Detonacija je detonacija motorja: vzroki in posledice

Kot je znano, delovanje motorja temelji na izgorevanju mešanice goriva in zraka v valjih. Ta proces je zelo hiter in cikličen. Kljub enostavni shemi dela je pomembno doseči natančnost doziranja kisika, goriva, kot tudi v času odpiranja vstopnih in izstopnih ventilov. V današnjem članku bomo govorili o pojavu, kot je detonacija. To bo koristno za vsakega voznika.

Karakteristično

Torej, kaj je detonacija? To je usodno za pojav motorja. Detonacija se pojavi, ko se vžig gorljive zmesi pojavi pred določenim časom. Tako eksplodira še preden se iskra napolni s svečo.
Detonacijo motorja spremlja hrup iz podvodnega prostora. Ta zvok je posledica močnega pritiska eksplozijskega vala in vibracij sten valjev. Višino tega zvočnega vala določajo oblika, velikost in debelina zgorevalne komore. Ampak v vsakem primeru je detonacija slab znak. V nadaljevanju si bomo ogledali najpogostejše razloge, zakaj se pojavljajo na domačih avtomobilih in tujih avtomobilih.

Oktansko število bencina

To je verjetno najpogostejši razlog za eksplozijo motorja VAZ in mnogih drugih modelov. Nizka kakovost goriva povzroča težave z motorjem. Oktansko število kaže, katera stopnja kompresije lahko nosi to gorivo. Čim višja je vrednost, tem bolje. Za večino avtomobilov proizvajalec priporoča uporabo 95. bencina. Vendar so bili tudi 92. avtomobili, ki uspešno delujejo. Načeloma, če je kakovostgorivo je normalno, lahko vlijemo AI-92 v sodoben avto, kjer je predpisan AI-95. Detonacija se ne bo zgodila. Kot poraba goriva se bo povečala za nekaj odstotkov. Če pa uporabite 80. (ali še slabše - 72), bodo težave nepopravljive.
Vse to bo privedlo do predhodnega vnetja gorljive mešanice. Bencin bo goril, preden bo spadal. Pri bencinskih motorjih je nesprejemljivo, da se zmes vname sile stiskanja. Če je tako, je detonacija neizogibna. Hkrati se del goriva lepi na stene zgorevalne komore. To negativno vpliva na življenje kubikul in drugih elementov ICE.

Nahar na stenah valjev

Gorivo po bliskavici se mora samočistiti. Toda sčasoma lahko pride do pene. Ta problem je značilen za motorje pred dvajsetimi leti z več kot 350 tisoč kilometri. V tem času se na stenah oblikuje zadostna količina ogljika. Kako lahko povzroči detonacijo? Vse je zelo preprosto. Ko se količina ogljika poveča, se volumen valja zmanjša. V skladu s tem se stopnja stiskanja poveča. Kot rezultat, mešanica spontano eksplodira.
Kako rešiti ta problem? Na žalost je rešen s popolno demontažo in mehanskim čiščenjem elementov z uporabo agresivnih sredstev. Sistem ne izpirajte brez razčlenjevanja in nalivanja različnih dodatkov v rezervoar. Ne le neučinkovite, temveč imajo tudi škodljiv učinek na sistem za gorivo. Ugotavljamo tudi, da je odpravljanje nastajanja ogljika mogoče s preklopom na plinsko jeklenko. To gorivo je neškodljivo za motor in ima oktansko število 102. Plin se ne tvori iz plinabencina Poleg tega je strošek takšnega goriva dvakrat manjši.

Sveče

To je sestavni del vsakega motorja. To je sveča, ki tvori iskro za nadaljnjo vžiganje mešanice goriva v jeklenkah. Vir teh elementov je približno 60 tisoč kilometrov. V vnetju se lahko pojavijo nadaljnje okvare. Sveča lahko oblikuje iskro nezadostne moči ali pa je sploh ne proizvaja. Zato se motor zažene trojčka. To je jasno opazno pri prostem teku. Motor bo deloval nestabilno. Na poti boste občutili opazen padec moči in dinamike. Hkrati se poveča tudi poraba goriva.
Ugotavljamo tudi, da se ta pojav lahko pojavi tudi pri novih svečah. To se zgodi, če lastnik ne upošteva priporočil proizvajalca. Eden glavnih parametrov je številka kaljenja. Razlikujte "hladne" in "vroče" elemente. Dobra številka določa čas, skozi katerega bo sveča dosegla raven vročine. Višji kot je ta parameter, manj se greje element. Za vsakodnevno delovanje v načinu "mesto /pot" je dovolj "hladnih" elementov. Ampak, če se avto uporablja za ring racing ali drag racing, je nedvomno vredno izbrati "hot" sveče. Ponovno pa je specifična številka hirtinga (od 9 do 30) odvisna od znamke vašega vozila in priporočil proizvajalca.

