Avtomobil UAZ-450: tehnične specifikacije, fotografija

Po vojni je bil Ulyanovski avtomobilski obrat, prej znan kot UlZIS, nekakšna veja Gaze. UAZ, na podlagi tehnične dokumentacije in opreme, ki jih Gorkovtshany, je vzpostavila na svojih proizvodnih območjih proizvodnjo vojaških SUV (SUV) GAZ-69. Končni stroji so zapustili tovarno pod drugo znamko - UAZ-69. Toda prvi model, ki Ulyanovsk oblikovalci razvili sami, postal UAZ-450.

Začetek poti

Spomladi leta 1955 je bila v tovarni avtomobilov UAZ, ki jo je vodil glavni oblikovalec Ivan Aleksandrovich Davydov, zadolžena, da: na podlagi podvozja SUZ-69 razvije vozilo, ki lahko nosi prtljago do 800 kg. Dolžina "plina" medosne razdalje je bila le 2.300 mm, tako da je tradicionalna, zaporedna zasnova avtomobila: motorna kabina-tovorna platforma, za projekt ni ustrezala. V zvezi s tem je bilo odločeno, da se v stavbi avtomobila uporabi vagonski dogovor, ki se je prej uporabljal samo v avtobusih.

Delo se je gibalo hitro. Že v istem letu je tovarna avtomobilov zbrala prvih pet izkušenih UAZ-450, ki je takoj dobila novo priljubljeno ime za zaobljene oblike - "Palyanitsa".

Naprava "štruce"

Zahvaljujoč dejstvu, da je avto uporablja brezkapotnaya sheme, avto je prišel ven s svojo kompaktnost je precej prostran. V bistvu je bil UAZ-450 (slika spodaj) štirikolesni minibus, ki je bil odprtproti njenemu premikanju, pristanek potnikov ali natovarjanje prtljage pa bi moralo biti izvedeno skozi zadnja dvojna drsna vrata.
Gladkost proge je zagotovila vzmetno vzmetenje in blažilnik vzvoda-bata. Kot pogonsko enoto v avtomobilu je nameščen mešan analogni štirivaljni motor iz "Victory" (GAZ M-20). Premer valjev v njem se je povečal z 82 na 88 mm. Zaradi tega je bil delovni volumen motorja 2432 cm kubičnih metrov, in povečal svojo moč, zdaj je bil - 62 l /s. "Victory" je sposodil tudi tristopenjski menjalnik.

Od UAZ-69 sta bili prejeti dvofazni "razdelitev", žigosan okvir in dva nezlomljiva mosta UAZ-450. Sprednji pogon, kot tudi v "šestdeset deveti", je bil odklopljen. Zavora bobna tipa, opremljena s hidravličnim pogonom.

UAZ-450: specifikacije

 • Mere stroja - 4360mm x 1940mm x 2300mm
 • Polna teža - 1950kg
 • Kolesna formula - 4x4.
 • Polmer zavijanja (m) - 68.
 • Cestni pas (mm) -
 • Kolotek (mm) - 1436.
 • Največja nosilnost - 800 kg
 • Največja dovoljena hitrost - 90 km /h.
 • Skupna prostornina dveh rezervoarjev za bencin - 96 litrov.
 • Poraba goriva na 100 km - 14 litrov.
 • Nevihta (povprečna vrednost) - 500 km.
 • Tovarniške različice novega UAZ

  Masovna proizvodnja UAZ-450 se je začela jeseni leta 1958. Prvič, družina serijskih "hlebcev" je vključevala tri modele: medicinskiUAZ-450A avto, majhen tovornjak - UAZ-450D, in osnovno "450-th" - zaprt kombi.
  Sanitarni stroj je bil namenjen za oskrbo ustanov za nujno medicinsko pomoč, najprej na podeželskih območjih, ki se niso razlikovale po kakovostnih cestah. Avtomobilska zasnova je bila trdno kovinsko ohišje s stranskimi okni, ki je bilo v pregradi razdeljeno na dva oddelka: voznikovo kabino in sanitarije. V medicinskem delu avtomobila ob straneh je bil par zložljivih klopi, po ena na vsaki strani, ki je lahko sprejel tri ljudi. Drugi sedež je pritrjen neposredno na pregrado. Pri bolnikih, ki so ležali, so imeli posebne oklepaje pritrjene z mehom, na katerih je bilo mogoče postaviti dva kroga na dveh ravneh. Poleg tega bi lahko celo pri polni obremenitvi avto prevažal priklopnik, katerega masa ne bi smela presegati 850 kg. Drugi model je bil UAZ-450D ("brada"), ki je bil majhen tovornjak z dvosedežno kovinsko kabino in ploščo iz lesene plošče, na kateri so bile vržene vse tri strani.
  Malo pozneje se je pojavil eksperimentalni enajst lokalnih minibusov UAZ-450, na katerih so bila desna vrata nameščena na desni strani in ducat majhnih oken, nameščenih ob stranskih tirnicah. Res je, da je v seriji avto šel samo s šestimi okni, vendar malo večji, in vhodna vrata v njej se je začelo odpirati ne proti gibanju, kot v bazi "450-th", ampak tradicionalno.


