Avtomobil BMW serije 7: fotografija, pregled, specifikacije, zgodovina izdelave modela

BMW serije 7 je vodilni v razredu, ki uspešno konkurira modelom Audi A8 Mercedes S, razredu Lexus LS in številnim drugim luksuznim avtomobilom. Njegova prva različica je bila predstavljena javnosti leta 1977 v mestu München, kjer se nahaja tovarna BMW.

Kratka zgodovina

Dizajn prve BMW serije 7 je bil vzet iz E24 Coupe. Izkazalo se je, da je bil za ta čas precej privlačen. Zaradi rešetke hladilnika je ta različica postala najbolj prepoznavna. Od zadaj je bilo videti precej veliko, vendar je vse to posledica velikega prostornine prtljažnika 640 litrov. Leta 1982 je bila notranjost rafinirana. Dizajn kabine in armaturne plošče ter številni drugi elementi so si sposodili pri BMW serije 5 E28. Od takrat se je 7. serija začela množično, našla je več navijačev in postala tako imenovani primer dobrega avtomobila.


Kratek opis

BMW serije 7 je bil izdan v šestih generacijah. Mednje spadajo modeli z E23 E32 E38 E65 /66 F01 /02 G11 /12. Različice avtomobila s predpono Zaščita so opremljene z oklepnim telesom, vrati, okni in številnimi drugimi elementi za povečanje varnosti, kot tudi pnevmatikami, ki lahko tudi po predrtju vozijo, saj se nič ni zgodilo. BMW serije 7 je zaradi svoje nadgradnje iz leta v leto postal bolj priljubljen. Takrat se je elektronska kontrola motorja ali vzmetenja štela za inovacijo, zato je znamka BMW v avtomobilski industriji častna. Že takrat je obstajal sistem za nadzor parkiranja5-stopenjski avtomatski menjalnik, telefon z glasovnim klicanjem, nastavljiv vzmetenje, ogrevani stoli, multimedijski sistem z več kot 14 zvočniki s skupno močjo okoli 450 vatov, kot tudi dvokomponentno klimatsko napravo nadzor

Vsak komplet za večjo varnost vključuje razpoložljivost zračnih blazin, ki so nameščene v celotnem vozilu.

E38

BMW serije 7 E38 - model reprezentativnega razreda, izdelan od leta 1995 do 2002. Pravzaprav se je iz tega telesa in obdobja 7. serije začelo. Novi model je postal najbolj prodajan in priljubljen od E23 in E32. Avto se šteje za športno zahvaljujoč motorju, vendar je zaradi glasnega hrupa v kabini in vodljivosti BMW nekoliko slabši od svojih konkurentov. Razširjeni model s predpono L (dolga) več kot 13 centimetrov. Izvedba s XL predpono je več kot 38 centimetrov. Vse je narejeno za udobje potnikov, ki sedijo za seboj. Zaradi tega lahko v dobesednem pomenu besede ležijo z raztegnjenimi nogami. Telo ima odlično vodljivost in dinamiko. V samo 6 sekundah E38 pospeši do 100 km /h zahvaljujoč svojemu V8 motorju s močjo 327 konjskih moči. Vsi motorji ustrezajo standardu Euro-3. Tudi najmanjši 3-litrski motor lahko pospeši do 100 km /hv samo 8 sekundah. Pri hitrostih nihče ne more obiti E38 ob upoštevanju teže in dimenzij avtomobila.

E65 /E66

BMW serije 7 E65 in E66 sta četrti generaciji. Model je bil izdan od začetka leta 2001. Leta 2003 je bilospremenjenih, nato pa še 5 let, ki so se v letu 2008 umaknile s črte. Ta model je bil prodan v količini 300.000 izvodov po vsem svetu. V primerjavi s preteklimi modeli se je E65 veliko spremenil. Namreč: žarnica hladilnika se je spremenila, ročaji vrat so postali privlačnejši, seveda pa se je spremenila tudi notranja oprema, vključno z volanom. Dodan multimedijski zaslon, igralna palica iDrive in še več.
V primerjavi z E38 se je dolžina E65 povečala za 14 centimetrov, višina pa je 1 cm, širina pa 19 centimetrov. Masa se je povečala za 375 funtov. Notranjost je zelo privlačna, še posebej je poudarjen prikaz multimedijskih in navigacijskih sistemov. Sedeži so ogrevani, obstaja veliko blazin, zaradi česar je zelo udobno bivanje v kabini. Od zadaj potniki ne morejo skrbeti zaradi nerodne lokacije - veliko je mest. Obseg motorja se giblje od 3 do 6 litrov, moč od 230 do 446 konjskih moči. Največja hitrost lahko doseže 270 km /h.

