Kaj je quadrocopter? Zmogljiv quadcopter na radijski nadzor s kamero

Koncept zrakoplovov brez posadke se hitro absorbira v krogih ventilatorjev radijsko nadzorovanih naprav. Zamisel o zračnem dronu je bila dolgo časa le v nišnih kulturah. Toda v zadnjih letih se takšne naprave vedno bolj pojavljajo v rokah navadnih potrošnikov elektronike. Kaj je Quadcopter s stališča povprečnega potrošnika? Vsaj lepa leteča igračka, s katero lahko manipuliramo s posebno igralno palico. Kot maksimum je to dobro orodje za krajine in raziskave. Gre za samo amaterski interes, vendar obstajajo tudi odgovorne strokovne naloge, ki rešujejo take naprave. V vsakem primeru bo povpraševanje po enem ali drugem tipu quadcopter z določenim nizom značilnosti.

Splošne informacije o quad-plovilu

Quadcopter ali vrtalnik je naprava, ki lahko leti s štirimi vijaki. Na splošno velja, da se opredelitev kvadrokopterja lahko razširi na njene spremembe. Klasična naprava te vrste, kot je že omenjeno, je opremljena s štirimi propelerji, vendar obstajajo tudi modeli s tremi, šestimi in dvanajstimi vijaki. Poleg števila rezil ne razlikujejo bistveno ničesar, čeprav seveda ta kazalnik neposredno vpliva na moč. Ampak ne samo to, saj ima lahko drugi štirjepinski stroj več omejitev pri letenju kot model s tremi propelerji.

Samo načelo delaVse naprave v tej skupini temeljijo na aktivnih vrtilnih vijakih. Poleg tega je kompleks propelerjev odgovoren ne samo za let kot tak, ampak tudi za okretnost, stabilnost gibanja in upravljivost. Ukazi za izvrševanje določenih dejanj quadcopter na radiu prejme od uporabnika daljinskega upravljalnika. In napajanje ustreza vgrajenim akumulatorjem - v redkih primerih, komplet baterij.

Zmogljivosti za streljanje

Prvi modeli quadcopterja niso predvidevali možnosti streljanja iz zraka. Ampak danes, brez zagotavljanja kamere v takšni napravi, mnogi ne vidijo smisla. Še več, quad kamera s fotoaparatom se nenehno razvija in dodaja kot video sliko. Začetna raven predstavlja modele, ki jih zagotavljajo kamere pri 03 Mp. To so najsodobnejše naprave, ki postopoma izginejo. Povprečna paleta amaterskih modelov je modifikacija z matricami 2 milijona pik, ki omogočajo snemanje v formatu 720p.

Kar zadeva najvišjo raven v tem trenutku, jo predstavljajo kamere z 12 megapiksli, ki snemajo sliko z ločljivostjo 1080p. Najnovejše naprave podpirajo tudi format 4K. V tem primeru oddaja kvadokopter ne samo, da snema video gradivo na bliskovnem pogonu, ampak ga lahko tudi pošlje prek omrežja Wi-Fi ali prek omrežja Wi-Fi.

Katere so najmočnejše naprave?

Da bi razumeli, kako močni stroji quadcopter prekinjamo s preprostimi modeli, je treba začeti voditipovprečne lastnosti. Torej, osnovni parametri, ki upoštevajo obseg in čas avtonomnega bivanja v zraku. Glede na razpon je v standardnih modelih 150-350 m. Na tej razdalji lahko upravljavec v celoti ohrani nadzor nad dronom. Časovni interval leta je od 10 do 15 sekund. Zdaj lahko preklopite na zmogljive naprave. Takšni modeli so sposobni ostati v zraku za približno 25-30 minut, premagovanje razdalje nekaj kilometrov (3-5 km). Obe značilnosti sta v veliki meri odvisni od akumulatorja za quadcopter, ki ima v sodobnih različicah zmogljivost 4000-5000 mA * h. Res je, da hitrost leta ni opazna. In lahka, nizko napajana in tehnično razvita močna hitrost največjega droga se razvije 15-20 m /s.

