Potovalni računalnik "Multitronics": navodila in pregledi

Računalniki na vozilu so danes ena od nujnih in nepogrešljivih naprav. Razpoložljivost takšne opreme, skupaj z običajnim računalnikom za usmerjanje, bo omogočila, da bo potovanje bolj udobno in varnejše z avtomobilom, kar vozniku zagotavlja izčrpne informacije o stanju vozila.

Značilnosti računalnikov Multitronics

Multimedijski zvočniki Multi Computer se od analogov ugodno razlikujejo po številnih konfiguracijah in funkcijah, ki omogočajo uresničitev zahtev vsakega uporabnika in prilagoditev naprave posebnim zahtevam. Lastnik avtomobila lahko samostojno razvrsti različne parametre, prilagodi sistem objav - tako zvočnih kot vizualnih, in poveže parktronike iste blagovne znamke.


Sodobni modeli avtomobilov so opremljeni z elektronskimi sistemi in različnimi senzorji, ki so odgovorni za delovanje teh sistemov in drugih enot. Kontrola vseh avtomobilskih sistemov se izvaja s senzorji in računalnikom, ki poleg tega v spomin shrani kode napak celotnega sistema ali posameznih senzorjev. Izvenkrmni računalniki ne prikazujejo kod za zabeležene napake in ko tak voznik morda ne bo opazil indikatorske lučke na armaturni plošči, je delovala. Poleg tega je pri odkrivanju signala težko ugotoviti, ali je mogoče nadaljevati gibanje ali bolje ustaviti.

Funkcionalnost

Vgrajeni računalniki "Multitronics" voznika opozarjajo v samodejnem načinu in omogočajodešifrirati več kot 10.000 napak v elektronski krmilni enoti motorja. Funkcionalnost vključuje zapomnitev vseh napak in vnos podatkov o njih v dnevnik pomnilnika z registracijo 40 parametrov v trenutku popravljanja napake. Nekateri modeli računalnikov vam omogočajo, da hitro pošljete dnevnik napak v telefon, e-poštni naslov ali katero koli servisno službo.


Del funkcij za diagnosticiranje in krmiljenje elektronskih sistemov avtomobila ne izvaja ECU, temveč ločene enote, ki so lahko v enem vozilu več kot 20 (na primer ABS, ACP, EMUR, zračne blazine, električni paket in veliko drugih). Diagnostične svetilke na armaturni plošči praviloma ne odražajo okvare zgoraj navedenih sistemov, voznik pa se morda ne zaveda svojih težav. Vgrajeni računalniki Multitronics zajamejo in preglasijo več kot 60 takih dodatnih sistemov. Tako širok funkcionalnost omogoča delo s takimi orodji udobno, zagotavlja varnost potovanja, vam omogoča, da prihranite čas servisiranja in delovanja vozila. Ob prisotnosti avtomatskega menjalnika v avtomobilu, se vgrajeni računalnik obvesti voznika o pregrevanju avtomatskega menjalnika, opozarja, da je treba nujno zamenjati olje. Vgrajeni računalniki se razlikujejo glede na vrsto funkcij, vrsto zaslona, ​​zasnovo in podporo različnih avtomobilov. V navodilih za uporabo je opisano, kako vgrajeni računalnik povežete z avtomobilom - dovolj je, da vstavite vtič iz naprave v diagnostični priključek OBD-2.

Vrste računalnikov na vozilu

Vsi vgrajeni računalniki so razdeljeni v dve glavni kategoriji:
 • Univerzalni. Sinhronizirano z avtomobili vseh znamk in modelov. V večini primerov so nameščeni kot alternativa notranjemu ogledalu. Pogosto so taki računalniki pritrjeni na vetrobransko steklo.
 • Posameznik. Takšne naprave so namenjene za določen model avtomobila ali za stroje iste serije. Na primer, za VAZ-2110 na vozilu računalnikov "Multitronics" se proizvajajo ločeno in so usmerjeni na modele VAZ-2109 in VAZ-2108 na stari armaturni plošči. Takšne naprave imajo večjo učinkovitost in funkcionalnost ter so nameščene v armaturni plošči avtomobila.
 • Treba je omeniti karburator in modele vbrizgavanja. Slednji so bolj priljubljeni med vozniki. V zvezi z večmotornimi vgrajenimi računalniki za VAZ-2114 se razvijajo ločeno, ob upoštevanju značilnosti torpeda.

