STP: kako odpreti datoteko

V tem članku bomo preučili razširitev STP. Kako odpreti materiale te vrste in za kaj se uporabljajo, bomo podrobneje opisali spodaj. To je STEP 3D datoteka.

Opis

Razmislimo, zakaj se uporablja format STP. Kako odpreti datoteke te vrste, bomo opisali v naslednjem razdelku. Ta rešitev velja za izmenjavo materialov med CAD sistemi. V materialih tega tipa so podrobnosti, sklopi, objekti 3D. V bistvu govorimo o tekstovnih datotekah ASCII, ustvarjenih v skladu s protokolom ISO 10303. Treba je opozoriti, da se ta rešitev pogosto uporablja v ladjedelništvu, gradbeništvu, letalstvu, inženirstvu. Tukaj smo povedali, da je v praksi STP format sam po sebi. Odprite ga, poglejmo.


Osnovna rešitev

Torej, kot odprta STP? Ta vrsta datoteke podpira program IMSI TurboCAD. To je močno in skoraj edinstveno orodje za profesionalno CAD oblikovanje. Program vsebuje orodja za dvodimenzionalno grafiko in 3D.
Ta rešitev v celoti podpira industrijski standard. Obstaja tudi veliko možnosti za modeliranje površin. Izvedena sposobnost za izvoz izbranega projekta v JPG ali HTML. Orodje omogoča popolno tridimenzionalno simulacijo. Različica Professional ima številne funkcije. Izvaja kombinirano dvodimenzionalno in 3D-simulacijo video datotek. Na voljo je združljivo delo z rešitvami Microsoft Office. Obstajajo številna posebna orodja za pravilno inpriročna risba. Na voljo je urejevalnik slog. Uporabi se uporabniku prijazna nastavitev vmesnika.


Alternativa

Nadaljujte pogovor o STP. Nato lahko že najdete datoteke te vrste, vendar obstajajo še drugi programi, ki lahko vplivajo na to obliko. V tem primeru lahko uporabite program Autodesk Inventor. Ta aplikacija se osredotoča na izdajo in oblikovanje dokumentacije. Uporablja se za parametrično tridimenzionalno modeliranje objektov, ki so zelo kompleksni. Prisotnost bližnjic, ikon in pozivov bistveno zmanjša čas, porabljen za usposabljanje. Izvaja se tudi možnost ponavljanja zadnjega izvedenega ukaza. S tem orodjem lahko rešite kompleksne probleme, povezane z načrtovanjem, ne glede na stopnjo kompleksnosti projekta.
Storitev ShareCAD je primerna tudi za delo z našim zanimivim formatom. To je brezplačno orodje, ki omogoča delo z risbami neposredno prek spletnega brskalnika. Velikost datoteke, izbrane za obdelavo, v tem primeru ne sme presegati 50 MB. Storitev lahko preprosto uporabljate s katero koli napravo, ki ima internetno povezavo. Lahko je mobilni telefon, tablični računalnik, računalnik ali prenosni računalnik. Pregledovanje risb je možno brez namestitve dodatne programske opreme. Za delo na podaljšku, ki nas zanima, lahko uporabite tudi enega od naslednjih programov: CATIA, SolidWorks, Delcam Exchange QuickStep, IronCAD, LKSoft IDA-STEP, pregledovalnik IdeMK STP, FreeCAD, STEP Tools STEP File Browser. Zdaj veste, za kaj se uporabljaDatoteke STP Nato odpreti materiale te vrste, ki smo jih tudi podrobneje obravnavali.

Sorodne publikacije