva, spori med uporabniki ne padejo za minuto. Najosnovnejši problem ni niti izbira metode čiščenja, ki jo lahko ponudite precej za brskalnik Chrome, opisan spodaj, ampak zakaj bi morali storiti naslednje. Poskusimo pojasniti vse te sporne točke.

Kaj je piškotek in zakaj morate izbrisati te datoteke?

Piškotki so navadni besedilni predmeti, ki vsebujejo začasne informacije o obisku spletnega mesta, ki jih sistem neposredno zabeleži, ko dostopate do vira. Na prvi pogled se zdi, da je vse neprijazno. V resnici pa lahko informacije v teh datotekah vsebujejo uporabniške podatke (kot so prijave in gesla) in z dostopom do teh objektov vsiljivci pogosto kradejo občutljive podatke. Poleg tega je pogosto, ko je sistem zakrčen s predmeti te vrste, tudi zmanjšanje hitrosti brskalnika (čeprav relativno zanemarljivo). Na splošno strokovnjaki priporočajo, da se znebite takih datotek takoj po koncu dela na internetu. Toda kako izbrisati piškotke v brskalniku Google Chrome? Kot najhitrejši način lahko ponudite več možnosti za rešitve, ki so navedene spodaj. Kaj izbrati-odloči za sebe, ker so vsi dovolj preprosti in ne zahtevajo posebnega znanja.


Kako očistiti piškotke v brskalniku Google Chrome: standardna metoda

Torej, kot prva možnostUkrepi bomo obravnavali eno od najpreprostejših standardnih metod, ki se na splošno lahko uporabljajo za skoraj vse znane opazovalce. Kot veste, se v večini primerov takšna dejanja izvajajo v ustreznih delih nastavitev brskalnika. Kako odstraniti piškotke v brskalniku Google Chrome? Vse je preprosto! V brskalniku morate najprej klikniti gumb s tremi točkami, ki se nahaja v zgornji vrstici v zgornjem desnem kotu, in pojdite v razdelek z nastavitvami.
Nato je treba skenirati predstavljene parametre in spodaj v napredne nastavitve. Samo malo navzdol, boste lahko videli element čiščenje zgodovine, po kliku na katero okno se bo pojavilo za izbiro izbrisanih elementov, ki so se nabrali v brskalniku.


Izberite, kaj potrebujete (vključno s piškotki), nato označite interval brisanja (npr. Izbrišite od začetka ali v zadnji uri), nato potrdite dejanje.

Kako odstraniti piškotke v brskalniku Google Chrome s pomočjo zgodovine?

Enostavnejši način za dostop do potrebnih nastavitev je uporaba elementa zgodovine, ki ga je mogoče najti neposredno v meniju, ki se odpre s pritiskom gumba s tremi gumbi.
Prikaže se premik na drugo zgodbo v glavnem delu in okno za obiskovalce, po katerem lahko izbrišete neželene elemente. Mimogrede, ta metoda je dobra tudi za odstranjevanje zgodovine z vsemi sorodnimi komponentami, tudi na drugih sinhroniziranih stacionarnih ali mobilnih napravah, na katerihuporablja isti uporabniški račun kot brskalnik (na primer naprave Android).

Uporaba dodatnih orodij

Zdaj pa poglejmo, kako še hitreje očistiti piškotke v brskalniku Google Chrome. Še enkrat, za to morate še vedno uporabljati glavni meni, vendar lahko takoj odprete element dodatne opreme.
Podmeni ima element za brisanje pregledanih strani, po katerem se bo prehod pojavil v istem oknu za odstranitev začasnih objektov, kot je prikazano zgoraj.

Dostop do možnosti čiščenja bližnjic

Nazadnje, nekaj besed o tem, kako izbrisati piškotke v brskalniku Google Chrome, z uporabo vseh bližnjic in dveh načinov hitrega dostopa s pritiskom na vroče tipke, kar vam omogoča, da popolnoma izključite. Izvajanje podobnih operacij z uporabo računalniških manipulatorjev, kot so miška, sledilna ploščica, igralna palica ali gamepad, omejena samo na tipkovnico, v prvem primeru pa je dovolj, da pritisnete bližnjico na tipkovnici Ctrl + H, potem pa boste lahko imeli zgodovino obiska. Čiščenje: Kot drugo kombinacijo lahko ponudite Ctrl + Shift + Del, ki odpre okno s seznamom objektov, ki jih želite takoj odstraniti.

Uporaba pripomočkov tretjih oseb

Če še vedno razmišljate o čiščenju Googlovih piškotkov Chrome, in nobena od predlaganih možnosti za vas, iz neznanega razloga, ni bila neprijetna, lahko uporabite posebna čistila ali optimizatorje.svetujem CCleaner in ASC.
V prvi prilogi se morate vrniti na točko spiranja v glavnem meniju na navpični plošči na levi, nato pa pokažite na potrebne elemente (in tudi ob upoštevanju brskalnika, ki ga uporabljate), pritisnite gumb za analizo in na koncu počistite ključ s pritiskom na ustrezen gumb.
V drugem pripomočku je vse preprostejše. V glavnem oknu je dovolj, da si zapomnite modul za čiščenje zasebnosti, poleg tega potrdite polje za samodejno odpravljanje najdenih težav in nato kliknite na velik gumb Start v sredini zaslona. Vsi elementi bodo izbrisani samodejno. Opomba: v aplikaciji CCleaner lahko selektivno odstranite rezultate skeniranja, v programu ASC pa se vsi najdeni predmeti samodejno izbrišejo, čeprav lahko uporabite napredno orodje, če želite, in nastavite lastne nastavitve ali nastavitve, povezane z modulom za začasne datoteke in odstranitev zaupnih podatkov. Vendar pa iz vseh predlaganih uporabe izberite sebe, odvisno od tega, katero orodje je po vašem mnenju najbolj preprosto in pomembno. Na splošno pa je za lažje delo bolje uporabiti hiter dostop ali optimizatorje, ki odstranjujejo začasne komponente ne le v ločenem brskalniku, ampak tudi v vseh, ki so na voljo v sistemu (vključno s tistimi v standardnih programih Windows, kot so Internet Explorer ali Edge). )

Sorodne publikacije