  Stroški

  Računalniški računalniki "Multitronix" se prodajajo po naslednjih cenah:
 • Minimalni strošek računalnika za avtomobile VAZ je 1200-1300 rubljev. Resnejši modeli z razširjeno funkcionalnostjo stanejo približno 2500 rubljev in so opremljeni z barvnim zaslonom. Novosti elektronike stane približno 5-6 tisoč rubljev.
 • Na primer za računalnike znamke "Gamma" je najnižja cena 3200 rubljev, največja - 7 tisoč rubljev.
 • Namestitev računalnika "Multitronics"

  Namestitev računalnika na krovu lahko lastnik avtomobila izvede samostojno brez dostopav servisnih centrih. Paket ne vključuje le navodil na računalniku "Multitronics", ki podrobno opisuje postopek namestitve, temveč tudi terminal stikov. Z njim se naprava poveže z elektronsko režo. Sam konektor se nahaja na dnu torpeda na desni strani. Če želite priti do njega, morate odstraniti plastično oblogo. Glavni problem, s katerim se srečujejo vozniki pri namestitvi računalnika, je namen priključkov. Priročnik vsebuje diagram, ki prikazuje, kateri sistemi dostopajo po priključenem računalniku. Za pravilno delovanje naprave priključite K-linijo.
  K-sama linija je kanal, prek katerega se prenašajo najpomembnejši podatki: informacije o napakah, temperatura motorja in druge. Njena povezava se izvaja na glavni konektor, ki se nahaja pod volanskim drogom na levi strani. V kompletu do računalnika na vozilu "Multitronics" prihaja posebna napeljava, preko katere se naprava priključi na konektorje. Nič manj pomembna je namestitev diagnostičnih priključkov. Kontaktne blazinice so dveh vrst - Euro-2 Euro-3. Če je multitronska enota VAIO-2115 nepravilno priključena, bo diagnostika vozila in vseh sistemov nepravilna.

  Motnje in zamenjava naprave

  Kot pravi voznik avtomobila, je v primeru potovanja računalnika MultiTonix edini način za odpravljanje težav zamenjava. Seveda, napravamogoče popraviti, vendar se njegova obnova ukvarja le s servisnimi centri za velike vsote. Bolje bi bilo kupiti nov model in ga povezati z lastnimi rokami. Če računalnik v vozilu proizvaja napačne podatke, je zelo verjetno, da so zaradi sunkov in vibracij kontakti izginili. Motnja je odpravljena zelo preprosto - dovolj je, da preverite ožičenje in povlečete kontakte na pravem mestu. Mnenja kažejo, da se prikaz nepravilnih informacij na računalniku na krovu začne zaradi različnih napak. Avtomobilska storitev se pošilja samo v takih primerih. Strokovnjaki preverijo opremo in jo po potrebi izboljšajo s posodobitvijo programske opreme.

  Izkoriščanje

  Sodobni modeli vgrajenih računalnikov imajo široko funkcionalnost, ki obsega več kot 500 možnosti. Za razvoj naprave morate prebrati navodila za uporabo, ki so priložena kompletu. Mnenja kažejo, da glavne nianse, ki bi morali posvetiti veliko pozornosti - to so simboli in ukazi, ki poročajo o stanju sistemov in motorja avtomobila.

  Office

  Glede na izbrani model računalnika se število funkcij in tipk razlikuje, vendar jih je mogoče razdeliti v več kategorij:
 • Vzdrževanje. Skupine za zamenjavo maziv ali filtrov pred naslednjim izdelajo s pomočjo tipk te kategorije.
 • Sistemske napake. Računalnik prikaže sistemske napake. Vse kode napak so navedene vnavodila za uporabo.
 • Diagnostika. Informacije o stanju avtomobila, njegovih sistemih, enotah in osnovnih podrobnostih. Številni modeli vgrajenih računalnikov omogočajo pošiljanje skupin na posamezna vozlišča avtomobila.
 • Usmerjevalnik. Funkcije te kategorije ključev so veliko: količina goriva, črna škatla, poraba goriva, povprečna hitrost avtomobila.
 • Sorodne publikacije