Ural-5557: tehnične specifikacije in fotografije

Leta 1983 so oblikovalci tovornjakov Ural-5557 razvili oblikovalci Uralske avtomobilske tovarne v mestu Miass. Novi stroj je namenjen samo za kmetijstvo. Zato se je za preučevanje povpraševanja prebivalstva začelo vprašanje relativno majhnih strank. Toda kmalu je postalo jasno, da "Ural-5557", katerega značilnosti so bile precej vsestranske, je v veliko povpraševanje. Na podlagi svoje šasije je bila proizvodnja avtomobilov za različne namene: avtobusi, tovornjaki za gorivo, gasilska vozila itd.


Avtomobilska naprava

Osnovni model "Ural-5557", imenovan "Farmer", je šasija na šestih kolesih, ki je bila nameščena na dvokrilni kabinski pokrov. Ohišje je popolnoma kovinsko, z možnostjo dvosmernega bočnega pomika pod kotom 45 stopinj za razkladanje. Glavni in nadgradni barterji so opremljeni z avtomatskimi ključavnicami, njihovo odpiranje pa s hidravličnimi cilindri.
Vzpon platforme je prek kompleksnega sistema, ki vključuje teleskopski hidravlični cilinder, ki je sestavljen iz treh stopenj, rezervoarja s 46 litri za posebna maziva in razdelilne enote. Poleg tega lahko s to napravo upravljate hidravlični priklopnik.


Omogočen je potopni baldahin, ki izključuje pihanje nevezanega ali lahkega tovora s ploščadi med premikanjem, kot tudi zaščito pred padavinami.

Tekdel

"Ural-5557" - terenski avto s tremi voznimi mostovi (6x6). Od svojega prototipa (serija 4320) s podobno kolesno formulo je bil novi model drugačen s pnevmatikami: "Farmer" je prejel nizko profilne pnevmatike, ki imajo širšo širino kot standardna guma. Poleg tega je bil tovornjak opremljen s centralizirano napravo za nadzor tlaka v kolesih, ki omogoča njeno spremembo v razponu od 1 (za kratek čas) do 35 atmosfer, s čimer se poveča ali zmanjša površina oprijema pnevmatike s površino ceste.
Ta posodobitev je bistveno povečala prepustnost stroja in znatno zmanjšala pritisk na tla, kar je zmanjšalo njegovo uničenje. Avto "Ural-5557" nameščen vzmetni vzmet vzmetenja, dopolnjena z dvosmerni amortizerji. Zavorni sistem - pnevmatsko-hidravlični, z dvema konturama.

Motor

"Ural-5557" je opremljen z dizelskimi elektrarnami, ki so načrtovane in izdelane v Yaroslavl Motor Plant. Avtomobili so lahko opremljeni z turbo šestvaljnimi motorji: YAMZ-236-NE2 ali YMZ-236-M2 z zmogljivostjo 230 in 180 litrov. z v tem zaporedju. Oba motorja spadata v razred "Euro-2". Ti motorji imajo visoko stopnjo zanesljivosti in dobre popravljivosti. Trenutno se ta tovornjak in njegove spremembe lahko dopolnijo z dizelskimi agregati, ki spadajo v četrti ekološki razred.

Prenos tovornjakov

"Ural-5557" je bil opremljen z mehansko petstopenjsko kontrolno točko (YMZ-236). «Rozdatka» - z dvema fazama preklapljanja inasimetrična medosna planetarna razlika.
Ko teče diferencial, to pomeni, da je v nezaklenjenem stanju, je tudi potisk zagotovljen na vseh osi vozila, prav tako pa je obremenitev pri prenosu čim manjša. Po potrebi se lahko, odvisno od cestnega okolja, diferencial zaklene (izklopi), nato se pogonske gredi vseh treh mostov sinhrono vrtijo.


Navor od kontrolne točke do razdelilnika in do mostov avtomobila se prenaša s kardanskimi gredi odprtega tipa. Sklopka - dvokrožna.