Model Yuneec Typhoon H

Eden najbolj tehnoloških modelov, tudi glede na premium razred. Naprava lahko premaga razdaljo do 2 km, medtem ko je v zraku 25 minut. Dejansko to ni najbolj izstopajoča zmogljivost za močnega drona, vendar ne samo ta privlačen model. Da bi razumeli prednosti tajfuna H, je treba omeniti, da je takšen quadrocopter v smislu amaterskega in zahtevnega. To je predvsem učinkovito sredstvo za multimedijsko komunikacijo. V tem smislu je treba povedati, da je naprava opremljena z UHD kamero, inteligentnim nadzornim sistemom, zmožnostjo ustvarjanja 360-stopinjske panorame itd. Poleg tega je daljinski upravljalnik opremljen z GPS modulom, ki vam omogoča, da s pametnim telefonom nastavite avtomatski nadzor z vizualnim zemljevidom. Ta zmogljiv Quad-Counter ima tudi možnost Point To Fly. VV tem načinu lahko uporabnik samo usmeri točko na nebu, ne da bi manipuliral z gumbi, in dron bo takoj letel v tej smeri.

Model DJI Phantom 4

Ta enota je dobra zaradi svoje osnovne zmogljivosti. Njegov obseg letenja je že 6 km, kar je postalo mogoče zahvaljujoč akumulatorju pri 5350 mA * h. Čas letenja je 28 minut, kar je dobro tudi za modele te ravni. Zanimivo in strukturno izvajanje aparata. Dejstvo je, da ima močan Quad-Counter Phantom 4 monolitno telo, ki zagotavlja minimalno število odprtin. Takšna rešitev je omogočila, da je bila struktura ne le trajna, temveč tudi zaščitena pred obarjanjem in prodiranjem vlage. Kar zadeva sposobnost fotografiranja, ne bodo razočarani: model je opremljen z modulom 124 MP, ki omogoča snemanje v formatu 2160p.

Model Parrot Bebop 2

Naprava je precej nenavadna, ker v njej v primerjavi z večino analogov ni nagiba v enem ali drugem vidiku operativnih lastnosti. Na primer, njegove zmožnosti letenja so precej povprečne - za dano 25 minut je sposoben leteti na razdalji do 2 km pri hitrosti 18 m /s. Ampak to je eden najboljših kvadrokopterov s kamero, saj ima integrirano matrico 14 MP. Poleg tega so razvijalci zagotovili 3-osni stabilizacijski sistem, zahvaljujoč kateremu je video podroben, jasen.
Toda z zmogljivostmi letenja ni vse tako slabo. V tem delu je bil poudarek na dinamiki. Tako kot standardni kvadkopter v radiu, je ta model sposoben izvajati različnetriki za ukaze operaterja. Toda njihova kompleksnost in raznolikost navdušuje celo strokovnjake. Med izvajanjem številk lahko uporabnik spremeni kot kamere.

Zaključek

Sodobne risbe prikazujejo primer, kako se lahko nove tehnologije iz različnih področij medsebojno dopolnjujejo, kar je posledica zagotavljanja izdelka s prej neznanimi možnostmi. Konec koncev, če je že prej na vprašanje, kaj je bil quadcopter, standardni odgovor je bil, da ga omenjamo kot čisto zrakoplov, danes pa so značilnosti fotografiranja skoraj glavno merilo izbire. Poleg komunikacijskih zmožnosti in streljanja se razvija tudi načrtovanje dronov. Razvijalci naredijo lupine in vijake trajnejše in lahke dele. Hkrati pa cene naraščajo. Torej, bonus močni stroji quadcopter danes stane približno 80-100 tisoč rubljev.

Sorodne publikacije