Pomemben parameter je prisotnost upora na svečah. Ugotovite, ali je komponenta te komponente opremljena z oznako. Da, črka R. bo vidna na izolatorju
Te sveče so malo dražje od običajnih, vendarveliko bolj zanesljiv. Če uporabljate poceni analogi z nepravilno izbranim številom strašil, lahko naletite na pojav, kot je detonacija. Ko ga pritisnete, se bo povečal.

Senzor detonacije

V sodobnih avtomobilih se proces vžiga avtomatsko nadzoruje. Računalnik sprejema signal iz vseh senzorjev in generira ustrezne impulze. Tako se popravijo parametri gorljive zmesi in drugi podatki. Kje je senzor za detonacijo? Izdelek se nahaja na bloku motorja. Avtomobili VAZ so nameščeni med drugim in tretjim valjem. Lahko je eden in dva stika. Element se imenuje za uresničitev celotnega potenciala moči motorja in s tem za zmanjšanje porabe goriva, razen v primeru detonacije.
Njena nizka raven je ključ za dolgo in dolgo življenjsko dobo motorja. Element je precej zanesljiv. Ampak včasih imajo lahko težave. Kako preveriti senzor za detonacijo? Najprej ga je treba izvleči iz bloka motorja. Naprej bomo potrebovali volt - ali multimeter. Napravo izpostavimo delovnemu načinu 200 MW. Nadalje so elektrode multimetra povezane z izhodom senzorja detonacije motorja. Nato izvijač potrka na telo elementa. V tem trenutku poglejmo pričevanje multimetra. Glede na frekvenco in udarno trdnost se bo parameter spremenil. Če je številka stabilna, najverjetneje, je okvarjeni element. Postavka se lahko spremeni. Spremeni se v nekaj minutah. Stroški novega senzorja detonacije za domače avtomobile VAZ blagovne znamke je približno 200 rubljev.

Kako spremeniti?

Morali ga bomo nadomestitiključ za sklopko vklopljen 13. Odvijte pritrdilni vijak senzorja v nasprotni smeri urinega kazalca. Nato odstranimo vtič z napajalnimi kabli. V ta namen pritisnite objemko. Vlečemo čep v stran in odstranimo element. Namestitev je treba opraviti v obratnem vrstnem redu. Priporočamo tudi, da preverite stanje vtiča. Nesprejemljivo je, da so njegovi terminali zlomljeni ali oksidirani.

Posledice

V primeru nepravočasnega izbruha goriva ima motor ogromne obremenitve. Najprej in predvsem trpijo batni obroči, vstopni in izstopni ventili. Kot smo že povedali, lahko pri razstreljevanju del goriva ostane na stenah valjev. Torej opekline oljne folije in elementi delajo "suho". Elektrode sveč je tudi izgorela. Temperatura v zgorevalni komori se znatno poveča. Gre za dejstvo, da se površina bata preprosto stali. Plameni in ventili se prav tako širijo. Na stenah valjev so izbokline. Če zanemarite ta problem in še naprej, se bo pojavil obroč. Motor bo predmet večjih popravil.
Vse ventile, povezovalni drog, bate, prste in držala je treba zamenjati (v primeru, če ima motor aluminijasti blok - brušenje in vrtanje). Udarci segajo tudi do ročične gredi. Nosijo se copati (v Commonwealth "liner"). Lahko jih zavrtite, motor pa bo nenehno neumen. Ko se hitrost poveča, se poveča.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kakšna vrsta detonacije je preverjanje senzorja detonacije. Za to je uničujoč procesmotorja. Motor lahko zahteva večja popravila ali celo zamenjavo. Kot zaključek - ne smete shraniti na sveče in pour namerno poceni bencin. Vse to lahko povzroči pojav detonacije.

Sorodne publikacije