  Tovarnaspremembe in posodobitev "450-th"

  Od leta 1961 je na podlagi UAZ-450 začela proizvodnja UAZ-451, ki se je razlikovala od osnovnega modela pomanjkanja polnega pogona. Vodilni ostane le zadnji most. Hkrati pa so stroji rahlo dodani v nosilnosti. Na avto ni bilo nobenih drugih sprememb. Leta 1965 je bila nadgrajena celotna linija UAZ: motor je začel nameščati motor z zgornjim položajem ventila, ki presega moč njegovega predhodnika. Tri-stopenjski menjalnik je zamenjal štiristopenjski menjalnik. Poleg tega je zunanjost SUV je bil predelan in čeprav, v bistvu, je ostal isti UAZ-450 samo nadgradili, indeks avtomobil je dobil novo - UAZ-452.

  Tovarniške spremembe, ki niso vključene v serijo

  Že na začetku 60. let prejšnjega stoletja je tovarna avtomobilov poskušala izboljšati nemoteno delovanje "sanitarne medicinske sestre", tako da je na njej namestila vzmetenje s hidropnevmatiko. masovno proizvodnjo, zato so oblikovalci zavrnili tako izboljšanje.
  Na začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja so delavci tovarne na podlagi UAZ-450 poskušali zgraditi minibus s tremi sedeži za 16 sedežev, vendar tudi v serijsko proizvodnjo ni prišel.
  Svet še ni videl drugega, malo čudnega za tradicionalno modifikacijo avtomobila - hibridni avtobus in relostuza, to je avto, ki bi se lahko premikal po tirnicah in na običajni cesti. Za zasnežene, težko dostopne predele države, delavci tovarne na podlagi UAZ-451D so izdelali motorne sani, v katerih so sprednja kolesa zamenjala smuči, zadaj -gumijasti rogovi, kot tudi deskanje na snegu z gosenicami na obeh oseh. Toda nadaljnje ustvarjanje prototipnih primerov se ni premaknilo.
  V 80. letih so se serijsko izdelani modeli, ki so temeljili na "450-ih", ponovno lotili posodobitve, ki se je dotaknila motorja, zavornega sistema in vodilnih mostov. Tudi avtomobili so dobili nove indekse. Vendar pa kljub predelavi in ​​izpopolnitvi, v vseh novih modelih "natikači", "sanitarok" in "paglavci" je enostavno uganiti značilnosti njihovega prototipa že od 50-ih let.

  UAZ-450: uglaševanje z lastnimi rokami

  Kot je znano, namen uravnavanja avtomobila ne le izboljša tehnične lastnosti avtomobila, temveč tudi doda videz posameznika. Če so drugi modeli včasih preoblikovani do te mere, da postane težko najti osnovni model v njih, potem s "štruco", kot pravilo, takšne globoke posodobitve ne izvajajo - ta SUV ima tudi odlične lastnosti za prehod, za katerega je tako čast ventilatorji aktivna rekreacija.
  Značilno je, da se "buzzing" tuning zmanjša na maskirno barvanje, vgradnjo velikih koles iz blatnega blata (saj ima celo originalni UAZ-450 velikost R15), močnostni odbijač (kenguru) in seveda vitel, in strešno streho. dolg zunanji trup. Poleg tega lastniki SUV-jev dodajo še nekaj žarometov. Z eno besedo, samostojna izdelava "štruce" je bolj usmerjena v prakticnost, kot pa v lepoto. Čeprav tuning UAZ-450 izgleda kot pravi kralj off-road.

  Sorodne publikacije