«Ural-5557»: tehnične značilnosti

 • Mere: dolžina - 7 m 693 cm (vključno s sprednjim odbijačem in vlečno kljuko), širina - 2 m 50 cm brez vzvratnih ogledal in 2 m 82 cm z njimi, višina - 2 m 65 cm, upoštevajoč tri signalne luči na strehi kabine in 35 metrov s sidrnimi ploščami.
 • Tara je 975 ton, brez dodatnih ležišč.
 • Skupna teža tovornjaka za odlaganje je 163 ton.
 • Nosilnost - 7 ton, dovoljena obremenitev priklopnika - 115 ton.
 • Dovoljena skupna teža vlakov je 278 ton.
 • Ohišje telesa je 88 kubičnih metrov, z dodatnimi stranskimi stenami (inline) - 175 kubičnih metrov.
 • Površina telesa - 103 kvadratnih metrov. meter
 • Čas, potreben za dvig platforme (s tovorom) - 15 sekund.
 • Čas za spuščanje telesa je 20 sekund.
 • Glavne dinamične značilnosti

  "Ural-5557" s svojimi značilnostmi lahko razvije hitrost do 75 km /h, pri čemer je priklopnik 70 km /h. Sprva je bil avtomobil namenjen za uporabo na podeželjuto je pomenilo skupno delo z opremo za spravilo, zato konstrukcija prenosa zagotavlja stabilno hitrost motorja tudi pri hitrosti 2-3 km /h. Pospešek stroja do 60 km /h traja 40 sekund. V primeru zasilnega zaviranja pri hitrosti 40 km /h, bo razdalja od trenutka, ko pritisnete pedal, in do konca, avtomobil nekaj več kot 17 metrov, s prikolico - 184 metrov. Prostornina goriva je 200 litrov. Navedena v TTH je poraba dizelskega goriva pri 100 km pri hitrosti 40 km /h 27 litrov. Pri 60 km /h - 37 litrov. Če avto vleče priklopnik, se referenčne vrednosti povečajo za 4-6 litrov, odvisno od obremenitve. V zimskem času se povečajo tudi stroški.
  Polmer vrtenja v velikosti - 11 m 40 cm, na kolesu na zunanjem krogu - 10 m 80 cm. Dovoljena globina bara za avto "Ural-5557" je 70 cm, kot nadvišanja v težkih cestnih razmerah pa lahko doseže tudi do 50%, prikolica pa 27%.

  Spremembe

  Od uvedbe osnovnega tovornjaka v večnamensko vozilo in opremljenih z nadgrajenimi, izboljšanimi motorji se je tovorna platforma začela razvijati ne le stransko, temveč tudi nazaj. Spremenjeno in njegovo označevanje, zdaj "Farmer" prejel indeks "Ural-5557-40". Kasneje je tovarna avtomobilov izdelala prekucnik, kabina je bila spalni prostor in platforma, ki je bila vržena samo zaradi nosilnosti 10 ton - ta avto je prišel pod oznako "Ural-55571-40". Toda model z indeksom 55571-41 je že dobil štiri vrataPovečana kabina, namenjena za 6 oseb (voznik + pet potnikov). Prav ta kabina je nameščena in na "Ural-5557" - specializiranih tankerjev, namenjenih za gašenje požarov.
  "Požar", zbran na osnovnem podvozju, je prejel naslednje indekse: AC-5-40 z rezervoarjem 5 tisoč litrov, AC-5.5-40 - za 55 tisoč in AC-6-40 - za 6.000 litrov vode . In to so samo najpogostejši modeli. Priljubljenost avtomobila ne pade z leti. Podvozje avtomobila je tako vsestransko uporabno, da je njegova uporaba praktično neomejena, posodobitev prvotnega modela pa se nadaljuje še danes.

  Razlogi za priljubljenost in dodatne značilnosti

  Seveda je "Ural-5557" tako priljubljena zaradi svoje visoke nosilnosti in odličnih vlečnih lastnosti, hkrati pa ohranja odličen oprijem tudi v težkih cestnih razmerah. Poenotenje agregatov in vozlišč med modeli "Uralov" zmanjšuje stroške njihovega vzdrževanja in popravil. Dovoljen razpon temperatur brez izgube učinkovitosti je od -45 do +40 stopinj Celzija, kar je pomembno tudi za tehnologijo tega razreda in namena. Poleg tega se lahko za vse modifikacije, na zahtevo kupca, namesti vitel, dodatni rezervoarji za gorivo, manipulatorji z žerjavom in drugi priključki.
  Delovni vir za prvi remont avtomobila je 200 tisoč km. In celotna življenjska doba avtomobila - ne manj kot 10 let. Čeprav s čistim delovanjem in pravočasnim servisiranjem, lahko ta stroj deluje veliko dlje.

  Sorodne publikacije