F01

BMW serije 7 F01 - peta generacija. Model se je pojavil na transportnem traku takoj po E65 /E66 leta 2008 in je bil izdelan do leta 2015. Sprva je bilo načrtovano sprostitev približno 10 tisoč modelov, kar pomeni 30-odstotno zmanjšanje proizvodnih stroškov. Obstaja različica F02, ki ima predpono L, "razširjeno". Različica F03 je varnejša zaradi oklepnih vrat, stekla in celotnega telesa. F04 - zelo redka hibridna različica 7 serije. Ta generacija ima tri vrste motorjev: turbo dizelski motor z močjo 246 konjskih moči, dvojno turbopolnilnikom V8 s 406 konjskimi močmi.in zmogljivost bencina 327 konjskih moči. V salonu so novi elementi: posodobljen multimedijski sistem, avdio sistem, novi materiali za sedeže. Sedaj na glavnem zaslonu je prikazan merilnik hitrosti, merilnik vrtljajev, nivo goriva in olje. Na primer, v načinu Eco, armaturna plošča sveti z lepo modro barvo, omejitev hitrosti pa je nastavljena na največ 120 km /h, toda s športnim načinom ali športom + se začne vse goreti svetlo rdeče, hitrost avtomobila je prikazana na sredini merilnika hitrosti, glavni zaslon pa na glavnem zaslonu. Napoveduje, katera faza osemstopenjskega avtomatskega menjalnika je sedaj vključena.

Oblikovalci so se osredotočili na udobje potnikov na zadnjih sedežih. Zato sta bila dodana dva 9-palčna diagonalna monitorja, izboljšan nadzor klime, sprednji sedež je potisnjen naprej in, ko je sestavljen, stoji za naslon za noge, ki je zasnovan za maksimalno udobno vožnjo. Pri BMW serije 7 poraba goriva na progi znaša 6 do 9 litrov.

Notranjost G11

V notranjosti je G11 vzel vse najboljše od modelov S-razreda. Materiali salona so: plastika, usnje, les in kovina. Voznik ima večfunkcijski volan, ki se odziva na najmanjši dotik. Ima multimedijske gumbe za upravljanje, klimo, različne sisteme, nameščene v avtomobilu, do električnih pogonov.
Osrednji del je glavni zaslon na dotik. Dodano upravljanje z gibi. Če želite na primer povečati glasnost, samo obrnite roko pred zaslonomv smeri urinega kazalca, za zmanjšanje - proti. G11 je zelo udoben za samostojno vožnjo, v nasprotju s S-razredom, ki je zasnovan za udobno vožnjo na zadnjem sedežu. To je posledica najboljših tehničnih komponent. Toda sedenje v zadnji vrsti je prav tako užitek. Za zabavo je na voljo devet centimetrskih zaslonov.

Zunanjost G11

Maska hladilnika se odpre glede na naravo vožnje: pri visoki hitrosti so popolnoma odprti, kar prispeva k dobremu prezračevanju. Malo pod glavno mrežo je še ena - vodoravna. Ob straneh so tri svetilke za meglo. Avto je zelo dolg in zaradi oblike pokrova motorja spominja na velikega morskega psa. Takšnih dimenzij ni lahko parkirati. V primerjavi s prejšnjimi različicami, je G11 dražji, takoj je jasno, da je to premium avtomobil. Na splošnem ozadju so luči poudarjene, izgledajo agresivno, kar daje G11 tako mogočen videz.

BMW serije 7 Pregled

Večina lastnikov se sklicuje na to, da je to dostojno vozilo. Ampak nič ni popolno. Sodeč po ocenah, prednosti:
 • luksuz;
 • udobna zadnja vrsta;
 • odličen multimedijski sistem;
 • kakovostni materiali;
 • tehnične komponente;
 • videz;
 • niz modelov;
 • funkcionalnost.
 • Kljub temu:
 • togo vzmetenje;
 • cena;
 • prisotnost bolj priljubljenih konkurentov;
 • Ni zelo udoben vozniški sedež;
 • iDrive ima več igrače kot igralno palico;
 • draga storitev.
 • Kljub vsem slabostim pa avto ostaja eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov reprezentativnega razreda, ki lahko po mnenju lastnikov tekmuje v kakovosti in funkcionalnosti s svojimi konkurenti. Z vsakim telesom se znamka izboljšuje in ni presenetljivo, da lahko v prihodnosti postane najboljši avtomobil na trgu.

  Sorodne publikacije