Intel Celeron N2840 je odličen procesor za prenosne računalnike in tablične računalnike

Glavna niša uporabe takšne procesorske rešitve kot je Intel Celeron N2840 - tablični računalniki in prenosni računalniki iz ultraproračunskega razreda. Znotraj takšnih računalniških sistemov bodo zmogljivosti takšnega čipa dovolj za opravljanje glavnih nalog.

Za uporabo v katerih računalniških sistemih je ta čip usmerjen?

Prednosti Intel Celeron N2840 vključujejo visoko raven energetske učinkovitosti. Termični paket te CPE je nastavljen na 75 W. Posledično se lahko mobilni računalniški sistemi, ki temeljijo na takšni rešitvi, pohvali z veliko življenjsko dobo baterije, ki lahko v nekaterih okoliščinah doseže tudi 12 ur. Ampak učinkovitost te polprevodniške rešitve je na minimalni ravni. Tako vreden takšnega procesorja je mogoče samo na tabletah in ultraproračunskih netbookih in prenosnih računalnikih. Prav v takih primerih je v ospredju življenjska doba baterije in nizka cena. Ampak zmogljivost PC gre v ozadje.

Značilnosti CPE

Zelo zelo skromni tehnični parametri v procesorju Intel Celeron N2840. Značilnosti tega čipa kažejo na prisotnost samo 2 računalniških jeder, ki so sposobni obdelovati programsko kodo in podatke v samo dveh tokovih. Ta procesor je bil izdan leta 2013, njegov kristal pa je bil izdelan v skladu s standardi 22-nm procesne tehnologije. Upoštevana CPU je sposobna dinamično prilagajati frekvenco ure. Najmanjša vrednost slednjega je 216 GHz, največja pa -258 GHz. Glasnost prve stopnje predpomnilnika je 112 kb, druga pa 1 megabajt. Silikonski kristal vključuje tudi dvokanalni kontrolni pomnilnik, ki lahko obravnava do 8 GB RAM-a. Tip čipov v tem primeru bi moral biti DDR3L, njihova nominalna frekvenca pa bi morala biti 1333 MHz.

Integrirani grafični sistem

Grafični podsistem Intel Celeron N2840 je zelo šibek od točke delovanja. Temelji na integriranem video pospeševalniku modela HD Graphics iz podjetja Intel. Postavitev polprevodniškega kristala se v tem primeru izvede tako, da so v eni silicijevi plošči tako računalniški moduli kot pomnilniški krmilniki in vgrajena grafična kartica. Zato je v proizvodnji grafičnega procesorja uporabljen isti proces z toleranco 22 nm, kot pri izdelavi računalniških jeder. Hitrost takta pospeševalnika, odvisno od obremenitve, se lahko spreminja od 311 MHz do 793 MHz. Če želite ustvariti slikovni izhod, ima ta pospeševalnik lahko samo 2 monitorja naenkrat.

Pregledi in stroški končnih odločitev

Procesor Intel Celeron N2840 ima nakupno ceno 117 USD. Pripravljeni mobilni sistemi na svoji bazi so danes ocenjeni na 200 $. Kot primer lahko prinesete model Lenovo laptop IdeaPad 100-15, ki ga lahko kupite za 12.000-13.000 rubljev. Konfiguracija te mobilne rešitve vključuje 4 GB pomnilnika, 500 GB trdega diska. V tem primeru je diagonala zaslona enakastandard je danes 156 “in njegova resolucija je 1366 X 768. Specifikacije strojne opreme takega prenosnega računalnika zadostujejo za naslednje naloge:
 • Paketi programske opreme Office
 • Poslušanje zvočnih posnetkov.
 • Predvajanje videa.
 • Brskanje po internetu.
 • Branje knjig
 • Toda za bolj zahtevne naloge je strojna oprema tega procesorja zagotovo nezadostna.

  Povzetek

  Odlična procesorska rešitev je Intel Celeron N2840 za prenosne računalnike in tablične računalnike. Mobilni računalniški sistemi, ki temeljijo na njem, imajo odlično raven energetske učinkovitosti in avtonomije. Vendar je njihova uspešnost zelo skromna. Toda stroški v tem primeru so minimalni.

  Sorodne publikacije